«Να δείξουν οι παίκτες την ποιότητά τους»

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό πλησιάζει, με τον Δικέφαλο να καλείται να ανατρέψει το 2-0 υπέρ των «πρασίνων» που διαμορφώθηκε στη Λεωφόρο..
«Να δείξουν οι παίκτες την ποιότητά τους»

Μιλήσαμε λοιπόν με τον παλαίμαχο του ΠΑΟΚ, Ράντε Πάπριτσα, και του ζητήσαμε να θυμηθεί μαζί μας την ανατροπή του ΠΑΟΚ το 1985 όταν και πάλι είχε χάσει με 2-0 από τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, τον ρωτήσαμε για την ατμόσφαιρα της Τούμπας σε εκείνο το παιχνίδι αλλά και το ρόλο που θα παίξει στο παιχνίδι της Πέμπτης ενώ μας μίλησε για το στοιχείο που θα δώσει στην πρόκριση στον Δικέφαλο και τη σημαντική παράμετρο για τους «ασπρόμαυρους» που λέγεται Ιβάν Σαββίδης.

Αναλυτικά όσα μας είπε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου:

-Θυμάστε την ασίστ που δώσατε στο 4ο γκολ κόντρα στον ΠΑΟ το 1985;
«Είναι ένας ημιτελικός όπως και πριν από 32 χρόνια, και τότε χάσαμε 2-0 αλλά κερδίσαμε με 4-0 και προκριθήκαμε. Με γεμάτη Τούμπα και εμείς πιστέψαμε στην ανατροπή. Πάντα πιστεύαμε στην ποιότητα μας. Ολος ο κόσμος έβλεπε ότι ο ΠΑΟΚ είχε τις προυποθεσεις για να πάρει κάποιον τίτλο. Είχαμε και άλλες ευκαιρίες, δείξαμε ανωτερότητα. Απο την αρχή του πρωταθλήματος και σε όλη τη διάρκεια του Κυπέλλου δείξαμε ότι ήμασταν καλύτεροι».

-Πως νιώσατε όταν είδατε τον Κωστίκο πεσμένο στον αγωνιστικό χώρο μετά την επίτευξη του 2-0;
«Δεν συνειδητοποιήσαμε ότι είχε γίνει κάτι σοβαρό με τον Κωστίκο. Θέλαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι και μπήκαμε με τόση ένταση για να πάρουμε την πρόκριση».

-Τι θυμάστε από την ατμόσφαιρα εκείνου του αγώνα στην Τούμπα και ποιο ήταν το κλίμα των προηγούμενων ημερών;
«Ηταν πολύ καυτή η ατμόσφαιρα στη Τούμπα και τότε, ο κόσμος ήταν δίπλα μας όπως συμβαίνει διαχρονικά με τον λαό του ΠΑΟΚ».

-Εκείνη τη χρονιά ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα. Τι έφταιξε και έχασε στον τελικό από την ΑΕΛ με 4-1 και δεν κάνατε το νταμπλ;
«Τρία σημεία έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε εκείνο τον τελικό. Πρώτον είχε τελειώσει το πρωτάθλημα και ήμασταν πολύ καλοί, όπως και η Λάρισα αλλά νομίζαμε ότι θα το παίρναμε εύκολα. Η δική μας απόδοση δεν ήταν αναμένομενη, δεν είχαμε τόση θέληση και δύναμη. Δεύτερον, έπαιξε ρόλο ότι παίζαμε με δέκα παίκτες με από το 20ο λεπτό αφού αποβλήθηκε ο Βασιλάκος ενώ το τρίτο ήταν ότι δεν έπαιζε και ο Δημόπουλος γιατί είχε συμφωνήσει να πάει στον Παναθηναϊκό».

«Σημασία έχει να μην δεχθεί γκολ, ύπουλο σκορ το 2-0»

-Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί μετά το 2-0 στη Λεωφόρο;
«Γνωρίζω τον Ιβιτς και ξέρω ότι θα τα δώσει όλα μαζί με τους παίκτες για να περάσουν. Είναι ύπουλο σκορ το 2-0, δεν χρειάζεται να μπει ένα γρήγορο γκολ γιατί μπορεί να βάλεις δύο γκολ σε 5 λεπτά. Ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο είναι ό,τι πρέπει, δύο γκολ στο πρώτο μέρος θα είναι τέλεια. Σημασία έχει να μην φάει γκολ η ομάδα. Οι παίκτες πρέπει να δείξουν την ποιότητα τους για να πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση ο ΠΑΟΚ».

-Που υπερτερεί ο ΠΑΟΚ έναντι του Παναθηναϊκού και τι αδυναμίες έχει που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος;
«Κάθε παίκτης θα παίξει τον ρόλο του. Εχει την σημασία του που δεν θα παίξει ο Ζέκα γιατί είναι ένας ώριμος παίκτης, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτός που θα τον αντικαταστήσει θα είναι καλύτερος. Ο Πρίγιοβιτς είναι ένας πολύ καλός παίκτης αλλά πρέπει να παίξουν όλοι καλά, δεν παίζει μόνο ο ένας. Πρέπει ο ΠΑΟΚ σαν ομάδα να παίξει καλύτερα από τον Παναθηναϊκό για να περάσει, σε κάποια παιχνίδια ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός φέτος».

-Τι ρόλο θα παίξει η ατμόσφαιρα της Τούμπας και τι πρέπει να προσέξουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ;
«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ μπορεί να βοηθήσει την ομάδα χωρίς παρατράγουδα. Θέλω οι φίλαθλοι να δείξουν ανωτερότητά τους και την καλή τους συμπεριφορά για να βοηθήσουν την ομάδα να προκριθεί. Πρέπει κάποια στιγμή να είναι και πολιτισμένοι. Αθλητισμός σημαίνει και πολιτισμός. Πρέπει να δείξουν οι παίκτες την αξία τους, έτσι και οι φίλαθλοι πρέπει να προσέξουν. Ακόμα και να χάσουμε πρέπει να χειροκροτήσουν τους παίκτες χωρίς παρατράγουδα και επεισόδια».

«Αν δεν υπήρχε ο Σαββίδης θα φαντάζεστε που θα ήμασταν»

-Τι έχετε να πείτε για τον Ιβάν Σαββίδη;
«Ευτυχώς που ήρθε ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ και μπόρεσε να φέρει καλύτερους παίκτες. Πιστεύω ότι με τον Ιβάν Σαββίδη ο Δικέφαλος θα πάρει το πρωτάθλημα κάποια στιγμή αλλά δεν ξέρω το πότε. Ο ΠΑΟΚ έγινε πιο δυνατός και μπορεί να ανταγωνιστεί τους άλλους μεγαλομετόχους. Αν δεν υπήρχε ο Σαββίδης δεν φαντάζεστε που θα ήμασταν».

Διαβάστε ακόμη...