"Είναι πλήρως ικανοποιημένος ο Μάτος"

Ο Νέτο Γκουερίνο μίλησε για τον Μάτος, το Ροντρίγκες, τον Αθανασιάδη και το φετινό ΠΑΟΚ στο Metropolis 95.5
"Είναι πλήρως ικανοποιημένος ο Μάτος"

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο Νέτο Γκουερίνο.

Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στον Λέο Μάτος, την προσπάθεια του Δικεφάλου, αλλά και το επιθετικό πρόβλημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον Μάτος: «Ήδη έχω εκφράσει την γνώμη μου για την αξία του Λέο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που στο πρώτο εξάμηνο προσαρμόστηκε, εντάχθηκε και έχει ανταποκριθεί στην εμπιστοσύνη εκείνων που τον επέλεξαν. Η πορεία του στην Ευρώπη είναι γνωστή. Σε αυτό το διάστημα σαν ποδοσφαιριστής έχει ωριμάσει μέσω των πολλών διακρίσεων, ειδικά στον τελικό με τον τελικό του Europa League με τη Σεβίλλη, και ήταν μια μεταγραφή που περιμέναμε να βοηθήσει. Ειλικρινά, φαίνεται ότι ξέρει πολύ καλά τη θέση του. Κάνει τη διαφορά και είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος».

Για το εάν μπορεί να παίξει ως εξτρέμ: «Εμείς τον πήραμε για δεξί μπακ. Εάν θα παίζει πιο μπροστά νομίζω ότι θα τον προσέχουν περισσότερο και ο χώρος του θα μειωθεί, θα υπάρχουν περισσότερα μαρκαρίσματα».

Για το ότι είχε ανοίξει η ίδια ιστορία για τον Λίνο: «Είναι ποδοσφαιριστές που εκμεταλλεύονται τον κενό χώρο. Αυτή η θέση του δεξί μπακ για κάποιον που ξέρει μπάλα, να έχει τα τρία βασικά στοιχεία δηλαδή να είναι γρήγορος, να είναι τεχνίτης και να έχει ξεπετάγματα στον κενό χώρο, μπορεί να ξεχωρίσει. Ο Μάτος έχει και τα τρία στοιχεία. Ειδικά και στις στημένες φάσεις. Πιστεύω είναι μια πολύ καλή μεταγραφή και ο ΠΑΟΚ πρέπει να χαίρεται που ο Λέο προσαρμόστηκε γρήγορα και έχει δώσει και λύσεις και πετυχαίνει και γκολ».

Για την αδυναμία του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα: «Σε μια ομάδα δουλεύουν όλοι σαν σύνολο. Καμιά φορά προσέχουν τον επιθετικό περισσότερο και όχι τον αμυντικό. Πιστεύω ότι είναι λύση, μια πολύ καλή λύση για τον ΠΑΟΚ και θα ήθελα και κάποιον από την άλλη πλευρά».

Για το ενδεχόμενο να συνυπήρχαν Λίνο και Μάτος: «Πάρα πολύ καλό».

Για το τι έχει πει ο Μάτος για τον ΠΑΟΚ: «Είναι άνετος, ευχαριστημένος και του έχει περάσει από το μυαλό να αγοράσει σπίτι εάν ανανεώσει με τον ΠΑΟΚ. Προσαρμόστηκε και αυτός και η οικογένεια του. Το κλίμα είναι θαυμάσιο και ο Έλληνας αγαπάει την ομάδα και όπου κι αν βρεθεί τον πλησιάζουν και τον ακουμπάνε».

Για το εάν ο ΠΑΟΚ βρει και άλλους Μάτος μπορεί να πάει για φουλ πρωτάθλημα: «Δεν είναι μόνο τα χρώματα που υπάρχουν στην ομάδα, είναι το περιβάλλον, η πόλη, οι άνθρωποι που είναι δίπλα του. Ο στόχος της ομάδας, η ιστορία της. Ο Λέο ταιριάζει πολύ στον ΠΑΟΚ γιατί τον αγκαλιάσανε και τα πράγματα κύλησαν όπως ήθελε και ο ίδιος. Όταν κάποιος περνάει καλά και η ψυχολογία του είναι καλή θα το βγάλει και μέσα στο γήπεδο».

Για το φετινό ΠΑΟΚ: «Με τη φυγή του Ροντρίγκες θα έχουμε δυσκολίες στη δημιουργία, ειδικά στην κόντρα και στο ένας εναντίον ενός. Στα παιχνίδια εντός έδρας με τις κλειστές άμυνες ο Ροντρίγκες μπορούσε να δώσει λύση εκεί. Πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης του εάν θέλει να τερματίσει δεύτερος ή τρίτος, γιατί για πρωτάθλημα δε το συζητώ, και να έχει μια καλή πορεία στο Europa League».

Για το εάν χρειαζόταν σέντερ φορ ο ΠΑΟΚ: «Ομάδα που θέλει να δημιουργεί Πρέπει να έχει πολλούς επιθετικούς γιατί έχει δρόμο το πρωτάθλημα, έχει κύπελλο, έχει Europa League, είναι πολλά παιχνίδια. Ο καλός επιθετικός χωράει σε μια ομάδα και δημιουργεί μια ανταγωνιστικότητα μέσα στην ομάδα που δίνει λύση στον προπονητή».

Για τον Αθανασιάδη: «Να τον αφήσουν ήσυχο το παιδί. Πρέπει να το στηρίξουμε, έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να ανεβάζει τον ΠΑΟΚ ψηλά αλλά τώρα είναι ψυχολογίας. Όλο αυτό το θέμα αυτό είναι τραβηγμένο. Το γκολ θα έρθει και εύχομαι να έρθει γρήγορα για να βοηθήσει όχι μόνο την ομάδα αλλά και τον εαυτό του».

Για το εάν θα μπορούσαν να σκοράρουν οι επιθετικοί της εποχής του εάν δεν υπήρχε ένα καλό κέντρο από πίσω τους: «Θα ήταν λίγο δύσκολο. Αυτό είναι το κλειδί στο σκοράρισμα. Εάν δεν έρθει καλά η μπάλα, δουλεμένη από πίσω πώς θα φτάσει μπροστά;»

Για το εάν τώρα ο ΠΑΟΚ είναι καλυμμένος: «Έχει καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ, έχει καλή κυκλοφορία αλλά του λείπει η διάρκεια. Σε τρία τέσσερα παιχνίδια έχει καλή παρουσία, όπως συνέβαινε και πριν χάσει από τον Ατρόμητο μέσα στην Τούμπα. Πρέπει να προσέχουμε γιατί όταν η μπάλα δεν μπαίνει μέσα πρέπει τουλάχιστον να μην χάνουμε ή να παγιδεύουμε τον αντίπαλο για να χτυπήσουμε το παιχνίδι».

Διαβάστε ακόμη...