3ος και... προβληματικός

Μπορεί ο Π.Α.Ο.Κ. να πήρε το τρίποντο της νίκης, αλλά η αγωνιστική του παρουσία στο 2ο ημίχρονο ήταν αναίτια προβληματική απέναντι σε μια λάρισα που για 40 περίπου λεπτά αγωνιζόταν με 10 παίκτες.
3ος και... προβληματικός
Μπορεί ο Π.Α.Ο.Κ. να πήρε το τρίποντο της νίκης, αλλά η αγωνιστική του παρουσία στο 2ο ημίχρονο ήταν αναίτια προβληματική απέναντι σε μια λάρισα που για 40 περίπου λεπτά αγωνιζόταν με 10 παίκτες.Περίπου 17.000 οπαδοί βρέθηκαν στο Ναό για να συμπαρασταθούν στην ομάδα μας ζεσταίνοντας την κρύα ατμόσφαιρα της Τούμπας.

Ο Π.Α.Ο.Κ μπήκε από το πρώτο λεπτό αποφασισμένος για τη νίκη και με το καλημέρα έβαλε τη λάρισα πίσω στο σκορ. Μετά από τρομερή μπαλιά του Μουσλίμοβιτς, ο Βιεϊρίνια τρύπωσε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του κέρδισε πέναλτι ύστερα από την άστοχη έξοδο του Μάλαρτζ. Ο Ίβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε μόλις στο 4' το 1-0.

Η επιθετική τριπλέτα έδειξε να έχει μέγαλη διάθεση στα πρώτα λεπτά, με τους Κουτσιανικούλη - Βιεϊρίνια να βγαίνουν ταχύτατα από τα άκρα, ενώ ο Μουσλίμοβιτς, πέραν της μπαλιάς στη φάση του πέναλτι, έτρεχε από άκρη σε άκρη του γηπέδου παίρνοντας συνεχώς πρωτοβουλίες.

Το 4-1-2-3 που επέλεξε ο Φερνάντο Σάντος έδειξε ξεκάθαρα τον επιθετικό προσανατολισμό με τον οποίο παρατάχθηκε ο Π.Α.Ο.Κ.. Πέραν της επιθετικής τριάδας, οι Λίνο και Αραμπατζής με τα ανεβάσματά τους γέμιζαν την αντίπαλη άμυνα, ενώ οι Ίβιτς και Φωτάκης πατούσαν με κάθε ευκαιρία την περιοχή του Μάλαρτζ.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού στο πρώτο μισάωρο ήταν «ασπρόμαυρος» μιας και η λάρισα, εκτός της ολιγωρίας μας στο στημένο που εκτέλεσε ο γιανακόπουλος στο 30', περιορίστηκε στην προσπάθεια να διαφυλάξει την εστία του Μάλαρτζ από τα χειρότερα.

Κάπου εκεί ο Παπασταμάτης άρχισε να κόβει την επιθετική αύρα της ομάδος μας, αφού σε κάθε προσπάθεια επανάκτησης της κατοχής της μπάλας, σφύριζε φάουλ που μόνο ο ίδιος έβλεπε, προκαλώντας τον εκνευρισμό στην εξέδρα. Όλη αυτή η σύγχυση απέφερε ένα νεκρό δεκάλεπτο από πλευράς Π.Α.Ο.Κ..

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του 1ου ημιχρόνου αν και ανακτήθηκε ο έλεγχος του παιχνιδιού από το δικέφαλο, η λάρισα ήταν αυτή που απώλεσε τη μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Κοντρέρας ξεχάστηκε λίγο πιο πίσω από τη γραμμή της άμυνας καλύπτοντας τον Αμπουχατζίρα, ο οποίος πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια του Χαλκιά από πλεονεκτική θέση. Το πρώτο ημίχρονο έλαβε τέλος με ένα λεπτό καθυστέρηση. Γενική εικόνα ήταν η επιθετική νοοτροπία που είχε ο Π.Α.Ο.Κ. στο παιχνίδι του αλλά και η μικρή αστάθεια στην άμυνα, γεγονός ολίγον τι φυσιολογικό μιας και η ομάδα παρατάχθηκε - πρώτη φορά φέτος - με έναν καθαρό κόφτη και 2 πλάγια μπακ με επιθετικό προσανατολισμό.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη λάρισα να προσπαθεί να πάρει πρωτοβουλίες για κάτι αξιόλογο. Η αποβολή του Κάσας στο 53' ύστερα από την κλωτσιά(;) που έδωσε στον Χαλκιά άλλαξε τις ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο. Περιμέναμε πως η αριθμητική υπεροχή θα έκανε πιο εύκολο το έργο του Π.Α.Ο.Κ. στον έλεγχο του παιχνιδιού, κάτι που τελικά -προς γενική δυσφορία του κόσμου- δεν έγινε. Στο 66' ο Φωτάκης έδωσε τη θέση του στον Παπάζογλου. Εμφανής η διάθεση του Σάντος να καθαρίσει το παιχνίδι μιας και η λάρισα με το 1-0 στην πλάτη της θα προσπαθούσε να βγει στην επίθεση.
Τα κενά της λάρισας στα μετόπισθεν και η ταχύτητα των Κουτσιανικούλη - Βιεϊρίνια, έδωσαν στον Π.Α.Ο.Κ. τέσσερις ευκαιρίες για αντεπίθεση, στις δύο από τις οποίες Μουσλίμοβιτς και Παπάζογλου απώλεσαν με πλασέ και κεφαλιά αντίστοιχα, αποό πλεονεκτικές θέσεις να κάνουν το 2-0 και να δώσουν ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα μας για τη νίκη, από το εύθραυστο 1-0. Στο διάστημα αυτό η λάρισα έδειξε απειλητική μόνο με ένα σουτ του Τουάμα στο 65', το οποίο εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Χαλκιάς.

Στο 82' ο Σάντος πέρασε τον Μουν στη θέση του Κουτσιανικούλη, θέλοντας να δώσει μερικές βοήθειες και στα αμυντικά καθήκοντα του Αραμπατζή.Η αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση των γραμμών της ομάδος στο τελευταίο 20λεπτο του παιχνιδιού, έδωσε το χώρο στη λάρισα να διεκδικήσει ό,τι μπορεί να πάρει από το ματς. Η κατοχή πέρασε στον αντίπαλο ο οποίος προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την αστάθεια της αμυντικής λειτουργίας μας, ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα.


Ο Παπασταμάτης πρόλαβε στα τελευταία λεπτά να γίνει ακόμη πιο μισητός στον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ. αποβάλλοντας τον Μουσλίμοβιτς για το τελείωμα φάσης στο 88' μετά από την χαρακτηριστική καθυστέρηση του επόπτη να σηκώσει τη σημαία στο τετ-α-τετ του Βόσνιου με τον Μάλαρτζ!

Η λήξη ήρθε με την σφοδρή γιούχα του κόσμου προς τον προκλητικό για μια ακόμη φορά Παπασταμάτη.
Συνθέσεις:

Π.Α.Ο.Κ. (Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Βιτόλο, Φωτάκης, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Κουτσιανικούλης, Μουσλίμοβιτς
Λάρισα (Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Μελίσσης, Κατσιαρός, Κυριακίδης, Ιγκλέσιας, Τουάμα, Γιαννακόπουλός, Αμπουχατζίρα, Κάσας

Τέλος, θα θέλαμε να κάνουμε δύο σχόλια. Το ένα αφορά τα όσα γράφτηκαν από γνωστή φυλλάδα για το θέμα του Βιεϊρίνια. Ο Π.Α.Ο.Κ. έχει διοίκηση που ξέρει ποιο είναι το συμφέρον του συλλόγου και το υπηρετεί. Το αν και με ποιο τίμημα θα πουληθεί ο Βιεϊρίνια είναι δουλειά της διοίκησης που ξέρει καλύτερα από όλους σας την αξία του παίχτη γι΄ αυτό και θέλει να του αλλάξει τη ρήτρα. Προσπαθούν με ύπουλο τρόπο να μας βάλουν στην "πρίζα". ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ να τσιμπάμε από τέτοιου είδους δημοσιεύματα καθώς δημιουργείται αρνητικό κλίμα.

Το δεύτερο αφορά τον εκφωνητή του συνδρομητικού καναλιού που για μια ακόμα φορά προκάλεσε με τον τρόπο που περιέγραφε τις φάσεις και του σημερινού παιχνιδιού. Έχει αρχίσει η γενικότερη συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου και γίνεται ερειστική. Θα ασχοληθούμε με το θέμα εκτενέστερα μέσα στην εβδομάδα... Πάντως καλό θα ήταν η ΠΑΕ να αντιδράσει και να απαιτήσει ώστε ο συγκεκριμένος αντιΠΑΟΚτσής δημοσιογράφος να μη ξαναπατήσει το πόδι του στην Τούμπα.

ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ Π.Α.Ο.Κ. ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

Δηλώσεις Σάντος: «Ήταν ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες ήθελαν να ευχαριστήσουν τους θεατές. Στο πρώτο ημίχρονο εμείς μπήκαμε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Στα πρώτα 15-20 πιέσαμε ψηλά να κάνει λάθη παίζοντας με ψηλές μπαλιές, που δεν το συνηθίζει, αν και ήταν γρήγορη στις αντεπιθέσεις της.

Από εκεί και μετά το παιχνίδι ισορρόπησε, με εμάς να επιτρέπουμε στη Λάρισα να έχει χώρο για να παίξει. Δυστυχώς κάναμε βεβιασμένες ατομικές ενέργειες και ανορθόδοξη ανάπτυξη. Το παιχνίδι έμεινε ισορροπημένο ως την ανάπαυλά του. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε για να γίνουμε εμείς οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Και η Λάρισα είχε τις απαντήσεις σε αυτό, αφού είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα.

Μετά την αποβολή της Λάρισας, γιατί είχαμε τις φάσεις, θα έπρεπε να τελειώσει το παιχνίδι νωρίτερα. Με παίκτη παραπάνω, θα έπρεπε να ανοίξουμε το παιχνίδι για να κάνουμε τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ και, χωρίς να μπορώ να το εξηγήσω, παίξαμε χειρότερα από πριν.

Αυτό επέτρεψε στη Λάρισα να βρει τα ψυχικά αποθέματα για να βάλει κάποιο γκολ χωρίς κάποια ευκαιρία παρά μόνο από τα πλάγια όπου δημιούργησε κινδύνους. Εμείς, χωρίς να παίξουμε καλά, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις, όπου με περισσότερη ηρεμία θα μπορούσαμε να τις τελειώσουμε πιο γρήγορα. Οπότε, σε κάθε περίπτωση, σίγουρα η νίκη μας ήταν δίκαιη και είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα (σ.σ. την ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με 1-0) απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο».

Σε ερώτηση για την εμφάνιση της ομάδας του μετά την αποβολή του ποδοσφαιριστή της Λάρισας είπε: «Χάσαμε πολλές μπάλες και είχαμε και λάθος επιλογές. Και γενικότερα όχι μόνο στην τελική πάσα οι γραμμές μας δεν ήταν τοποθετημένες και είδαμε πρόβλημα στην ανάπτυξή μας. Μια υπερβολική προσπάθεια, αλλά και βεβιασμένες ενέργειες, αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν δείχνουμε κάτι. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που η Λάρισα έμεινε με δέκα παίκτες, αντί για να δημιουργήσουμε φάσεις το κάναμε πιο πολύπλοκο το παιχνίδι από πριν».

Για το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του είπε: «Ήταν πέναλτι. Όπως το είδα από τη θέση μου από τον πάγκο, ήταν πέναλτι».

Για την εμφάνιση του Λίνο σχολίασε: «Ο Λίνο θα μπορούσε να ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, αν δεν έχεις την κυκλοφορία της μπάλας, τα πλάγια μπακ σου έχουν την αμφιβολία μήπως γίνει κάτι. Μας λείπει η ομαδικότητα, με τους τομείς που έχουμε στην άμυνα να πρέπει να τους μεταφέρουμε και στην επίθεσή μας».

Δηλώσεις Αραμπατζή:

«Θέλαμε πολύ τους τρεις βαθμούς της νίκης γιατί προερχόμαστε από ένα κακό αποτέλεσμα. Μπήκαμε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχαμε πολλές φάσεις για να τελειώσουμε πιο νωρίς το παιχνίδι. Αυτό που κρατάμε είναι μόνο οι τρεις βαθμούς», είπε ο αμυντικός του Π.Α.Ο.Κ.

Δηλώσεις Βιερίνια:

«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Καταφέραμε να βάλουμε το γκολ νωρίς και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Στη φάση του πέναλτι δεν έκανα φάουλ νωρίτερα. Ήταν επαφή σώμα με σώμα ανάμεσα σε δύο παίκτες. Ήταν μια μονομαχία που κέρδισε ο δυνατότερος, στην προκειμένη περίπτωση εγώ. Θεωρώ ότι ο Π.Α.Ο.Κ. έκανε καλό παιχνίδι και η νίκη μας ήταν δίκαιη. Όλα τα παιχνίδια φέτος είναι δύσκολα, όμως εμείς μπήκαμε δυνατά και πήραμε το προβάδισμα. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως ήμασταν επιπόλαιοι μερικές φορές. Πρέπει τώρα να δώσουμε το βάρος στα εκτός έδρας παιχνίδια με Καβάλα και Εργοτέλη, προκειμένου να πάρουμε δύο νίκες και να παραμείνουμε ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα».

Δηλώσεις Γιαννακόπουλου:

"Δεν θέλω να μιλήσω για διαιτησία αλλά για την φάση της αποβολής ρώτησα τον Χαλκιά και μου είπε ότι τον κλώτσησε ο Kάσας. Ρώτησα και τον συμπαίκτη μου και παραδέχτηκε ότι το έκανε. Ήταν καθαρή κόκκινη", ανέφερε ο έμπειρος μέσος των "βυσσινί".


Διαβάστε ακόμη...