Επιστροφή στη δράση ...

Ο ΠΑΟΚ και η Λάρισα διασταυρώνουν σήμερα (2/4) τα ξίφη τους στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 26ης του πρωταθλήματος Super League.
Επιστροφή στη δράση ...

O αγώνας θα ξεκινήσει στις 17:15 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Novasports 2 και θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά από το paokmania web radio.

O ΠΑΟΚ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λάρισας, έτσι ώστε να αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα και να συγκεντρώσει όσους περισσότερους πόντους μπορεί εν όψει play-offs. 

Άρχοντας της αναμέτρησης ορίστηκε ο Κιοτζένης από τον σύνδεσμο της Ξάνθης, με βοηθούς του τους Σίπκα και Βασιλόπουλο, ενώ χρέη τέταρτου διαιτητή θα αναλάβει ο Κουμπαράκης. Ο Κιοτζένης είναι ένας νέος διαιτητής στους πίνακες της Super League, καθώς μόλις πέρυσι έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία. Σ' αυτά τα 2 χρόνια έχει σφυρίξει μόνο 2 φορές τον Δικέφαλο και μάλιστα σε 2 αναμετρήσεις κόντρα στον Παναιτωλικό στην Τούμπα.

Η πρώτη φορά ήταν στην πρεμιέρα της φετινής Super League εκεί όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε πιο εύκολα την ομάδα του Αγρινίου απ' ότι δείχνει το τελικό 2-1. Η δεύτερη φορά που ο Κιοτζένης διηύθυνε παιχνίδι του ΠΑΟΚ ήταν στον επαναληπτικό της φάσης των 16 του φετινού κυπέλλου Ελλάδας, εκεί που ο Δικέφαλος επικράτησε με το ευρύ 4-1 του Παναιτωλικού. Και στις 2 αναμετρήσεις η διαιτησία του Κιοτζένη ήταν σχεδόν άψογη.

Στους τελευταίους 5 αγώνες ο ΠΑΟΚ μετράει 3 νίκες (Βέροια-Ολυμπιακό-Πανιώνιο), 1 ισοπαλία με τον Ηρακλή και 1 ήττα από την ΑΕΚ. Αντίθετα η Λάρισα έχει 2 νίκες (Λεβαδειακό-Παναιτωλικό), 2 ήττες (ΑΕΚ-Πανιώνιο) και 1 ισοπαλία με τα Γίαννενα. Ο ΠΑΟΚ συνολικά σε 25 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος και μετράει 46 βαθμούς με ρεκόρ 37 γκολ υπέρ και 17 κατά, ενώ η ΑΕΛ φιγουράρει στην 12η θέση, έχοντας καταφέρει να συγκεντρώσει μόλις 24 βαθμούς έχοντας σαν ρεκόρ τα 21 γκολ υπέρ της και 34 γκολ κατά της.

Η προϊστορία με την Λάρισα εντός έδρας, είναι συντριπτικά υπέρ του ΠΑΟΚ, καθώς σε 27 αγώνες που έχουν διεξαχθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες στο γήπεδο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ μετράει 19 νίκες. Μόνο 6 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ μόλις 2 φορές έχει καταφέρει να φύγει νικήτρια η ομάδα της Θεσσαλίας.

Δείτε αναλυτικά την προϊστορία με την ΑΕΛ, ΕΔΩ

Τα προβλήματα για τον ΠΑΟΚ δεν σταματούν ούτε αυτή την φορά, αφού εκτός των τραυματιών Πρίγιοβιτς και Κάμπος, θα απουσιάσουν από την συγκεκριμένη αναμέτρηση και οι τιμωρημένοι με κάρτες Τσίμιροτ, Πέλκας και Κρέσπο.

Στα αρκετά προβλήματα-απουσίες στάθηκε και ο Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος δήλωσε... «Έχουμε πολλούς απόντες αλλά έχουμε και μεγάλο ρόστερ. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν και να καλύψουν τα κενά, ώστε να δώσουμε το 100% και να πάρουμε το παιχνίδι. Στόχος μας είναι μόνο η νίκη. Είναι το πρώτο παιχνίδι μετά την διακοπή, διάστημα στο οποίο δουλέψαμε αρκετά και προσπαθήσαμε να λύσουμε κάποια θέματα που είχαμε. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας» .

Προβλήματα έχει όμως και η Λάρισα που θα κατέβει με υπηρεσιακό προπονητή, αφού ο Σάκης Τσιώλης αποτελεί και τυπικά παρελθόν. Την θέση του μόνο για το παιχνίδι της Τούμπας θα αναλάβει ο Βουτυρίτσας, ενώ την Δευτέρα θα ανακοινωθεί και επίσημα ο νέος ''εκλεκτός'' του Αλέξη Κούγια, για την άκρη του πάγκου της ομάδας του κάμπου, Αντρέ Πάους. Aπό την Λάρισα θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι με κάρτες Φάρκας (κεντρικός αμυντικός), Αγκάνοβιτς (επιτελικό χαφ), και Αναστασόπουλος (αμυντικό χαφ), καθώς και επίσης οι ανέτοιμοι/τραυματίες Tικίτο (κεντρικός αμυντικός) και Ντοντό (πλάγιος επιθετικός).

Ο Ίβιτς επέλεξε να συμπεριλάβει 18 ποδοσφαιριστές στην αποστολή για το σημερινό παιχνίδι. Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μπρκιτς, Λέοβατς, Δεληγιαννίδης, Μάτος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βαρέλα, Πούγγουρας, Κάνιας, Κάτσε, Σάκχοφ, Χαρίσης, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Ενρίκε, Αθανασιάδης, Κουλούρης.

Ο Σέρβος τεχνικός φαίνεται πως προσανατολίζεται σε ένα 4-2-3-1 με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τον Μάτος και τον Λέοβατς στις δύο πλευρές της άμυνας και τους Βαρέλα και Μαλεζά στα στόπερ. Στο κέντρο χρέη κεντρικών χαφ φαίνεται πως θα έχουν οι Κάνιας και Σάκχοφ, έχοντας λίγο μπροστά τους στη θέση του επιτελικού χαφ τον Μπίσεσβαρ. Στα δύο φτερά τις επίθεσης φαίνεται πως προκρίνονται οι Μυστακίδης και Ενρίκε, ενώ στην κορυφή της επιθετικής γραμμής, προβάδισμα έχει αποκτήσει ο Αθανασιάδης.

Ο Βουτυρίτσας επέλεξε 19 παίκτες για την αναμέτρηση της Τούμπας. Αυτοί είναι οι: Ξενοδόχοβ, Θεοδωρόπουλος, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς, Ρέντζας, Κόντορ, Μονιάκης, Φατιόν, Ναβάρο, Βαρέλα, Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Αβραάμ, Γκουλουζάντε, Σουλιώτης, Μασαλέσα, Καπός, Ικάουνιεκς και Ρέγιες.

Ένας σοβαρός ΠΑΟΚ λογικά δεν θα έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα απέναντι στην σχετικά αδύναμη Λάρισα των χιλίων προβλημάτων. Είναι ευκαιρία για την ομάδα του δικέφαλου να δείξει με εμφατικό τρόπο πως έχει αφήσει πίσω την το σύντομο ντεφορμάρισμα του προηγούμενο διαστήματος και να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις εν όψει των κρίσιμων παιχνιδιών που έρχονται...

Διαβάστε ακόμη...