Νίκη με ηγέτη τον Γκαρσία! (vids)

Με ικανοποιητική εμφάνιση έκανε πρεμιέρα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ για το 2011 και ξεπέρασε το εμπόδιο του Αστέρα με γκολ από τον Σαλπιγγίδη στο 32', που έφτασε τα 100 γκολ στην μεγάλη κατηγορία. Ηγετική παρουσία από τον Γκαρσία, πολύ καλός και πάλι ο Τσουκαλάς.
Νίκη με ηγέτη τον Γκαρσία! (vids)

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Τσιρίλο και Σαβίνι στο κέντρο της άμυνας,  τον Σνάουτσνερ δεξιά και τον Λίνο αριστερά,  Γκαρσία και Τσουκαλάς πήραν θέση στη μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικών χαφ,  Βιεϊρίνια, Φωτάκης,  Σαλπιγγίδης επιθετικά χαφ (από αριστερά προς τα δεξιά) και "αιχμή του δορατος" ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Από την αρχή του αγώνα ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο, με την Τρίπολη να πέριμενει, καλά στημένη, πίσω από το κέντρο. Μέχρι το 25' το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό με την ομάδα μας να προσπαθεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη γραμμή του κέντρου του Αστέρα, του οποίου οι παίκτες σχεδόν σε κάθε μαρκάρισμα έπεφταν κάτω και προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο, έχοντας την ανοχή του Μήτσιου. Όλα αυτά έφεραν εκνευρισμό στην κερκίδα και τους παίκτες μας, με τον Μήτσιο να εισπράττει αρκετά γαλλικά από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες της Τούμπας.

Κάπου εκεί, ο Μάκης Χάβος, βλέποντας τα προβλήματα ανάπτυξης που παρουσίαζε η ομάδα, άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 περνώντας τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή και τον Φωτάκη στα δεξιά.

Στο 26' ο Φωτάκης έκανε την πρώτη φάση για γκολ όταν έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Ντεγκρά.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να αποκτά περισσότερο χώρο στην αντίπαλη άμυνα και  κυρίως στην αριστερή πτέρυγα με το Λίνο να ανεβαίνει συνεχώς από την άμυνα και να δίνει στηρίγματα στον καλά κλεισμένο Βιεϊρίνια.

Στο 31' μια έξοχη επέλαση του Λίνο απέφερε ένα φάουλ από τα αριστερά, λίγο έξω από τη μέγαλη περιοχή της Τρίπολής. Ο Γκαρσία, που πήγε πάνω στη μπάλα, γέμισε στο ύψος του πέναλτυ με τον Σαλπιγγίδη να πετάγεται και να πιάνει μια έξοχη κεφαλιά - ψαράκι και να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Ντεγκρά στο 32' για να γράψει το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το ημίχρονο αναλώθηκαν με τον ΠΑΟΚ να έχει και πάλι την πρωτοβουλία και τον Αστέρα να προσπαθεί να βγει μπροστά για να επιδιώξει την ισοφάριση, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Έτσι το 1ο ημίχρονο ελήξε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0.

Στην επανάληψη, ο δικέφαλος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργώντας συνεχώς καταστάσεις για το 2ο γκολ στην εστία των φιλοξενούμενων.

Η πρώτη καλή στιγμή για το 2ο ημίχρονο ήρθε στο 53' όταν ο Αθανασιάδης έπιασε μια κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα, ύστερα από σέντρα του Φωτάκη, αλλά ο Ντεγκρά μπλόκαρε τη μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα, νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Βιεϊρίνια έπιασε ένα γυριστό σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Αστέρα.

Στο 62' άλλη μια φάση για τον ΠΑΟΚ, με το  Γκαρσία να εκτελεί φάουλ και τον Τσιρίλο να πιάνει ένα εντυπωσιακό βολ-πλανέ, που απέκρουσε ο Ντεγκρά.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, η ομάδα μας πάντως δεν έχασε σε κανένα σημείο τον έλεγχό του και φτάσαμε έτσι στο 89' όταν ο Τσουκαλάς με ωραία ατομική προσπάθεια από τα δεξιά δοκίμασε να "κρεμάσει" τον Ντεγκρά που μπλόκαρε στη γωνία του ο Ντεγκρά.

Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 87', ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφάρισει, όταν ο Φυτανίδης έπιασε μια κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Χαλκιάς που βρισκόταν σε ετοιμότητα μπλόκαρε τη μπάλα.

Αυτή ήταν ουσιαστικά η καλύτερη ευκαιρία των Αρκάδων στο παιχνίδι.

Ο αγώνας τελείωσε ύστερα από 3 λεπτά καθυστερήσεων με την ομάδα μας να φτάνει τους 27 βαθμούς στο βαθμολογικό πίνακα της SuperLeague.

Δε μπορούμε να μη γράψουμε δυο λόγια για τον Μήτσιο, που κατάφερε να εξοργίσει κόσμο και παίκτες με τα αλλοπρόσαλα σφυρίγματά του, δείχνοντας πως δεν διαθέτει την απαιτούμενη ικανότητα για να δικαιολογεί την παρουσία του στους πίνακες διαιτητών της SuperLeague. Όχι πως οι υπόλοιποι συνάδελφοί του είναι ικανότεροι. Αν δεν ανέβει σε κάποιο άρμα, τον βλέπουμε να κατεβαίνει σύντομα από το τρένο.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Τσιρίλο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης (86' Κουτσιανικουλης), Σαλπιγγίδης (92' Παπάζογλου).

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μπαστία, Καρέρα (64' Τσαμπούρης), Μπαρτολίνι, Φορτούνης, Ουντότζι, Ορόθκο, Φρανκού, Λαδάκης (73' Μάρτινς).

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

Διαβάστε ακόμη...