ΠΑΣ Γιάννινα - πριμαντόνες 4-0

¨Ενας απίστευτα κακός Π.Α.Ο.Κ.-κυρίως στο 1ο ημίχρονο- γνώρισε βαριά ήττα στα Γιάννινα από τους γηπεδούχους .
ΠΑΣ Γιάννινα - πριμαντόνες 4-0
Ένας απίστευτα κακός Π.Α.Ο.Κ. γνώρισε βαριά ήττα στα Γιάννινα από τους γηπεδούχους, μένοντας εκτός από τη διοργάνωση που μέχρι πριν λίγες ώρες αποτελούσε το μεγάλο στόχο της ομάδας . Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την πραγματικά απαράδεκτη εμφάνιση του «Δικεφάλου» που ουσιαστικά δεν μπήκε καθόλου στη διεκδίκηση της πρόκρισης μέσα στο χωράφι των Ζωσιμάδων. Η 11άδα που παρέταξε ο Πορτογάλος στο σημερινό παιχνίδι έδωσε από την αρχή αριθμητικό πλεονέκτημα στον ΠΑΣ που έπαιζε ουσιαστικά με παίκτες παραπάνω.

Ο λόγος έχει να κάνει με την αδυναμία κάποιων παικτών να σταθούν στο πολύ βαρύ τερέν του γηπέδου. Παίκτες όπως ο Κουτσιανικούλης , ο Βιεϊρίνια και ο Φωτάκης δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιες γηπεδικές συνθήκες.

Έτσι ο ΠΑΣ παίζοντας δυνατά και πολύ έξυπνα δεν δυσκολεύτηκε να κάνει αυτό που πριν το ματς φαινόταν αδιανόητο: να βάλει 4 γκολ σε μια ομάδα που σε 21 παιχνίδια πρωταθλήματος και 2 κυπέλλου δέχτηκε όλα κι όλα 8 γκολ...

Οι παίκτες του Π.Α.Ο.Κ. έδειχναν το απόγευμα να μη μπορούν να πάρουν τα πόδια τους. Φάνηκε ότι το ματς του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον Ατρόμητο τους άφησε σημάδια κόπωσης. Πιο πολύ φάνηκε αυτή η αδυναμία στα αμυντικά χαφ που αποτελούν τη δύναμη της ομάδας. Γκαρσία και Βιτόλο ήταν αγνώριστοι ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.

Δε θέλουμε να περιγράψουμε ούτε τον αγώνα ούτε να σταθούμε περισσότερο σε λεπτομέρειες. Το σημερινό ματς αποτελεί πραγματική ΝΤΡΟΠΗ για την ιστορία του συλλόγου που διασύρθηκε από μια ομάδα με πάρα πολλές απουσίες βασικών παικτών

Σάντος: "Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ"

Εμφανώς απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και την εικόνα του Π.Α.Ο.Κ. ο Φερνάντο Σάντος απέφυγε τα πολλά λόγια μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ, έκανε λόγο για κακή παρένθεση της ομάδας του και έδωσε συγχαρητήρια στους νικητές.

Ξεκινώντας ο Φερνάντο Σάντος είπε: «Είναι αλήθεια ότι μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι, δεν έχεις να πεις πολλά πράγματα. Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ, πέτυχε μια μεγάλη νίκη, ενώ εμείς σε αντίθεση με ότι κάνουμε από την αρχή, μπήκαμε πολύ άσχημα. Δεχθήκαμε δύο γρήγορα γκολ, ως αποτέλεσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζαμε. Και το παιχνίδι τελείωσε όταν το σκορ έγινε 3-0. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, αλλά ο ΠΑΣ δεν μας άφησε και πλέον ήταν πολύ αργά», είπε αρχικά.

Απέφυγε να σχολιάσει τα περί αποχής

Ο Σάντος ρωτήθηκε για το αν έγινε αποχή από τους παίκτες την παραμονή του αγώνα και αν το όλο σκηνικό επηρέασε την ομάδα του: «Θέλω να μιλήσω μόνο για το παιχνίδι», απάντησε.

Ρωτήθηκε σχετικά με τις αιτίες της τραγικής απόδοσης: «Δεν είχαμε συγκέντρωση και δεν μπήκαμε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο. Υστερήσαμε σε τόσους πολλούς τομείς και ένας συνδυασμός παραγόντων οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Ο δε αγωνιστικός χώρος ήταν πάρα πολύ βαρύς», είπε και συμπλήρωσε: «Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και έρχεται μετά από διαδοχικές καλές εμφανίσεις. Πρέπει να το δούμε ως μια κακή παρένθεση, ως μια κακή μέρα. Τώρα παίζουμε με τον Ηρακλή και δεν πρέπει να ασχοληθούμε με οτιδήποτε άλλο».

Ο Σάντος ρωτήθηκε για την προετοιμασία και για το κατά πόσο ήταν έτοιμη η ομάδα για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι: «Ξέραμε πολύ καλά την ομάδα του ΠΑΣ και δεν τίθεται θέμα αιφνιδιασμού. Είχαμε προειδοποιήσει τους παίκτες προβάλλοντας πολλά βίντεο, συνεπώς δεν τίθεται θέμα έκπληξης», είπε και αναφέρθηκε στη συνέχεια: «Όλα εξαρτώνται από εμάς. Πρέπει να αντιδράσουμε θετικά και να δούμε τι δεν πήγε καλά και αυτά ήταν πάρα πολλά. Πρέπει να δείξουμε μια διαφορετική εικόνα με τον Ηρακλή ή καλύτερα να παρουσιάσουμε την συνηθισμένη εικόνα μας».

Ο Σάντος απέρριψε κάθε δικαιολογία περί κακού αγωνιστικού χώρου ή περί απουσίας του Βλάνταν Ίβιτς: «Αν ο Π.Α.Ο.Κ. φτάσει στο σημείο να εξαρτάται από έναν παίκτη, τότε είναι προτιμότερο να τα παρατήσουμε όλοι. Δεν ισχύει...».

Ρωτήθηκε επίσης για το γεγονός ότι ο Π.Α.ΟΚ. δεν είχε στην ενδεκάδα του Εντίνιο, Μουσλίμοβιτς: «Ο Εντίνιο τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι και δεν ξέραμε αν μπορούσε να βγάλει ολόκληρο 90πτο. Ο δε Μουσλίμοβιτς προέρχεται από επέμβαση και δεν έχει δύο συνεχόμενα παιχνίδια, γι' αυτό προτιμήσαμε να μην τους βάλουμε για να μην επιδεινωθεί η κατάστασή τους».

Ο Σάντος αναφέρθηκε και στον χαμένο στόχο του Κυπέλλου Ελλάδος: «Είχαμε στόχο στο Κύπελλο και θέλαμε να προχωρήσουμε, οπότε σίγουρα είμαστε πολύ θλιμμένοι για ό,τι συνέβη. Αλλά όπως είπα και πριν, είναι στο χέρι των παικτών να βρουν τον σωστό δρόμο και να δώσουν απαντήσεις στο γήπεδο, στον αγώνα με τον Ηρακλή», είπε.

 

Διαβάστε ακόμη...