Τον ... γλέντησε (vds) !!!

Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και πολύ καλά διαβασμένος -για μια φορά ακόμα -ο "Δικέφαλος", έστειλε εκτός θεσμού τον "έφηβο" και συνεχίζει στους "4".
Τον ... γλέντησε (vds) !!!

Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και πολύ καλά διαβασμένος -για μια φορά ακόμα -ο "Δικέφαλος", έστειλε εκτός θεσμού τον "έφηβο" και συνεχίζει στους "4". Ένας αποφασισμένος ΠΑΟΚ, παίζοντας πολύ έξυπνα χτύπησε όταν έπρεπε τον φλύαρο γάβρο, βουλώνοντας τα στόματα των αλαζόνων που τις τελευταίες μέρες μας τα πρήξανε με τις υπρφίαλες δηλώσεις τους.

Έβγαλε πολύ ψυχή σήμερα η ομάδα μας!!! Παρά τις σημαντικότατες απουσίες, παρά την άδεια Τούμπα γιατί έτσι ήθελε ο χοντρός, η ομάδα κατάφερε να κερδίσει και να περιμένει πλέον σε διπλά παιχνίδια τον νικητή του άλλου ζευγαριού (ΑΕΚ - ΠΑΟ).

Ο Μάκης Χάβος γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα μας τις δυνατότητες αυτής της ομάδας, πήρε από τους παίκτες ότι περισσότερο μπορούσε από τον καθένα και παρουσίασε ένα δεμένο σύνολο που κυριολεκτικά κλείδωσε την επιθετική γραμμή του Βαλβέρδε. Δεν είναι τυχαίο ότι την καλύτερή τους στιγμή οι φιλοξενούμενοι την είχαν στο 90΄και δεν απείλησαν καθόλου στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Οι διάδρομοι προς την εστία του Χαλκιά έμοιζαν σαν ...  κουμπότρυπες για τους γάβρους, που όσο πεερνούσε η ώρα έβλεπαν να αδυνατούν να απειλήσουν την εστία μας .

Δείτε φάσεις του παιχνιδιού στο video που ακολουθεί:

 

 

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε ξεκάθαρα από την αρχή πως είχε σαν πρώτο στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα -κάτι που πέτυχε με ευκολία παρά την απουσία του Πάμπλο Κοντρέρας- αλλά είχε στο νου του και την αντεπίθεση, γνωρίζοντας πολύ καλά πως ο "θρήνος" θα ανοιγόταν για να σκοράρει μιας και το 0-0 δεν τον ευνοούσε. 

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον "Δικέφαλο" ο Μάκης Χάβος, ξεκινώντας κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά, κεντρικούς αμυντικούς τους  Μαλέζά και Τσιρίλο, αριστερά ο Σαβίνι και δεξιά ο Σνάουτσνερ. Αμυντικά χαφ ήταν ο Γκαρσία και  οΤσουκαλάς. Στο κέντρο -από αριστερά προς τα δεξιά- ο Λίνο,  ο Ίβιτς και ο Βιεϊρίνια. Στην κορυφή της επίθεσης ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης .

Η ομάδα μας μπορούσε να ανοίξει το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό όταν ο Βιεϊρίνια έπιασε ένα δυνατό σουτ  έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, αφού λίγο πριν ο Νικοπολίδης της άλλαξε πορεία.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό, κυκλοφόρησε την μπάλα αλλά μέχρι εκεί... Στη φλύαρη υπεροχή του ο ΠΑΟΚ αντέταξε μια ακόμα πολύ καλή στιγμή στο 17΄με τον Ίβιτς να μην εκμεταλλεύεται την εξαιρετική πάσα του Γκαρσία και να ...κλωτσάει  μια μεγάλη ευκαιρία. 

Δεν είχε να δείξει κάτι περισσότερο το πρώτο ημίχρονο, με την αποφασιστικότητα για πρόκριση να καθρεφτίζεται στα μάτια των παικτών μας που κυριολεκτικά  ... γυάλιζαν.  Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε και πάλι πιο δυνατά από τον Ολυμπιακό, απείλησε και πάλι με τον Βιεϊρίνια δίνοντας  το μήνυμα στον κηπουρό πως ...είναι θέμα χρόνου!

Το γκολ που έστειλε τον ΠΑΟΚ στους "4" της διοργάνωσης και το γάβρο σπίτι του, πέτυχε ο Σαλπιγγίδης στο 57ο λεπτό, με άψογο σουτ μετά από μπαλιά πάρε -βάλε του Βλάνταν Ίβιτς.

Δείτε σε video το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη:

 

 

Φάση που θα συζητηθεί είχαμε στο 74΄, όταν σε φάουλ  που εκτελέστηκε από τον Λίνο, ο Μιραλάς που ήταν στο τείχος, άπλωσε το χέρι και έδιωξε την μπάλα. Το καταφανέστατο πέναλτι δεν το έδωσε ο καλός σε γενικές γραμμές Μάνταλος.

Στο 85' ο πολύς Μιραλάς έσπρωξε τον Ίβιτς εκτός φάσης και ο διαιτητής που ήταν κοντά, το είδε και τον έστειλε στα αποδυτήρια με κατευθείαν κόκκινη.

 

 

Στο υπόλοιπο διάστημα ο Ολυμπιακός μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού βγήκε μπροστά και πίεσε αλλά η μοναδική στιγμή που ο Χαλκιάς αισθάνθηκε την παρουσία τους  ήταν στο 92΄όταν απέκρουσε σε κόρνερ κοντινό γυριστό σουτ του Τοροσίδη.

Το σφύριγμα της λήξης -μετά από 5λεπτη καθυστέρηση- βρήκε τους παίκτες μας να πανηγυρίζουν έξαλλα τη μεγάλη πρόκριση σαν μικρά παιδιά. Το σημερινό παιχνίδι ήταν κατάθεση ψυχής και ασίγαστου πάθους από μια ομάδα που έχει αρχίσει πάλι να θεωρεί τον θηλυπρεπή δαφνoστεφανωμένο ... απλά πελάτη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Σαβίνι , Μαλεζάς, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ρόμενταλ (54' Ζαϊρί), Φουστέρ (60' Πάντελιτς), Τζιμπούρ (60' Φετφατζίδης).

 Σύντομα περισσότερα...

Διαβάστε ακόμη...