Συμπληρωματική έκθεση ο παρατηρητής του τελικού-τι ισχύει με τα πρόστιμα

Ο παρατηρητής του τελικού Κυπέλλου Νίκος Βακάλης διόρθωσε την αρχική του Έκθεση με συμπληρωματική στο σημείο που ανέφερε (λανθασμένα) εισβολή και συμπλοκή των οπαδών του ΠΑΟΚ με την ΕΛ.ΑΣ. στις 20.44.
Συμπληρωματική έκθεση ο παρατηρητής του τελικού-τι ισχύει με τα πρόστιμα

Η εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα» των Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 έφερε στο φως της δημοσιότητας την συμπληρωματική Έκθεση του παρατηρητή του φετινού τελικού Κυπέλλου και Προέδρου της ΕΠΣ Σάμου Νίκου Βακάλη, με την οποία ουσιαστικά απολογείται και διορθώνει το γεγονός ότι «κακώς κατέγραψα ότι υπήρξε είσοδος οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο και συμπλοκή τους με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στις 20.44» (όπως αναφέρει ο ίδιος επί λέξει).

H συμπληρωματική - τροποποιητική Έκθεση του κ. Βακάλη για τον τελικό αναφέρει ότι «συναισθανόμενος την σοβαρότητα των καταστάσεων και μη θέλοντας να ευνοήσω ή να αδικήσω κανέναν και τίποτα, νιώθω την ηθική υποχρέωση να συντάξω τη συμπληρωματική - τροποποιητική έκθεση που αποκαθιστά την ορθότητα της αναφοράς. Συγκεκριμένα, κακώς κατέγραψα ότι στις 20.44 υπήρξε είσοδος φιλάθλων του ΠΑΟΚ ή συμπλοκή με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το γεγονός συνέβη περίπου στις 18.20 και διήρκησε περίπου δέκα λεπτά. Τότε ερρίφθησαν και τα αντικείμενα που ανέφερα στην αρχική έκθεση. Τότε είχαμε την καύση ενός μηχανήματος που ήταν τοποθετημένο στα κουλουάρ του στίβου. Αμέσως μετά, περίπου στις 18.35, άρχισαν τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων στην αερογέφυρα του άνω διαζώματος, με τα γνωστά επακόλουθα, τα οποία σταμάτησαν περίπου στις 19.00.

Στις δε 20.44 είχαμε ένταση (στην 117 Θύρα) μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΕΛ.ΑΣ., η οποία δεν διήρκησε πολύ. Τα υπόλοιπα έχουν αναφερθεί στην αρχική έκθεση».

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι η συμπληρωματική Έκθεση του παρατηρητή με την οποία παραδέχεται το λάθος του και διορθώνει την αρχική του έχει μεγάλη σημασία, καθώς επιβεβαιώνει το ότι δεν υπήρξαν επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις μετά την άφιξη των αποστολών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, κάτι το οποίο θα απειλούσε τις δύο ομάδες με βαρύτερη ποινή από αυτήν που θα τους επιβληθεί.

Τι ισχύει με τα πρόστιμα:

Σύμφωνα με την πειθαρχική δίωξη λοιπόν, οι δύο ομάδες κατηγορούνται για εκτεταμένα επεισόδια υποστηρικτών τους στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου και τον εν γένει χώρο του γηπέδου πριν την έναρξη του τελικού, κάτι το οποίο επιφέρει ποινή 1 ή 2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο, το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.

Ωστόσο τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ είναι υπότροποι για εκτεταμένα επεισόδια από την περυσινή σεζόν, καθώς αυτά έχουν «ισχύ» διετίας, οι μεν για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, οι δε για τον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι εφόσον τιμωρηθούν τελικά από την ΕΠΟ για εκτεταμένα επεισόδια ως υπότροποι, ενδέχεται να τους επιβληθεί επιπλέον ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεσης τριών βαθμών.

 

Διαβάστε ακόμη...