Η μαγική, ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ στο δρόμο του ακατόρθωτου

«Γι’ αυτό ΠΑΟΚ παίξε τόπι, να παραμιλάει όλη η Ευρώπη». Η λαϊκή σοφία που αποτυπώνεται στο διαχρονικό σύνθημα παίρνει σάρκα και οστά φέτος, με την πορεία του Δικεφάλου που διαλύει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο…
Πηγή: forzaonline.gr
Η μαγική, ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ στο δρόμο του ακατόρθωτου
Photo Credits: @forzaonline.gr

Χρειάστηκαν μόνο μερικές λέξεις τοποθετημένες στην σωστή σειρά για να τοποθετηθούν τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση: «Είναι μία μαγική σεζόν για τον ΠΑΟΚ», όπως είπε μετά την ιστορική πρόκριση επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Θα εξακολουθούσε να είναι μαγική ακόμα κι αν δεν ερχόταν αυτό το μαγικό βράδυ της Πέμπτης. Διότι όπως πρόσθεσε ο Ρουμάνος τεχνικός: «Είμαστε άνθρωποι, πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Αλλά μπορεί να γίνουν και λάθη».

Ο ΠΑΟΚ κάνει μία μαγική σεζόν αν αναλογιστεί κανείς ότι ξεκίνησε την φετινή του ευρωπαϊκή περπατησιά στις 27 Ιουλίου με ένα… κρύο εντός έδρας 0-0 απέναντι στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, παίζοντας όλο το καλοκαίρι απανωτά παιχνίδια χωρίς αύριο, δίχως καν να διαμορφώσει το τελικό του ρόστερ, παίζοντας το οικονομικό του μέλλον από την είσοδο του ή μη στους ομίλους του Conference League. Και πλέον, μετά από 14 ευρωπαϊκά βράδια (με μόλις μία ήττα), απέχει πια τέσσερα βράδια από τον υπέρτατο καταληκτικό προορισμό. Το απόλυτο όνειρο. Αλήθεια, ποιος μπορεί τώρα να του απαγορεύσει τα όνειρα;

Είναι μία μαγική χρονιά. Και συνεχίζεται. Ουδέποτε, ο ΠΑΟΚ και οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα είχε κάνει μέσα σε μία ευρωπαϊκή σεζόν 10 νίκες, όπως φέτος. Ένα νούμερο που μπορεί να το αυξήσει ακόμα περισσότερο, στο μέλλον.

Είναι μία μαγική σεζόν. Και συνεχίζεται. Ουδέποτε, ο ΠΑΟΚ στην ευρωπαϊκή του ιστορία είχε καταφέρει να ανατρέψει σε επαναληπτικό στην Τούμπα, ήττα με δύο ή περισσότερα γκολ διαφορά στο πρώτο παιχνίδι. Η συνθήκη αυτή είχε παρουσιαστεί 11 φορές και ο Δικέφαλος μετρούσε ισάριθμους αποκλεισμούς! Το ζήσαμε κι αυτό φέτος

Είναι μία μαγική σεζόν. Και συνεχίζεται. Ουδέποτε, ο ΠΑΟΚ και οποιαδήποτε ελληνική ομάδα είχε καταφέρει να κάνει πάνω από 13 βαθμούς σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μάζεψε 16 πόντους, κάνοντας τρεις εκτός έδρας νίκες σε όμιλο, κάτι που επίσης δεν είχε συμβεί ποτέ.

Είναι μία μαγική σεζόν. Και συνεχίζεται. Ο ΠΑΟΚ για τρίτη φορά στην ιστορία του (και δεύτερη την τελευταία τριετία) βρίσκεται στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και δείχνει ότι μπαίνει για τα καλά ανάμεσα στην ελίτ της Ευρώπης. Απέχει πλέον τέσσερα παιχνίδια, δύο προκρίσεις σε νοκ-άουτ από κάτι που έχει επιτευχθεί μόλις μία φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλοι πιστεύαμε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί ποτέ.

Είναι μία μαγική σεζόν. Και συνεχίζεται. Ο ΠΑΟΚ κάνει ρεκόρ σε ότι αφορά την συγκομιδή βαθμών σε μία σεζόν για το συλλογικό του ranking, σε χρηματικά έσοδα από μπόνους της UEFA και όλα τα αυτά τα κάνει με μπροστάρηδες δύο δικά του παιδιά, τον Κουλιεράκη και τον Ντέλια, οι οποίοι μέχρι το περασμένο καλοκαίρι δεν είχαν την παραμικρή ευρωπαϊκή εμπειρία στα πόδια τους.

Είναι μία μαγική σεζόν. Και συνεχίζεται. Με ανεπανάληπτες στιγμές, μαγικές βραδιές, ιστορικές εκδρομές, διαφορετικούς πρωταγωνιστές, μυθικές ανατροπές. Μία σεζόν στην οποία ο ΠΑΟΚ έπαιζε σε κάθε παιχνίδι με το μαχαίρι στο λαιμό, με την πλάτη στον τοίχο.

Είναι μία μαγική σεζόν. Και συνεχίζεται…

Διαβάστε ακόμη...