Κοτάρσκι, παρών: Οι καλύτερες επεμβάσεις του στο Conference (videos)

Κατά ριπάς σκοράρισμα από πλευράς ΠΑΟΚ στην Ευρώπη εξ ου και η πρώτη καλύτερη επίθεση που κατοχυρώθηκε στην εντυπωσιακή πορεία των «ασπρόμαυρων» στο UEFA Europa Conference League έχοντας ως επόμενο αντίπαλο την Κλαμπ Μπριζ με γνώμονα την πρόκριση στην ημιτελική φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Πηγή: forzaonline.gr
Κοτάρσκι, παρών: Οι καλύτερες επεμβάσεις του στο Conference (videos)
Photo Credits: @paokfc.gr website

Αναμφίβολα μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη ξέφρενη πορεία του ΠΑΟΚ έως τους «8» φέρει και ο Ντόμινικ Κοτάρσκι δεδομένου πως με τις επεμβάσεις που σημείωσε, έχει καταφέρει να κρατήσει το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου ουκ ολίγες φορές «ζωντανό».

Ενδεικτικό πως στα 14 συνολικά ματς που έχει διαρκέσει μέχρι στιγμής το ταξίδι του Δικεφάλου προχώρησε σε αρκετές αποκρούσεις, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του και δοκιμάζοντας επιτυχώς τα αντανακλαστικά του. Δείτε τις πιο χαρακτηριστικές επεμβάσεις που συνέλεξε το FORZAonline από το βράδυ της 27ης Ιουλίου του περασμένου καλοκαιριού, όταν ξεκίνησε η πορεία του συλλόγου στη διοργάνωση.

1) Στην πρώτη θέση των επεμβάσεων του Ντόμινικ Κοτάρσκι βρίσκεται η κομβική απόκρουση πέναλτι που σημείωσε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, νικώντας τον Σούα από τα 11 βήματα σε ένα μομέντουμ που το σκορ φάνταζε εύθραυστο στο 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων (σ.σ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο δεδομένης της αποβολής του Ντόουγκλας Αουγκούστο). Για την ιστορία, ο ΠΑΟΚ απέδρασε από το Ισραήλ με 1-4 παρόλη τη «λευκή» ισοπαλία της Τούμπας.

2) Κατά την πρεμιέρα των ομίλων ο ΠΑΟΚ απέσπασε το «διπλό» κόντρα στην Ελσίνκι δεδομένου πως επικράτησε με 3-2 επί των Φινλανδών με ανατροπή. Στο 52΄και με τον πίνακα του σκορ να γράφει 1-0 υπέρ των γηπεδούχων ο φορ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ Ραντούλοβιτς «φλέρταρε» με το 2-0, ωστόσο, ο Ντόμινικ Κοτάρσκι απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του. Λίγο αργότερα (55′) ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης ισοφάρισε και μπήκαν οι βάσεις για την ανατροπή.

3) Χωρίς δεύτερη σκέψη το εμπόδιο της Άιντραχτ Φρανκούρτης φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο για τους «ασπρόμαυρους» δεδομένου πως μονομάχησαν μέχρι… τέλους για την πρωτιά του ομίλου. Σε αμφότερες τις αναμετρήσεις των δύο κλαμπ, ο ΠΑΟΚ απέσπασε τη νίκη με το ίδιο σκορ (2-1), με την υποσημείωση πως ο Κροάτης κίπερ έφερε την υπογραφή του σε επικίνδυνες φάσεις των Γερμανών. Χαρακτηριστική είναι η επέμβασή του επί ελληνικού εδάφους στην πρώτη συνάντηση των ομάδων στη Θεσσαλονίκη στο 82΄ εξαιτίας της χρονική στιγμής.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν το φινάλε και σε ένα σημείο που η ισοπαλία φάνταζε πως επρόκειτο να κλείδωνε, ο Ντόμινικ Κοτάρσκι είπε «όχι» στον Τσαϊμπι και στην εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε. Στις καθυστερήσεις «μίλησε» ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης για το μετέπειτα τελικό σκορ, διορθώνοντας υποδειγματικά το λάθος του που μετατράπηκε σε γκολ για τους Αετούς. Επόμενη «εκρηκτική» παρουσία του Κροάτη κίπερ στις 30 Νοεμβρίου 2023 στο Deutsche Bank Park όταν ο ΠΑΟΚ ντουμπλάρισε τις νίκες του κόντρα στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση του ομίλου του.

Ενδεχομένως ο νεαρός πορτιέρε να ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, λυγίζοντας μόνο μία φορά και κρατώντας όρθια ουκ ολίγες φορές την ομάδα του. Επιλογές για την κορυφαία του στιγμή υπήρχαν πολλές, ωστόσο, προκρίνεται εκείνη του 78′ όπου ο Μαρμούς θέλησε να τον «εκτελέσει» από κοντά αλλά ο Κροάτης… ύψωσε τείχος.

4) Δεύτερο «διπλό» για τον ΠΑΟΚ στη Σκωτία στα τέλη Οκτωβρίου. Μετά το 2-1 των Play Off επί της Χαρτς, φρόντισε να διπλασιάσει τις νίκες του στη Σκωτία εν προκειμένω κοντραριζόμενος με την Αμπερντίν έχοντας αποδράσει με 3-2. Μία επική βραδιά για τους «ασπρόμαυρους» δεδομένου πως ανέτρεψαν το εις βάρος τους 2-0 με υπερπολύτιμο γκολ του Στέφαν Σβαμπ λίγο πριν το φινάλε. Από πλευράς τους οι γηπεδούχοι άγγιξαν το τρίτο τέρμα στο 88΄ όταν μετά από κόρνερ και κόντρες η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα του Ντόμινικ Κοτάρσκι που απλώνοντας από το πουθενά το δεξί του πόδι απέκρουσε πάνω στη γραμμή, ακυρώνοντας κάθε ελπίδα της Αμπερντίν.

https://www.youtube.com/watch?v=dtIr9CyYh0g

5+2) Τελευταίο δείγμα «γραφής» για τον Ντόμινικ Κοτάρσκι η εντός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ όταν το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου υπερκέρασε με εντυπωσιακό τρόπο το εμπόδιο των Κροατών έχοντας «καρπωθεί» μία θέση στους «8» του UEFA Europa Conference League. Με τον Δικέφαλο να σκοράρει τρία γκολ στο πρώτο μέρος (σ.σ με Μπάμπα, Κουλιεράκη, Μπράντον), γνώρισε ένα τέρμα στο δεύτερο που έβαλε εκ νέου στο κόλπο πρόκρισης το σύνολο του Σεργκέι Γιακίβοριτς και με το σκορ σε αυτά τα επίπεδα απείλησε με τους Σπίκιτς και Σούτσις, σε φάσεις που αν έβρισκε δίχτυα θα έπαιρνε σκορ πρόκρισης και τα δεδομένα θα άλλαζαν.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Ντόμινικ Κοτάρσκι δήλωσε «παρών» σε αμφότερες τις φάσεις αντιδρώντας σωστά και διατηρώντας τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού. Ανακτώντας εκ νέου ψυχολογία, οι γηπεδούχοι βρήκαν δις στόχο για το εκκωφαντικό 5-1, με τον Κροάτη κίπερ να βάζει την υπογραφή του με διαφορετικό τρόπο στην επική πρόκριση του αγωνιστικού τμήματος κατόπιν του ισχυρού προβαδίσματος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Μάξιμιρ.

Διαβάστε ακόμη...