Η πορεία της Κλαμπ Μπριζ μέχρι τους «8» του Conference League

Αρκετές ομοιότητες με αυτό του ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχει το φετινό ταξίδι των Βέλγων.
Πηγή: paok24.com
Η πορεία της Κλαμπ Μπριζ μέχρι τους «8» του Conference League
Photo Credits: @paok24.com website

Η κλήρωση της Παρασκευής στη Νιόν έφερε την Κλαμπ Μπριζ στον δρόμο του ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Conference League, με φόντο την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ο δικέφαλος του Βορρά θα βρει στον δρόμο τους τους Βέλγους, μετά την σπουδαία πρόκριση επί της Ντίναμο Ζάγκρεμπ στη φάση των «16». Από την πλευρά τους και οι Βέλγοι ανέτρεψαν κι αυτοί τα δεδομένα κόντρα στην Μόλντε, αφού γνώρισαν την ήττα στο πρώτο παιχνίδι με 2-1, ωστόσο στον επαναληπτικό πραγματοποίησαν μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στους Σουηδούς επικρατώντας με 3-0 και «σφραγίζοντας» την παρουσία τους στα προημιτελικά του θεσμού.

Προτού φτάσουν όμως στη φάση των «16», έδειξαν τα… δόντια τους σε έναν όμιλο με Μπεσίκτας, Μπόντο Γκλιμτ και Λουγκάνο, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία με πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Άφησαν δύο βαθμούς στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων απέναντι στην τουρκική ομάδα, όμως στη συνέχεια πάτησαν το «γκάζι», μέτρησαν πέντε διαδοχικές νίκες και τερμάτισαν στην κορυφή του τέταρτου ομίλου με 16 βαθμούς.

Βέβαια, το φετινό ταξίδι των Βέλγων ξεκίνησε όπως και το αντίστοιχο του ΠΑΟΚ, από τον περσινό Ιούλιο και συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου. Η προσεχής αντίπαλος των «ασπρόμαυρων» έπαιξε τρεις προκριματικούς γύρους μέχρι να φτάσει στην φάση των ομίλων, περνώντας μάλιστα ορισμένες δύσκολες στιγμές. Η Κλαμπ Μπριζ απέκλεισε κατά σειρά τις Άαρχους, Ακουρέρι και Οσασούνα μπαίνοντας έτσι στους ομίλους του Europa Conference League.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Βέλγων μέχρι τώρα:

Κλαμπ Μπριζ-Μπεσίκτας 1-1

Μπόντο Γκλιμτ-Κλαμπ Μπριζ 0-1

Λουγκάνο-Κλαμπ Μπριζ 1-3

Κλαμπ Μπριζ-Λουγκάνο 2-0

Μπεσίκτας-Κλαμπ Μπριζ 0-5

Κλαμπ Μπριζ-Μπόντο Γκλιμτ 3-1

Μόλντε-Κλαμπ Μπριζ 2-1

Κλαμπ Μπριζ- Μόλντε 3-0

Διαβάστε ακόμη...