Με Άγιαξ για την πρόκριση!

Η κληρωτίδα μας έφερε τους Όλλανδούς ως αντίπαλο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League! Το πρώτο ματς θα γίνει στο Άμστερνταμ.
Με Άγιαξ για την πρόκριση!

Η κληρωτίδα μας έφερε τους Όλλανδούς ως αντίπαλο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League! Το πρώτο ματς θα γίνει στο Άμστερνταμ .(3.000 εισητήρια παίρνουμε)

Το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ θα διεξαχθεί στην Ολλανδία στις 28 Ιουλίου και ο επαναληπτικός τις Τούμπας στις 4 Αυγούστου.

Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια της προκριματικής φάσης του Champions League:

Μέταλουργκ ή Σπάρτα Πράγας - Ίντερ Μπακού ή Λεχ Πόζναν

Ακτόμπε ή Ολίμπι Ρουστάβι - Χαποέλ ή Ζελέζνιτσα

Σέριφ ή Διναμό Τιράνον - Διναμό Ζάγκρεμπ ή Κόπερ

Λίτεξ ή Ρούνταρ - Μπιρκικάρα ή Ζίλινα

Βασιλεία - Λεβαδία ή Ντέμπρετσεν

ΆΙΚ Στοκχόλμης ή Ζενές - Λίνφιλντ ή Ρόζενμποργκ

Παρτιζάν ή Πιούνικ - Εκράνας -HJK

Μπάτε ή Χαφνάφιοντουρ - Κοπεγχάγη

Μποέμιανς ή Νιου Σέινς - Άντερλεχτ

Ομόνοια ή Ρενόβα - Σάλτσμπουργκ ή Τόρσβαρντ

Άγιαξ - ΠΑΟΚ

Ντιναμό Κιέβου - Γάνδη

Γιουνγκ Μπόις - Φενέρμπαχτσε

Μπράγκα - Σέλτικ

Ουνιρέα - Ζενίτ

Λίγα λόγια για τον αντίπαλο
Την περσινή σεζόν ο Άγιαξ τερμάτισε στη 2η θέση της Eredivisie μόλις έναν βαθμό πίσω από την πρωταθλήτρια Τβέντε με απολογισμό 27-4-3. Παράλληλα σήκωσε το Κύπελλο Ολλανδίαςμε δύο νίκες επί της Φέγενορντ (2-0, 1-4).

Η ταυτότητα

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1900 και έχει κατακτήσει 29 φορές το πρωτάθλημα, 18 το Κύπελλο και 4 φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης . Έδρα του είναι το μεγαλόπρεπο «Άμστερνταμ Αρένα», χωρητικότητας 52.000 θεατών, το οποίο επισκεφτήκαμε πολλοί από εμάς κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Άμστερνταμ ενόψει του αγώνα στο Χέρενφεν με την τοπική ομάδα. Ο Άγιαξ πάντως κατέκτησε το πρωτάθλημα για τελευταία φορά τη σεζόν 2003/04.

To φιλικό και οι "θρύλοι"
Ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει σε φιλικό τον Άγιαξ τον Φεβρουάριο του 1973. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Υπήρξε και ένα δεύτερο φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες το καλοκαίρι του 1988, στο Καυταντζόγλειο στο οποίο ο Δικέφαλος είχε κερδίσει με 4-2. Για τις αναμετρήσεις αυτές θα υπάρξει σύντομα ασπρόμαυρη ιστορία.

Κάποιοι από τους μεγάλους παίκτες που έχουν φορέσει την βαριά φανέλα της ομάδας είναι: οι: Μίχελς, Κρόιφ, Νέεσκενς, Χάαν, Κρολ, Ράικαρντ, Κλάιφερτ, Κούμαν, Φαν Ντερ Σαρ, Όφερμαρς, Βάουτερς, Φαν Μπάστεν, Μπέργκαμπ, αδελφοί Λάουντρουπ, Κανού, Λιτμάνεν, Αρβελάτζε, Ιμπραΐμοβιτς αλλά και οι Ντάβιντς και Σταμ.

Οι Έλληνες που φόρεσαν τη φανέλα του

Τρεις ήταν οι Έλληνες που φόρεσαν τη φανέλα του: Πρόκειται για τους Μαχλά (1999-2002), Αναστασίου (2004-2006) και Χαριστέα (2005-2006).

Έφυγαν - ήρθαν

Δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής μεγάλες μεταγραφές ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Αποκτήθηκαν οι Mπλιντ (Γκρόνιγγκεν), Nτόναλντ, Φαν ντερ Xέιντεν (Bίλεμ), Σάρπονγκ (Nαϊμέγκεν) και Mπόντουλ (Σπάρτα Pότερνταμ) ενώ αποχώρησαν οι Zε Eδουάρδο, Πάντελιτς (ελεύθερος), Γκάμπρι (Oυμ Σαλάλ), Pόμενταλ (Oλυμπιακός), Oγκαράρου (Σιόν), Παντ (Γκο Aχεντ Iγκλις), Kέρλον (Iντερ), Mαρτίνα (ελεύθερος), Κένεντι Mπακιρτσίογλου (Σανταντέρ), Zέεγκλααρ (Mπόλουσπορ), Mανουτσαριάν (Άπελντορν).

Ο σύλλογος δεν έχει οικονομικά προβλήματα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι διαθέτει το απαραίτητο ρευστό ώστε να κινηθεί δυναμικά στην αγορά. Την ρευστότητα αυτή ελπίζουν να αποκτήσουν οι Ολλανδοί πουλώντας το αστέρι της ομάδας τους, τον Ουρουγουανό Σουάρες! Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι ο βασικός τροφοδότης σε παίκτες, είναι τα τμήματα υποδομής του συλλόγου που θεωρούνται τα καλύτερα της Ευρώπης ...

Οι τίτλοι του Άγιαξ
Πέρα από τα 29 Πρωταθλήματα Ολλανδίας και τα 18 κύπελλα ο Αίντας μετράει:

Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης/ Τσάμπιονς Λιγκ (4): 1971, 1972, 1973, 1995.

Κύπελλο Κυπελλούχων (1): 1987.

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (1): 1992.

Σούπερ Καπ Ευρώπης (2): 1973, 1995.

Διηπερωτικά Κύπελλα (2): 1972, 1995.

Το φετινό ρόστερ του Αίαντα

Τερματοφύλακες
Στεκέλενμπουργκ (Ολλανδία)
Φερμέερ (Ολλανδία)
Φερχόουφεν (Ολλανδία)
Αμυντικοί
Φαν Ντερ Βιλ (Ολλανδία)
Ολεγκέρ Πρέσας (Ισπανία)
Βερτόνγκεν (Βέλγιο)
Ατούμπα (Καμερούν)
Αλντερβάιρελντ (Βέλγιο)
Ανίτα (Ολλανδία)
Βίλαερτ (Ολλανδία)
Μέσοι
Λίντγκρεν (Σουηδία)
Εμανουέλσον (Ολλανδία)
Αϊσάτι (Ολλανδία)
Ενό (Καμερούν)
Ντε Γιονγκ (Ολλανδία)
Φαν Ντερ Χέιντεν (Ολλανδία)
Σαρπόνγκ (Ολλανδία)
Μπλιντ (Ολλανδία)
Ντε Ζέου (Ολλανδία)
Λοντέιρο (Ουρουγουάη)
Έρικσεν (Δανία)
Επιθετικοί
Σουλεϊμάνι (Σερβία)
Σουάρες (Ουρουγουάη)
Ντόναλντ (Ολλανδία)
Μπόντουλ (Κροατία)
Χιούν Γιουν Σουκ (Νότια Κορέα)
Ζέεγκελαρ (Ολλανδία)

Η παρουσία του στο φετινό μουντιάλ

Όπως φαίνεται στο ρόστερ του συλλόγου ανήκουν οι Στεκέλενμπουργκ, Σουάρες, Φαν ντερ Βιλ, Ντε Ζέου αλλά και ο τραυματίας Λοδέιρο.

Η παραμονή των :Σουάρες, Φαν ντερ Βιλ και Στεκέλεμπουργκ στον Άγιαξ είναι εξαιρετικά αμφίβολη καθώς υπάρχουν προτάσεις από πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ειδικά ο Ουρουγουανός επιθετικός θ'απουσιάσει από τον πρώτο αγώνα καθώς του έχει χορηγηθεί "μουντιαλική "άδεια.

Στα video που ακολουθούν πάρτε μια γεύση από τον προσεχή αντίπαλό μας...

 

Διαβάστε ακόμη...