Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Βασιλεία

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στην Βασιλεία για τον 2ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Βασιλεία

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα σε ελβετικές ομάδες, πριν την σέντρα την αναμέτρησης.

 #5η απόπειρα για την πρόκριση του στους ομίλους του Champions League είναι αυτή για τον ΠΑΟΚ. Η πρώτη ήταν το 2004-05 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η δεύτερη με τον Άγιαξ το 2010-11, η τρίτη το 2013-14 στον τρίτο προκριματικό με την Μέταλιστ και στη συνέχεια με την Σάλκε, ενώ το 2016-17 αντιμετώπισε πάλι τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο.#Συνολικά μετρά δέκα αναμετρήσεις με απολογισμό πέντε ισοπαλίες και 5 ήττες. Μάλιστα οι τέσσερις από τις πέντε ισοπαλίες είναι μακριά από την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 11 γκολ σε αυτά τα παιχνίδια, με τον Βλάνταν Ίβιτς και τον Στέφανο Αθανασιάδη να έχουν από δύο. Στην λίστα των σκόρερ υπάρχουν ακόμη τα ονόματα των Νέτσιντ, Στοχ, Κατσουράνη, Γιασουμή, Βιεϊρίνια , Σαλπιγγίδη και Τζάλμα.

#Το 2004-05 ο ΠΑΟΚ έχασε με 3-0 άνευ αγώνα το πρώτο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αφού χρησιμοποιήθηκε ο Λιάσος Λουκά ως αλλαγή που ήταν τιμωρημένος. Το 2013-14 αποκλείστηκε από την Μέταλιστ, αλλά οι περιπέτειες της Ουκρανικής ομάδας για εμπλοκή σε στημένα παιχνίδια στην χώρα της έφερε αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόκριση του ΠΑΟΚ στα Play Offs του Champions League.

#Αυτή είναι η τρίτη ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ από την Ελβετία, έχουν προηγηθεί η Σερβέτ και η Γκραχόσπερς. Το 1978-79 για το Κύπελλο Κυπελλούχων, ο Δικέφαλος αντιμετώπισε την Σερβέτ αρχικά στην Τούμπα, όπου επικράτησε με 2-0 χάρη στα τέρματα των Κερμανίδη, Σαράφη, αλλά στην ρεβάνς ηττήθηκε με 4-0.

#Το 2002-03 πήρε την πρόκριση κόντρα στην Γκρασχόπερς με 2-1 στην Τούμπα (3’ Χασιώτης, 48’ Γιασουμής – 64’ Νούνιες). Στη ρεβάνς της Ζυρίχης, ο Δημήτρης Μάρκος με γκολ στις καθυστερήσεις έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ που ήταν πίσω στο σκορ από τα 44ο λεπτό με το γκολ του Ταραράτσε.

Διαβάστε ακόμη...