"Ο μεγαλομέτοχος να αναλάβει τις ευθύνες του"

O Πανελλήνιος ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών, με ανακοίνωσή του που ανέβηκε στην επίσημη σελίδα των Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ, παίρνει θέση για τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα...
"Ο μεγαλομέτοχος να αναλάβει τις ευθύνες του"

Διαβάστε αναλυτικά: 

Aν και ως οπαδοί γνωρίζουμε ότι η θέση μας δεν είναι να κάνουμε τους παράγοντες ούτε τους προπονητές και να ασχολούμαστε ειδικά με αγωνιστικά ζητήματα, οι πρόσφατες εξελίξεις στην ομάδα μας αναγκάζουν να παρέμβουμε.

Το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση προχώρησε στην πιο ηχηρή μεταγραφή εδώ και πολλά χρόνια, φέρνοντας στο τιμόνι της ομάδας έναν πολύ μεγάλο προπονητή. Δυστυχώς τα καλά νέα σταμάτησαν εκεί. Ο προπονητής αυτός δεν πλαισιώθηκε από σοβαρές μεταγραφές, πράγμα για το οποίο φέρει ευθύνη και ο ίδιος, ενώ η χαρακτηριστική έλλειψη οργάνωσης και σοβαρότητας στους αμέτρητους ανθρώπους που διοικούν ( ; ) την ΠΑΕ και που δεν ξέρουν ποιος είναι αρμόδιος για τι, έφερε κωμικοτραγικές μεταγραφές ημετέρων και παντελώς γελοίες καταστάσεις. Έτσι σφράγισε για τα καλά η είσοδος στον σύλλογο και ο σφετερισμός αυτού από το γνωστό παρεάκι του σιχάματος που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο και του εμετού που αποκαλείται εθνικής Ελλάδος. Ένα παρεάκι το οποίο είναι καβάλα στʼάλογο εδώ και 10 χρόνια και αποτελείται από μια τεράστια κλίκα πρώην και εν ενεργεία «παικτών», παραγόντων, αυτοκαλούμενων προπονητών και κυρίως μανατζαραίων, χωρίς να ξεχνάμε φυσικά τους αργυρώνητους αμόρφωτους αρχιτσογλαναράδες ΑΛΗΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Θεσσαλονίκης αλλά και Αθηνών, που πουλάνε για μια τυρόπιτα τη μάνα τους και τρώνε όλοι μαζί από την ίδια πίτα.

Η ομάδα έπεσε σε απόδοση κατακόρυφα από τον Σεπτέμβρη ήδη αρχίζοντας να κάνει βήματα προς τα πίσω, γιατί εμάς από τότε δεν μας ξεγελούσε η όποια βαθμολογική συγκομιδή και οι επιτυχίες με αντιπάλους της πλάκας. Αποκορύφωμα της εξαγριωτικής αδιαφορίας και τρανό παράδειγμα της νοοτροπίας κάποιων είναι η τεράστια διαφορά ανάμεσα στην απόδοση των Ελλήνων «παικτών» όταν αγωνίζονται με τον ΠΑΟΚ και με την απόδοσή τους στα επίσημα παιχνίδια της εθνικής Vodafone-Sakis Rouvas, μέσα σε διάστημα 3 ημερών.

Αφού λοιπόν η ιστορία κύλησε κάπως έτσι όλο το φθινόπωρο με τα ρουφιανάκια που κάνουν το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ να αρχίζουν από τα υπονοούμενα για τον προπονητή και να φτάνουν στην ωμή προπαγανδιστική κριτική, ενώ οι εξ Αθηνών φωστήρες της δημοσιογραφίας σιγόνταραν σε μια εκπληκτική σύμπνοια (επειδή ακριβώς ανήκουν όλοι στο ίδιο κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τρώνε από την ίδια πίτα). Τον Γενάρη πραγματοποιήθηκαν εντυπωσιακές, αλλά και ουσιαστικές μεταγραφές. Κι εκεί που πίστευαν όλοι ότι η ομάδα θα πήγαινε καλύτερα, οι δημοσιογράφοι άρχισαν με τα πρώτα στραβά αποτελέσματα τις ξεκάθαρες προτροπές για απομάκρυνση του προπονητή, και σε συνδυασμό με την εμφανή επιθυμία των παικτών να τον φάνε, φτάσαμε στην άνοιξη για να απολυθεί τελικά ο Στέφενς. Υπ' όψιν, όλο αυτόν τον καιρό η «διοίκηση» του ΠΑΟΚ φρόντιζε να αδειάζει τον προπονητή της (στον οποίο υποτίθεται ότι επένδυσε), θυμίζουμε λ.χ. τις διαρροές για τη διαιτησία μετά τον αγώνα στην κουνέλα, την ίδια στιγμή που πέρσυ ίδιο καιρό ανέβαζε βιντεάκια αυτοματισμών για να πειστούν οι παγανιστές άπιστοι θωμάδες για την έλευση του Μεσσία, άλλως Μουρίνιο του Λαγκαδά.

Και η ζωή κυλάει ήρεμα, ο ΠΑΟΚ μικραίνει όλο και περισσότερο, ο μεγαλομέτοχος σπρώχνει κάποια ρούβλια πού και πού, αλλά προκοπή δε βλέπει με τα λαμόγια που έχει μπλέξει, κάποιος καρπαζοεισπράκτορας-δούλος των τραπεζιτών (και μέχρι προσφάτως θαμών του λυόμενου φαληρικού ποδηλατοδρομίου για να μην ξεχνιόμαστε) που παριστάνει τον πρωθυπουργό, αφού φτάνει μέχρι και να ειρωνευτεί μες στα μούτρα του μεγαλομετόχου την ομάδα του, συνεχίζει να του πουλάει εκδούλευση για τα χρέη. Και μια ωραία πρωία θα μας πει κι αυτός σπασίμπα και ντα ζβιντάνια.

Η αστεία κατάσταση λοιπόν στον ΠΑΟΚ συνοψίζεται στα εξής: διώξαμε τον Στέφενς και κρατήσαμε τον μινάρα, που έκανε αμέτρητα δώρα (μέχρι και την αποβολή του) στα δύο ματς με τις πρώην ομάδες του σε λεωφλώρο και Ντα Λουζ. Διώξαμε τον Στέφενς και κρατήσαμε τη γλάστρα στην προεδρία. Διώξαμε τον Στέφενς και συνεχίζουμε να κρατάμε τον εδώ και 8 χρόνια πρώην ποδοσφαιριστή κοντό. Διώξαμε τον Στέφενς και πάμε να κάνουμε με το ζόρι πρώτο προπονητή τον Γεωργιάδη.

Δεν θα τα βάλουμε όμως με κανέναν Βρύζα, με κανέναν ΓΧ, με κανέναν Τσιστιακόφ, με κανέναν μινάρα, με κανέναν κοντό, με καμία κλίκα της εθνικής, με κανέναν μανατζαραίο, με κανένα τσιράκι δημοσιογράφο που τους αβαντάρει.

Γιατί ήρθε η ώρα ο μεγαλομέτοχος να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του, να αποβάλλει την γνωστή υπαλληλική γάγγραινα και να πάψει τις προσπάθειες να θεραπεύσει τον καρκίνο με παυσίπονα.

Αν δεν κοπεί ΚΑΘΕ ΔΕΣΜΟΣ με το αμαρτωλό παρελθόν, αν δεν ξηλωθεί ο οποιοσδήποτε τσάτσος εκεί μέσα που θυμίζει το χτες, ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να προχωρήσει. Και αν ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να προχωρήσει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μένει εδώ ο μεγαλομέτοχος. Θα το πούμε ξεκάθαρα: εμείς πιστεύουμε ακόμα και τώρα πως ο μεγαλομέτοχος έχει (τουλάχιστον) την οικονομική δυνατότητα να αλλάξει τις ισορροπίες στον βούρκο του ελληνικού ποδοσφαίρου και να πάμε όλοι μαζί τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει.

Nα θυμίσουμε σε κάποιους θιασώτες της θεωρίας της «ελληνικής πραγματικότητας» που την ξέρει δήθεν ο Πορτογάλος ψυχοβγάλτης και δεν μπορούσε να την πιάσει ο Στέφενς, ότι ο ΠΑΟΚ διαχρονικά ποτέ δεν έφτιαξε ομάδα με αυτή τη θεωρία. Οι μεγάλοι προπονητές που έχτισαν τις ομαδάρες του ΠΑΟΚ, έφεραν τους πρώτους τίτλους και κατέκτησαν τα δύο πρωταθλήματα του Συλλόγου ήταν όλοι ξένοι και καμία σχέση δεν είχαν με την ελληνική πραγματικότητα και νοοτροπία: Χόρβατ, Σάνον, Λόραντ, Τσερνάι, Σκότσικ.

Το να προειδοποιήσουμε τα αστεία παικτάκια που φοράνε τη φανέλα του ΠΑΟΚ ότι δεν θα έχουν από πού να φύγουν αν δεν ματώσουν ως το τέλος της χρονιάς, είναι πλέον ανώφελο.

Το να προειδοποιήσουμε τους ρουφιάνους δημοσιογράφους ότι αν δεν βάλουν κάποιο όριο στην προπαγάνδα τους και το τσατσιλίκι τους θα κάνουμε εμείς αυτό που δεν βλέπουμε να κάνουν άλλοι πιο κοντά, και πάλι είναι ανώφελο.

Τα πολλά λόγια εξάλλου είναι φτώχια και από αυτά χορτάσαμε όλοι. Πράξεις χρειάζονται γιατί μόνο έτσι θα το δουν το έργο αλλιώς όλοι τους.

Για αυτό θα προτρέψουμε πολύ απλά τον μεγαλομέτοχο να αποφασίσει τι θέλει. Αν θέλει να βρει το πρόβλημα, ας κοιτάξει τους ανθρώπους που έχει βάλει να διοικούν την ομάδα και τα γελοία παικτάκια της εθνικής στα οποία έχει και αδυναμία. Το αστείο με μερικούς παρατράβηξε, αρκετά αφαίμαξαν τον ΠΑΟΚ, αρκετά τον διέλυσαν. Αν θέλει ο μεγαλομέτοχος να βλέπει την ομάδα να καταστρέφεται και να κάνουν κουμάντο οι παραπάνω, αν δεν θέλει σε τελική ανάλυση να προστατεύσει την επένδυσή του, να ξέρει ότι εμείς θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο αυτό που αγαπάμε όσο τίποτα άλλο σε αυτή τη ζωή. Τα συμφέροντά μας στην παρούσα φάση θέλουμε να πιστεύουμε ότι ταυτίζονται ακόμα, ελπίζουμε να μπορεί να το δει και εκείνος και να αρχίσει να πράττει αναλόγως. Οφείλει να βγει πρώτος αυτός και να καθαρίσει την κλίκα και να κόψει τον βήχα στα φερέφωνα των ΜΜΕ. Οφείλει να αποφασίσει αν είναι σοβαρή κίνηση να επαναφέρει εκείνον που έφυγε τρέχοντας από όλες τις ομάδες όταν ήρθε η ώρα να κάνει πρωταθλητισμό. Ή αν θα καθαρίσει για τα καλά τον ΠΑΟΚ από κάθε σκουπίδι-Δούρειο Ίππο του συστήματος που τον διοικεί εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες.

Είναι στο χέρι του. Από εδώ και πέρα η ευθύνη είναι όλη δική του.

Διαβάστε ακόμη...