Ο ΠΑΟΚ στηρίζει την Α21

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του PAOK Action στηρίζει την Α21, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που καταπολεμά την δουλεία και την εμπορία ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Ο ΠΑΟΚ στηρίζει την Α21

Ως μία πρώτη ενέργεια, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι χορηγός επικοινωνίας του Walk for Freedom, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (19.10), Πανευρωπαϊκή Μέρα κατά της Εμπορίας των Ανθρώπων.

Για να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις μπορείτε να μάθετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να εγγραφείτε ΕΔΩ.

Λίγα λόγια για το Walk for Freedom

Το Walk For Freedom αποτελεί τη μοναδική δημόσια εκδήλωση κατά της Εμπορίας Ανθρώπων που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η δράση Walk For Freedom ξεκίνησε με πρωτοβουλία της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Α21 που μάχεται από το 2008 ενάντια στο έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων. Η πορεία αυτή, που είναι σιωπηλή, δεν είναι μια διαμαρτυρία, αλλά μια προσπάθεια να έρθει στην επιφάνεια το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων και να εκπροσωπηθούν τα εκατομμύρια θύματα αυτού του εγκλήματος.

Οι συμμετέχοντες, ντυμένοι στα μαύρα, δημιουργούν μια γραμμή, και κρατώντας ενημερωτικές πινακίδες, και προχωρούν βηματίζοντας στη σειρά σε κεντρικά σημεία και τοποθεσίες της πόλης τους. Ολοκληρώνοντας την πορεία τους διακηρύττουν τη λέξη «Ελευθερία» με την ελπίδα ότι η εκδήλωση αυτή θα βοηθήσει στην ευρύτερη ευαισθητοποίηση αλλά και τελικά δράση ενάντια στην εμπορία ανθρώπων. Παράλληλα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς, ενώ η δράση παίρνει μεγάλη δημοσιότητα μέσω του διαδικτύου και των social media.

Στην Ελλάδα, το Walk For Freedom το 2018 πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Δράμα, Βόλο, Κομοτηνή, Τρίκαλα και για πρώτη φορά και στην Λευκωσία, στην Κύπρο, ενώ παγκοσμίως πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 450 Walks σε 50 χώρες την ίδια ημέρα! Στη χώρα μας, το 2018 περπάτησαν πάνω από 1.200 άνθρωποι για την ελευθερία, ενώ παγκοσμίως ενημερώθηκαν 70 εκατομμύρια άνθρωποι μέσα από τα social media. Έτσι και φέτος, στις 19 Οκτωβρίου 2019, άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στο κίνημα για την καταπολέμηση της σύγχρονης δουλείας φέρνοντας ο καθένας την ενημέρωση στην τοπική κοινωνία. Στην Ελλάδα, φέτος θα πραγματοποιηθούν ανάλογες πορείες σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Βόλο, Κομοτηνή, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ξάνθη κ.α., ενώ στον χάρτη βρίσκονται και οι Λευκωσία και Λεμεσός της Κύπρου.

Διαβάστε ακόμη...