Οι πυρσοί δεν είναι πια τόσο ... αθώοι!

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι συνοπαδοί βρεθούν στα τρία γήπεδα (Νέα Σμύρνη - Καυτανζόγλειο - Ξάνθη) που αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ τις επόμενες επτά ημέρες...
Οι πυρσοί δεν είναι πια τόσο ... αθώοι!

Με δεδομένο ότι φτάσαμε στα τέλη Νοεμβρίου και ακόμη ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα δεν είδαμε, όλοι πρέπει να καταλάβουμε, ότι περιθώρια για νέα τιμωρία δεν υπάρχουν. Μην ξεχνάμε ότι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με την Τούμπα ανοιχτή, είναι στις 10/12 με τον βάζελο και ίσως κάποιους να του ... βόλευε να γίνει κεκλεισμένων και αυτό! Πιστεύοντας πως δεν υπάρχει ΠΑΟΚτσής που θα έκανε ένα τέτοιο πράγμα σε βάρος όλων των υπολοίπων, όσοι βρεθούν στα τρία προαναφερθέντα γήπεδα, ας προσέξουν και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, από κάποιους που μόνο κακό θέλουν να κάνουν στον Σύλλογο! 

Διαβάστε τι προβλέπει το άρθρο 15 παράγραφος 2 του πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για πυρσούς, φωτοβολίδες, κροτίδες και καπνογόνα...

Αναλυτικά:

Η εισαγωγή ή το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού στις κερκίδες πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, αν δεν επακολούθησε ρίψη αυτών, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000) έως τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000).

β) Σε περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα, η ως άνω χρηματική ποινή διπλασιάζεται.

γ) Σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτος), η ως άνω χρηματική ποινή τριπλασιάζεται και επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) έως δύο (2) αγωνιστικές.

δ) Σε κάθε νέα περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τέταρτος, πέμπτος κτλ), οι επιβληθείσες ποινές του προηγούμενου αγώνα διπλασιάζονται.

ε) Η υποτροπή των αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο νοείται πάντα εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου.

Δηλαδή με πιο απλά ελληνικά: Η ομάδα της οποίας οι οπαδοί ανάβουν πυρσούς αρχικά τιμωρείται με πρόστιμο 5.000 € έως 30.000 €. Τη δεύτερη φορά -σε επόμενο παιχνίδι- η χρηματική ποινή διπλασιάζεται και την τρίτη φορά εκτός του τριπλασιασμού του προστίμου, υπάρχει και τιμωρία της έδρας, η οποία την επόμενη φορά διπλασιάζεται!!!

Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της αεκ και φυσικά μπορεί στο μέλλον να συμβεί σε οποιαδήποτε ομάδα έχει την τάση ανάβει πυρσούς στις εξέδρες! Και ο νών νοείτω ...  Στο χέρι μας είναι να προφυλάξουμε το σπίτι μας από τέτοιες καταστάσεις, εξάλλου η ηχητική βία είναι ο πιο δυναμικός τρόπος στήριξης από όλους!!! 

Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ για το εκτός έδρας ματς στη Ριζούπολη δέχτηκε την πρώτη παρατήρηση για άναμμα πυρσών!

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο τον καινούριο πειθαρχικό κώδικα ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...