Ο ΠΑΟΚ στο Offside Festival στην Βαρκελώνη

Ο ΠΑΟΚ και η ταινία του αείμνηστου Νικόλα Τριανταφυλλίδη, “90 Χρόνια ΠΑΟΚ – Νοσταλγώντας το μέλλον” ταξιδεύουν στην Ισπανία μαζί με την Juventus, τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και την Εθνική Γαλλίας, για χάρη του φημισμένου Offside Festival.
Ο ΠΑΟΚ στο Offside Festival στην Βαρκελώνη

 Το Offside Festival είναι το πρώτο ανεξάρτητο φεστιβάλ ποδοσφαιρικών ντοκιμαντέρ στην Ισπανία και μετρά ήδη τέσσερα χρόνια ζωής. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι διοργανωτές είναι μία κίνηση στην οποία το ποδόσφαιρο μελετάται ως ένα κοινωνικό φαινόμενο, αλλά και ως κομμάτι πολιτισμού.

Κατά την διάρκεια του προβάλλονται ταινίες επικεντρωμένες σε σπουδαίους ανθρώπους του χώρου του ποδοσφαίρου, ιστορίες που αναδεικνύουν το μεγαλείο του λαοφιλέστερου αθλήματος του πλανήτη. Το φεστιβάλ έχει διεξαχθεί και σε δύο ακόμα πόλεις. Το 2014 στην Μαδρίτη, ενώ το 2016 ήρθε και στην χώρα και φιλοξενήθηκε από την Θεσσαλονίκη, γνωρίζοντας μεγάλη απήχηση από το κοινό.

 

Ο ΠΑΟΚ στο Offside Festival 2017

Στο φετινό πρόγραμμα δεσπόζουν το «JUVEΝTUS STORY», ένα αφιέρωμα στην ιστορία της Γηραιάς Κυρίας, το «BECOMING ZLATAN», το ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, το LES BLEUS, που παρακολουθεί την πορεία της Εθνικής Γαλλίας την τελευταία 20ετία, και πολλές ακόμα σπουδαίες παραγωγές. H φετινή διοργάνωση όμως έχει έντονο και το Ασπρόμαυρο στοιχείο. Η ταινία «90 Χρόνια ΠΑΟΚ – Νοσταλγώντας το μέλλον», την οποία φιλοτέχνησε ο Νίκολας Τριανταφυλλίδης για τα 90 χρόνια ζωής της ομάδας μας θα προβληθεί το Σάββατο, 25 Μαρτίου, στην Βαρκελώνη, στις 16:30, στο Cinema Maldà.

Διαβάστε ακόμη...