«Mind the gap» για τους μικρούς του PAOK Academy

Με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νεαρών αθλητών του και κυρίως την ολιστική εκπαίδευσή τους, το PAOK Academy δίνει ιδιαίτερη σημασία σε σχετικές δράσεις. Με αφορμή το project «Mind the gap», που διευθύνεται από την FIFPRO (Football Players Worldwide), μέλος της οποίας είναι και ο ΠΣΑΠΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Ποδοσφαιριστριών) και στόχο έχει να βοηθήσει τους παίκτες να μεταβούν σε μια μετά-αθλητική καριέρα της επιλογής τους, έλαβε χώρα στο Σπίτι της Ακαδημίας μια ενδιαφέρουσα συνάντηση.
«Mind the gap» για τους μικρούς του PAOK Academy
Photo Credits: @PAOKFC

Οι ποδοσφαιριστές μας των τμημάτων Κ19, Κ17, Κ16, Κ15 εργάστηκαν σε ομάδες, μελέτησαν, κατέγραψαν και παρουσίασαν θέματα που αφορούν στη ζωή μετά το ποδόσφαιρο, την επαγγελματική αποκατάσταση, την εναλλακτική επιλογή στις περιπτώσεις που το ποδοσφαιρικό όνειρο κι ο στόχος δεν επιτευχθούν, την ψυχική επιβάρυνση όταν η ηλικία ή ενδεχόμενοι τραυματισμοί θέσουν ένα τέλος στην ποδσφαιρική καριέρα.   

Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχαν και μίλησαν για τα δικά τους βιώματα, προπονητές, γυμναστές, αναλυτές του PAOK Academy, άνθρωποι που υπήρξαν ποδοσφαιριστές και παράλληλα σπούδασαν γα να ετοιμαστούν για την επόμενη μέρα. Η υπεύθυνη φοίτησης της Ακαδημίας Ιωάννα Χαραλάμπους παρουσίασε τις αλλαγές στη σχολική εκπαίδευση (ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για παιδιά που κάνουν πρωταθλητισμό, μα είναι πρωτίστως μαθητές) και τις επιλογές μιας μελλοντικής επαγγελματικής αποκατάστασης, ενώ η ψυχολόγος Ειρήνη Ρέρα μίλησε για την ψυχική ενδυνάμωση και τους τρόπους αντιμετώπισης του κενού (gap) που δημιουργείτα αναπόφευκτα κάποια στιγμή στη ζωή ενός αθλητή.

Ο στόχος σε κάθε περίπτωση δεν είναι άλλος από την ενίσχυση των ενδιαφερόντων και των ικανοτήτων των νεαρών αθλητών, που θα αποτελέσουν σημαντικά εφόδια για το μέλλον τους.  

Διαβάστε ακόμη...