Διπλό στην Αθήνα για τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (vid)

Σπουδαία νίκη πέτυχε στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, επικρατώντας του ΓΑΣ Εύνικου με 64-70, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Α1 Μπάσκετ γυναικών.
Διπλό στην Αθήνα για τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (vid)
Photo Credits: @acpaok.gr website

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ο οποίος ταλανίζεται από τους σοβαρούς και μακροχρόνιους τραυματισμούς των Κιολέογλου, Τόλη, Κιλαζίδου, αλλά και την απώλεια της Μυλωνάκη, παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Ουόκερ, Σταματάκη, Τζόουνς, Μιχαηλίδου και Ράις.

«Μουδιασμένο» ήταν το ξεκίνημα των παικτριών του Δικεφάλου στο πρώτο δεκάλεπτο, κάτι το οποίο επέτρεψε στις γηπεδούχες να πάρουν διψήφια διαφορά, 19-9. Με κλειστό ροτέισον, κάτι το οποίο δεν έδινε την δυνατότητα στον Άγγελο Αγγελίδη να δώσει ανάσες στις παίκτριες του, η διαφορά αυξήθηκε περισσότερο, με το τελικό σκορ του πρώτου δεκάλεπτου να είναι 32-11.

Εμφανώς καλύτερος ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς με ένα γρήγορο 0-5, μείωσε την διαφορά, 32-16. Βγάζοντας περισσότερη ενέργεια στην άμυνα του, και διαβάζοντας τις επιθετικές του επιλογές με ό,τι του έδινε η άμυνα του Εύνικο, ο Δικεφάλος προσπαθούσε μεθοδικά και σταδιακά να μειώσει την διαφορά. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 45-27.

Με εκπληκτική παρουσία και στα δύο μέρη του γηπέδου, τόσο σε άμυνα, όσο και επίθεση, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ με αντεπίθεση διαρκείας, μείωνε σταδιακά την διαφορά. Με επιμέρους 1-6 χάρη σε πόντους των Τζόουνς και Ουόκερ, η διαφορά μειώθηκε 46-33. Στη συνέχεια μπορεί οι γηπεδούχες να αύξησαν και πάλι την διαφορά, 53-36, ωστόσο με 0-11 σερί των παικτριών του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, η διαφορά μειώθηκε αισθητά, 53-47. Έχοντας φέρει πλέον το παιχνίδι στα μέτρα τους, οι παίκτριες του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ με ψυχολογία, έφεραν το παιχνίδι στο τρίποντο, 55-52, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για το τρίτο δεκάλεπτο.

Με αμυντικό... ρεσιτάλ ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, κράτησε τις γηπεδούχες πολύ χαμηλά στο σκοράρισμα, ενώ στο επιθετικό κομμάτι με φοβερές τις Ουόκερ και Τζόουνς, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. Παρά το αρχικό 6-2, 61-54, οι παίκτριες του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ με 0-13 σερί έκαναν μία τεράστια ανατροπή, 61-67. Ελέγχοντας τα ριμπάουντ, και τρέχοντας το γήπεδο με Ουόκερ και Τζόουνς, ο Δικέφαλος έδειξε χαρακτήρα και πήρε μία σπουδαία νίκη με 64-70.

Επόμενη αγωνιστική για το σύνολο του Άγγελου Αγγελίδη, την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 15:00, εντός έδρας, κόντρα στον Πρωτέα Βούλας, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ γυναικών.

Τα δεκάλεπτα: 32-11, 45-27, 55-52, 64-70

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Αγγελίδης): Ουόκερ 29(4), Ράις 7, Κουμαντσιώτου 4, Τόγια, Πολυμέρου, Μιχαηλίδου 3(1), Σταματάκη 5(1), Τζόουνς 22, Μηνοβγίδου. 

Δείτε την αναμέτρηση ...

Διαβάστε ακόμη...