«Πρόκληση ο ΠΑΟΚ»

Μεγάλη συνέντευξη σε ΜΜΕ της Σερβία παραχώρησε ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ Νίκολα Μάρκοβιτς, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του με την φανέλα του Δικεφάλου,
«Πρόκληση ο ΠΑΟΚ»

για τους Τέπιτς, Ντούβνιακ και Μπάλαμπαν αλλά και για την συμμετοχή των «ασπρόμαυρων» στο Eurocup.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σέρβος καλαθοσφαιριστής:

Για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του με τον ΠΑΟΚ: «O ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Ένας μεγάλος σύλλογος ο οποίος κάθε χρόνο έχει φιλοδοξία να βρίσκεται ανάμεσα στους δύο καλύτερους, και να είναι ανταγωνιστικός στην Ευρώπη. Νομίζω ότι είμαι έτοιμος για αυτό και ελπίζω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία.

Το ελληνικό πρωτάθλημα αυτή τη χρονιά θα είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων. Επιπλέον ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι σταθερός εδώ και αρκετό διάστημα, υπάρχουν όμως η ΑΕΚ και ο Άρης, οι οποίοι έχουν επενδύσει πολλά χρήματα και έκαναν ένα σοβαρό ρόστερ».

Για το αν θα μπορούσε να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο: «Σας ευχαριστώ για αυτή την άποψη. Φυσικά θα ήθελα να αγωνιστώ σε υψηλότερο επίπεδο, αλλά σίγουρα δεν το σκέφτομαι.

Δεν είμαι σε αυτό το επίπεδο, θα δοκιμάσω πρώτα να μετρήσω τον εαυτό μου με τους παίκτες που παίζουν στο Eurocup και να επικεντρώσω την προσοχή μου στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ . Και μετά από αυτό, ποτέ δεν ξέρεις».

Για το ότι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ εκτός από αυτόν υπάρχουν ακόμα τρεις Σέρβοι: «Σημαίνει πολλά αυτό για μένα να έχω τρεις συμπατριώτες μου και συμπαίκτες μου. Τον Ούρος Ντούβνιακ τον ήξερα από πριν, τον Μιλένκο Τέπιτς τώρα τον συνάντησα προσωπικά και είμαι πολύ χαρούμενος που εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει μια πολύ πιο εύκολη προσαρμογή με αυτούς. Όσον αφορά τον Μπάλαμπαν ήρθε πρόσφατα, και ξέρουμε καλά ότι θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να χωρέσει σε αυτό το στυλ του παιχνιδιού. Αλλά πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ».

Για το αν θα επέστρεφε στην Σερβία: «Ποτέ δεν ξέρεις. Έχω ένα συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για ένα χρόνο με δυνατότητα παράτασης για ένα άλλο (1 + 1) ... Φυσικά αυτό θέλει κάθε παίκτης να είναι στο σπίτι ή κοντά στο σπίτι του. Θα δούμε, ποτέ δεν ξέρεις».

Για την συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Eurocup: «Φέτος είμαστε σε έναν πολύ ισχυρό όμιλο με Λιέτουβος Ρίτας και Μπεσίκτας, συν δύο πλούσιες ρωσικές ομάδες, και την Σζόλνοκ ... Ο στόχος είναι να προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε στον όμιλο και να είμαστε ίσοι με όλους. Θα δούμε, είναι μια μακρά σεζόν».

Διαβάστε ακόμη...