«Πρώτα η Τενερίφη και μετά ο Άρης…»

Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει το πρώτο κομμάτι της φετινής σεζόν, αυτό που μας οδηγεί στην πρώτη διακοπή με δύο πολύ σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια.
«Πρώτα η Τενερίφη και μετά ο Άρης…»

Αρχή από την Τενερίφη, με την αήττητη, πρωτοπόρο του ομίλου και κάτοχο του πρώτου τίτλου του Basketball Champions League, Iberostar Tenerife. Η ομάδα του Vidoreta προέρχεται από μία εκθαμβωτική νίκη με διαφορά 34 πόντων (100-66) επί της Βαλένθια, οπότε ο βαθμός δυσκολίας γίνεται ακόμη μεγαλύτερος για τον ΠΑΟΚ.

«Είμαι έτοιμος και για το Basketball Champions League. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, τα ταξίδια συνεχόμενα και πολύ κουραστικά, αλλά αυτό έχουμε μπροστά και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε», σχολιάζει ο Phil Goss, που θα βρεθεί για δεύτερη χρονιά στην Τενερίφη και λέει χαρακτηριστικά: «Σε αυτό το σημείο της χρονιάς, δεν με έχει τόσο μεγάλη σημασία το τι κάνουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φυσικά και θα πρέπει να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια μπορούμε στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά είμαι σίγουρος ότι τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο, θα είμαστε εντάξει.

Στο Basketball Champions League, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δυνατό τεστ με αντίπαλο την Iberostar Tenerife. Νομίζω ότι έχουν την καλύτερη άμυνα στον όμιλό μας. Ξέρουμε ότι θα είναι και δύσκολο το ταξίδι, αλλά αν κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, αλλάζουμε το... σενάριο στον όμιλο μας. Ανυπομονώ για αυτό το ματς. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε για πολύ το τελευταίο παιχνίδι που χάσαμε στο πρωτάθλημα, γιατί έχουμε πολλά ματς μπροστά μας».

Ο Αμερικανός γκαρντ δεν θέλει να στρέψει από τώρα την προσοχή του στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη, έναν αγώνα που θα ζήσει για πρώτη φορά, καθώς δεν είχε προλάβει το περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων στο «Παλατάκι». Για αυτό και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα λόγια του... «Μετά τον αγώνα στην Ισπανία, έχουμε το παιχνίδι με τον Άρη. Ξέρω τη σημασία που έχει για τον σύλλογο. Θα είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι που θα παίξω κόντρα στον Άρη και θέλω να παίξω μπροστά στους φιλάθλους μας, που είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργήσουν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το ματς και να φτάσουμε με τον καλύτερο τρόπο στην πρώτη διακοπή της σεζόν».

Διαβάστε ακόμη...