«Στον ΠΑΟΚ υπάρχει σεβασμός, στήριξη και πίστη»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, έθεσε τους στόχους του ως το τέλος της σεζόν και τόνισε πως στον «δικέφαλο» υπάρχει στήριξη, σεβασμός, αλλά και πίστη στο πλάνο που έχει τεθεί.
«Στον ΠΑΟΚ υπάρχει σεβασμός, στήριξη και πίστη»

Όσα είπε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου:

Για το σερί των 7 νικών του ΠΑΟΚ: «Μετά τον αποκλεισμό από την Καρσίγιακα, βρήκαμε κίνητρο ώστε να βελτιώσουμε την βαθμολογική μας θέση στο πρωτάθλημα. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα και ξέραμε ότι μπροστά μας είχαμε παιχνίδια με αντιπάλους που έχουν στόχους και κίνητρο. Μας βοήθησε ότι βρήκαμε περισσότερο χρόνο για προπόνηση και το εφαλτήριο μας ήταν η νίκη στο Αλεξάνδρειο με τον Άρη και ο τρόπος που ήρθε αυτή. Λειτουργήσαμε καλύτερα ως ομάδα, προετοιμαστήκαμε καλύτερα για τα παιχνίδια και συνολικά το σερί για εμάς είναι πολύ σημαντικό».

Για την πορεία στο Basketball Champions League: «Ο πρώτος κακός μήνας της ομάδας επηρέασε σίγουρα την εικόνα και την βαθμολογία μας στο Champions League. Θεωρούμε πάντως πως το σημαντικότερο κομμάτι για εμάς συνολικά, είναι η εξέλιξη που δείχνει η ομάδα. Κάθε ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που πρέπει να εξελίσσεται, να διορθώνεται και να προοδεύει. Αυτό θεωρώ πως το έχουμε πετύχει, το αποδείξαμε δύο φορές φέτος: στο Champions League, όπου κανείς δεν μας υπολόγιζε και εμείς καταφέραμε να προκριθούμε ως τρίτοι, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στα μέσα του Φεβρουαρίου, ο ΠΑΟΚ ήταν έβδομος και δεν περίμενε κανείς πως η ομάδα θα έδινε μάχη για την τριάδα».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι πως κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Ελέγχουμε την κατάσταση. Θεωρώ πως θα έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι-οφ και πρέπει να δούμε με έναν ξεχωριστό τρόπο και ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση τα επόμενα παιχνίδια. Όλοι έχουμε στόχους, οι ομάδες στο γκρουπ το δικό μας δεν έχουν μεγάλες διαφορές και πιστεύω πως οι μικρές λεπτομέρειες θα καθορίσουν την τελική κατάταξη».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος με τα τελευταία αποτελέσματα του ΠΑΟΚ: «Υπάρχει ένας κοινός στόχος ανάμεσα στην διοίκηση και το προπονητικό τιμ. Υπάρχει στήριξη, σεβασμός και μία πίστη στο πλάνο, παρά τα προβλήματα και τα αρνητικά αποτελέσματα που είχαμε στην αρχή. Έχουμε μείνει πιστοί στο κομμάτι της στήριξης στους Έλληνες παίκτες αλλά και στη νέα αγωνιστική φιλοσοφία. Θέλαμε να περάσουμε ένα πιο γρήγορο πλάνο παιχνιδιού, με περισσότερες κατοχές. Δεν μας άλλαξε το μυαλό και το πλάνο με τα άσχημα αποτελέσματα στην έναρξη της χρονιάς».

Για τους Κόνιαρη και Χαραλαμπόπουλο: «Όπως είπα και πριν, ο ΠΑΟΚ είχε αποφασίσει να στηρίξει Έλληνες παίκτες. Ο ρόλος του βασικού πόιντ γκαρντ ανήκει στον Κόνιαρη, ένα παιδί 20 χρονών, πράγμα που δεν κάνει καμία ομάδα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, πλην της Ρεάλ που έχει το φαινόμενο Ντόντσιτς. Δεν υπάρχει καμία άλλη ομάδα σε υψηλό επίπεδο που να στηρίζει το παιχνίδι της σε ένα τόσο νεαρό παιδί. Ταυτόχρονα, αποφασίσαμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής και στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, που είναι ένα παιδί με μεγάλο ταλέντο. Είμαστε ευχαριστημένοι με την παρουσία του μέχρι τώρα. Όμως και για τα δύο παιδιά υπάρχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις, τα περιθώρια για περισσότερη δουλειά και εξέλιξη είναι πολύ μεγάλα. Το αν θα αγωνιστούν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς. Ο ΠΑΟΚ τους έχει δώσει τον χρόνο και τον χώρο για να αναπτύξουν το παιχνίδι τους. Νομίζω πως είναι 100% στο χέρι τους».

Για την πορεία του στην Εθνική ομάδα: «Ήταν κάτι πολύ όμορφο, κάτι που με σημάδεψε. Βιώσαμε μεγάλες επιτυχίες, είχα την τύχη να συνεργαστώ με ένα υλικό παικτών πολύ υψηλού επίπεδου. Οι αναμνήσεις ήταν εξαιρετικές, είχαμε την χαρά να πάρουμε δύο χρυσά σε ευρωπαϊκά, την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο... Ήταν μία περίοδος που μου έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου, όλα τα καλοκαίρια που περάσαμε μαζί. Η χαρά μου θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αν όλα αυτά τα παιδιά πραγματοποιήσουν την καριέρα που τους αναλογεί, με βάση και τις προσδοκίες που υπάρχουν».

Για το αν δίνει περισσότερη έμφαση στην άμυνα ή την επίθεση: «Καλό είναι να υπάρχει ισορροπία, παντού. Σίγουρα το κομμάτι της επίθεσης είναι πιο δύσκολο, γιατί η άμυνα είναι κυρίως θέμα τακτικής προσέγγισης, θέλησης και αυταπάρνησης. Για την επίθεση χρειάζονται πάρα πολλές ώρες δουλειάς για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα. Ο σωστός συνδυασμός και των δύο θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για το αν δίνει μια συγκεκριμένη οδηγία στους παίκτες του: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχει μία ομάδα είναι κίνητρο, κυρίως για την καθημερινότητά της. Κίνητρο για την προπόνηση, για τους αγώνες, για την ατομική απόδοση. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η συγκέντρωση για μία ομάδα που έχει συνεχόμενους αγώνες και έχει μεγάλες προσδοκίες από τους παίκτες της. Ο προπονητής κάνει πλέον πάρα πολλά πράγματα. Πρέπει να μπορεί να επικοινωνήσει με τον κάθε παίκτη ξεχωριστά, να προπονήσει, να δώσει κίνητρο και ενέργεια στις δύσκολες στιγμές, να αλλάξει την ψυχολογία... Είναι μία πολύ σύνθετη δουλειά και γι'αυτό αρέσει σε όλους όσους την κάνουν, είναι κάτι πολύ δημιουργικό».

Διαβάστε ακόμη...