«Κλείσαμε τα αυτιά μας, δείξαμε χαρακτήρα»

Ο Απόλλων Τσόχλας μιλάει στο SDNA για την αντεπίθεση του μπασκετικού ΠΑΟΚ κάνει το δικό του απολογισμό για το πρώτο μισό της σεζόν και... αποθεώνει τον αδελφό του Αντώνη Κόνιαρη.
«Κλείσαμε τα αυτιά μας, δείξαμε χαρακτήρα»

Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία του Δικεφάλου του Βορρά, αναφέρθηκε στην κριτική που υπήρξε στην ομάδα, αλλά και στους φίλους του, Βαγγέλη Μαργαρίτη και Αντώνη Κόνιαρη.

Παράλληλα, μίλησε για την… ξεχωριστή παρουσία στο Παλατάκι που έχει πλέον ο μικρός του γιος, αλλά και για τα… πειράγματα που δέχεται για τα μούσια του, καθώς τον αποκαλούν «Έλληνα Χάρντεν»!

Αρχικά δεν θα μπορούσε να μην κάνει τον δικό του απολογισμό για το πρώτο μισόν της σεζόν, όπου τόνισε πως: «Για μένα ο απολογισμός για το πρώτο μισό της σεζόν είναι θετικός, γιατί μπορεί να μην αρχίσαμε καλά αλλά δείξαμε χαρακτήρα και πιστεύω ότι οι καλές ομάδες πρέπει να δείχνουν χαρακτήρα στα δύσκολα. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε σαν ομάδα, είχαμε στις αρχές πολλούς τραυματισμούς, κάποιες αλλαγές στο ρόστερ με δύσκολες συνθήκες και ήταν πολύ εύκολο να μας πάρει από… κάτω. Πιστεύω ότι η ομάδα κατάφερε να κάνει το… come back, κατάφερε να φτιάξει ξανά την εικόνα της, επειδή δείξαμε χαρακτήρα και πρέπει να "χτίσουμε" πάνω σε αυτό».

Η χρονιά όμως ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει αλλεπάλληλους τραυματισμούς, κάτι που έφερε «γκρίνια» στις αρχές για τα αποτελέσματα, με τον Τσόχλα να τονίζει για την κριτική που έγινε στην ομάδα πως: «Η αλήθεια είναι ότι ζούμε σε μια χώρα που οι υπερβολικές αντιδράσεις είναι πιο… έντονες σε όλους τους τομείς, έτσι και στον αθλητισμό είμαστε συνηθισμένοι πάνω σε αυτό. Το καλό είναι ότι κλείσαμε τα αυτιά μας και ξεπεράσαμε τις δυσκολίες, την έντονη κριτική και ειδικά προβλήματα που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάποιοι, εκτός ομάδας. Αναφέρομαι σε ένα δημοσίευμα και σε ένα κλίμα που πήγαν να δημιουργήσουν ενώ δεν συνέτρεχε λόγος. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό ότι μείναμε ενωμένοι. Επειδή γνωρίζουμε ότι δουλεύουμε σωστά, πρέπει να έχουμε πίστη στο πρόγραμμα της ομάδας και να συνεχίσουμε πάνω σε αυτά».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ… ΚΟΝΙΑΡΗΣ

Εσύ ήσουν ένας από τους αθλητές του ΠΑΟΚ που ήθελε πάρα πολύ την επιστροφή του Αντώνη Κόνιαρη στην ομάδα, παρότι ίσως να «έχανες» χρόνο συμμετοχής…

«Όχι δεν έχω τέτοιες… ματαιοδοξίες, τον Αντώνη τον θεωρώ αδερφό μου, το νιώθω πραγματικά αυτό που λέω, είναι εξαιρετικό παιδί και τρομερός χαρακτήρας. Τον πιστεύω πάρα πολύ σαν παίκτη, εκτιμώ την προσπάθεια που κάνει και τις μπασκετικές του ικανότητες. Τον είχα γνωρίσει όταν ήταν 16 χρονών από την πρώτη μου χρονιά στον ΠΑΟΚ και έβλεπα ότι έχει κάτι διαφορετικό και μπορεί να φτάσει ψηλά. Θεωρώ ότι πέρυσι και φέτος είναι μια συνέχεια της καθιέρωσης του και ακόμα είναι στην αρχή της πορείας του. Στο μέλλον θα δείξει πολλά περισσότερα».

«Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ»!

Εσύ γνωρίζεις αρκετά καλά και τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, ο οποίος κλήθηκε πρόσφατα και στην Εθνική ομάδα. Πως το έζησες όλο αυτό εσύ, σαν φίλος του;

«Ναι μένουμε μαζί τέσσερα χρόνια, ο Βαγγέλης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου και παίκτη. Του έχω τρομερή αδυναμία, ένιωσα μεγάλη συγκίνηση που η προσπάθεια όλων αυτών των χρόνων δικαιώθηκε για τον ίδιο, με μια κλήση στην Εθνική. Όλα τα χρόνια έχει κάνει καλή πορεία αλλά ειδικά τα τελευταία, θεωρώ πως θα μπορούσε να παίξει και σε παραπάνω επίπεδο. Ίσως δεν έχει παίξει λόγω ηλικίας, άργησε να κάνει το ξεπέταγμα και άργησαν να τον υπολογίζουν πιο σοβαρά. θα μπορούσε νωρίτερα να έχει κλήση στην Εθνική, είναι ένας παίκτης επιπέδου, είναι τρομερή τιμή η κλήση του και μας κάνει περήφανους εμάς που είμαστε γύρο του».

Πλέον όμως στις κερκίδες του PAOK Sports Arena, έχεις και έναν μεγάλο… θαυμαστή! Ο μικρός σου γιος μεγάλωσε και έρχεται και σε παρακολουθεί. Πώς είναι αυτό το συναίσθημα για έναν αθλητή;

«Εντάξει, όποιος έχει γίνει γονιός γνωρίζει. Πάντα η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή σου. Είναι ευτυχία για τον οποιοδήποτε και είναι ακόμα καλύτερο για όποιον μπορεί να παίζει και να βλέπει αυτή την αλληλεπίδραση με το παιδί του. Όταν είσαι αθλητής, είναι ακόμα πιο όμορφο όλο αυτό».

Σε «πειράζουν» όμως ιδιαίτερα και για τα… μούσια σου, όπου σε αποκαλούν ο νέος… Χάρντεν! Μάλιστα υπήρχε και ένα ξεχωριστό «πείραγμα» στο ΟΑΚΑ από δυο φίλους της ΑΕΚ…

«Είναι κολλητοί μου (σ.σ. γέλια)! Είμαι περήφανος που έχουν τέτοιο… χιούμορ, παρότι είναι ΑΕΚτζήδες. Γενικά δεν με πειράζει αλλά δεν είναι και κάτι που με απασχολεί όταν το σχολιάζουν…».

Από τον Απόλλωνα Τσόχλα, τι παραπάνω να περιμένει ο κόσμος του ΠΑΟΚ;

«Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα και να κάνω ότι ζητήσει ο κόουτς, δεν έχω κάτι παραπάνω να αναλύσω για μένα. Πρώτος στόχος είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα και όπου μπορώ να προσφέρω με την εμπειρία μου, τόσο στα παιχνίδια που δίνουμε όσο και όπου χρειαστεί με έναν άλλο ρόλο που έχω πλέον μέσα στις προπονήσεις και τα αποδυτήρια».

Τέλος, έστειλε τις δικές του ξεχωριστές ευχές, όπου σημείωσε: «Αθλητικά για τον ΠΑΟΚ, πάνω απ’όλα να έχουμε υγεία, να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πράγματα. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο, υγεία, ευτυχία και αρκετή δημιουργικότητα».

Διαβάστε ακόμη...