"Το αγώι κάνει τον αγωγιάτη"

Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος στην Media Day της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα με τη Ρόσα Ράντομ...
"Το αγώι κάνει τον αγωγιάτη"

Αναλυτικά:

Οι  σκέψεις του για την καινούργια διοργάνωση του Champions League:

"Είναι ένας νέος θεσμός. Θέλουμε να επιτύχει αυτός ο θεσμός. Ενας θεσμός ο οποίος θα βελτιώσει την αξία που έχουν τα τοπικά πρωταθλήματα και μακάρι να πετύχει για να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι οι ομάδες που έχουν να αντιμετωπίσουμε στη διοργάνωση είναι πολύ καλές. Δεν ξέρουμε βέβαια ακόμη πως θα εμφανιστούν στο γήπεδο, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι έχουν μεγάλη βαρύτητα ως ομάδες".

Για το παιχνίδι στην Πολωνία με τη Ρόσα Ράντομ την Τετάρτη, σχολίασε:

"Είναι μια καλή ομάδα, η οποία έχει γρήγορους παίκτες. Προσπαθούν να παίξουν, πάρα πολύ τον αιφνιδιασμό, έχουν έξω από τη γραμμή των τριών πόντων αρκετή ευστοχία. Δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρο να τρέξουν και να σουτάρουν. Πρέπει πάνω στους βασικούς τους παίκτες, ο πιο σπουδαίος είναι ο ψηλός του ο Τζάκσον, να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή, γιατί μπορεί να μας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Έχουνε βέβαια έναν γκαρντ και έναν πόιντ γκαρντ που είναι πάρα πολύ καλοί και παίρνουν πάρα πολλές προσπάθειες. Γενικά είναι μια ομάδα, η οποία δεν έχει πολύ βαθύ ρόστερ, είναι γύρω στα 8 άτομα αυτοί που παίζουν περισσότερο χρόνο, αλλά είναι αρκετά δεμένη και πολύ έμπειρη, γιατί είναι αρκετά προχωρημένης ηλικίας".

Για το γεγονός ότι η διαδικασία που ξεκινάει με τα παιχνίδια ανά τρεις είναι άγνωστη για πολλούς από τους νέους παίκτες:

"Η παροιμία λέει: το αγώι κάνει τον αγωγιάτη. Πρέπει να συνηθίσουν σε αυτό το στοιχείο, να παίζουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα και να είναι πανέτοιμοι. Εμείς εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι να τους λέμε σε κάθε παιχνίδι, τι είναι ο αντίπαλος, τι θα αντιμετωπίσουν μέσα στο γήπεδο, ώστε να κάνουμε πιο εύκολο το έργο τους και από εκεί και πέρα, να εφαρμόσουν αυτά τα οποία τις περισσότερες φορές μπορούμε να τα πούμε παρά να τα κάνουμε σε πράξη. Ο χρόνος πολλές φορές δεν είναι αρκετός για να τα κάνεις την ανάλογη πρακτική που θέλεις και οι εμπειρίες οι αγωνιστικές πρέπει να βρεθούν μέσα στο παιχνίδι".

Για τη λογική της φετινής διοργάνωσης της FIBA σε σχέση με το Eurocup:

"Είναι πάρα πολύ καλές ομάδες. Είναι ομάδες που θα μπορούσαν να παίζουν άνετα στην Ευρωλίγκα. Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι έχουμε να δώσουμε 14 παιχνίδια. Είναι μακρύ χρονικό διάστημα και σιγά-σιγά σε βάζει σε αυτή τη φιλοσοφία. Σου δίνονται επίσης αρκετές ευκαιρίες για να προχωρήσεις στο θεσμό, αν εσύ έχεις την ανάλογη απόδοση, η οποία χρειάζεται για να μπορείς να προχωρήσεις".

Σε ερώτηση για την προσαρμογή των νέων παικτών και αν είναι αυτή πιο εύκολη μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια, απάντησε:

"Στο δέσιμο της ομάδας, σίγουρα τα συνεχόμενα παιχνίδια θα βοηθήσει. Δε θα βοηθήσει, στο ότι αυτοί θέλουν να τους κάνεις αρκετή ατομική προπόνηση, για να τους περάσεις ορισμένα στοιχεία που θέλεις από το δικό σου παιχνίδι, για να μπορούν να παρουσιάζονται πολύ πιο έτοιμοι και σύμφωνοι με τις δικές σου επιλογές. Αυτό θα είναι ένα πρόβλημα. Με την πάροδο του χρόνου, πιστεύω να κάνουμε και τα δύο με την πάροδο του χρόνου, όσο μπορούμε καλύτερα".

Διαβάστε ακόμη...