"Στοίχημα για μας η ανάδειξη νέων παίκτων"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος στη συνέντευξη τύπου των προπονητών της BasketLeague, μίλησε για τη φετινή ομάδα που θα παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ και την απουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου από το ρόστερ.
"Στοίχημα για μας η ανάδειξη νέων παίκτων"

Πιο συγκεκριμένα:

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, αλλά και στην προσπάθεια που θα κάνει ο ΠΑΟΚ στη νέα σεζόν.

«Εύχομαι υγεία και τύχη σε όλους. Είναι ένα θέμα που η ομάδα δεν έχει τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και θα πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι και οι παίκτες, ότι αλλάζει ο ρόλος τους στο παιχνίδι, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το βάλουν στο μυαλό τους. Είναι στοίχημα για μας, να βγάλουμε νέους παίκτες. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες στο ρόστερ μας και με την πάροδο του χρόνου θέλουμε να αρχίσουν να παίζουν και να πάρουν την θέση τους στην ομάδα», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του ΠΑΟΚ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πρωτάθλημα που ξεκινά και την εικόνα που περιμένει να δει, είπε: «Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι αρκετά μακριά από τις άλλες ομάδες. Κανείς δεν ξέρει τι θα προκύψει στην πορεία για τις άλλες ομάδες, καθώς έχουν έρθει πολλοί νέοι παίκτες φέτος. Χρειάζονται χρόνο προσαρμογής οι πολλοί νέοι παίκτες. Αυτό που θέλουμε είναι να ξεκινούν και να τελειώνουν με το ίδιο ρόστερ οι ομάδες, εξαιτίας διάφορων παραγόντων να μην δούμε εικόνες ομάδων που να είναι με άλλες συνθέσεις την μία εβδομάδα και άλλη την επόμενη. Θέλουμε να δούμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Μιλώντας για το Ελληνικό μπάσκετ και την προσπάθεια του ΠΑΟΚ, ο Σούλης Μαρκόπουλος είπε: «Πρέπει το Ελληνικό μπάσκετ να υποστηριχθεί και περισσότερο από εσάς τα ΜΜΕ. Να βρούμε τρόπους για να τονίσουμε τα θετικά σημεία. Πρέπει να μάθει ο κόσμος τα καλά σημεία. Εάν προβάλουμε με την πρώτη ευκαιρία τα αρνητικά, γιατί να έρθει στο γήπεδο; Κάθε ομάδα βάζει ορισμένους στόχους, έχει ένα πρόγραμμα και προσπαθεί να δημιουργήσει το καλύτερο με το σύνολό της. Ξέρω ότι θα υπάρξουν ορισμένα σκαμπανεβάσματα, αλλά θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να βρούμε τον δρόμο. Είναι κουραστικό να έχουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα, αλλά αυτό θα βοηθήσει κυρίως τους μικρούς μας παίκτες να πάρουν χρόνο και να παίξουν και να έχουμε κι άλλα κέρδη από αυτή την διπλή προσπάθεια».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, μίλησαν όλοι οι προπονητές των ομάδων της Α1, ενώ υπήρξε και χαιρετισμός από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Γιώργο Χαλβατζάκη, ο οποίος μάλιστα τίμησε και τον Ολυμπιακό (στο πρόσωπο του προπονητή του Γιώργου Μπαρτζώκα) για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

 

Διαβάστε ακόμη...