Άρωμα 5άδας!

Σκορ και θέαμα στο παλατάκι με τον Π.Α.Ο.Κ. να περνά εύκολα το εμπόδιο του Περιστερίου με 82 - 67.
Άρωμα 5άδας!
Στο PAOK SPORTS ARENA η ομάδα του δικεφάλου υποδέχτηκε την ομάδα του Πειστερίου. Με τον Λιθουανό Ντελινινκάιτις στην 12άδα και έτοιμο για την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της ομάδας μας και απόντος του τραυματία Παναγιώτη Καυκή, ο Π.Α.Ο.Κ. ήθελε τη νίκη για να παραμείνει στη διεκδίκηση της 5ης θέσης, ενώ λίγο νωρίτερα ο Κολοσσός κέρδισε μέσα στο Μαρούσι.

Ο κόσμος ήρθε στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ για να δει και να στηρίξει την ομάδα και η αλήθεια είναι ότι δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα παρέα με τους οπαδούς της Παρτιζάν που βρέθηκαν και αυτοί στο γήπεδο, όπως γίνεται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι των 2 αδελφοποιημένων σωματείων με την συμμετοχή οπαδών στις έδρες των 2 ομάδων.

Οι παίκτες μας έδειχναν ιδιαίτερα ζεστοί και από την όψη των κερκίδων και από το ζέσταμα ακόμα τους κρατούσαν και αυτούς ζεστούς με καρφώματα κτλ. Ο Ντελινικάιτις μάζευε τα βλέμματα και στο ξεκίνημα του αγώνα η αναμονή του κόσμου για την πρώτη του συμμετοχή ήταν έκδηλη. Το 1ο δεκάλεπτο ήταν ανοιχτό με τις 2 άμυνες να μην δίνουν ρεσιτάλ αφού το 22-22 αποδεικνύει πως κύριο μέλημα ήταν ο επιθετικός τομέας. Αποκορύφωμα η τελευταία φάση με 5 δευτερόλεπτα να απομένουν και τον Λιθουανό αφού κατέβασε γρήγορα την μπάλα και έκανε την προσποίηση στον Αγαδάκο να πυροβολεί για 3 και να ευστοχεί ξεσηκώνοντας όλο το γήπεδο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πέρα του εμφανές η βελτίωση στον αμυντικό τομέα για την ομάδα μας. Δεχτήκαμε 12 πόντους ενώ βάλαμε 18. Επιθετικά δεν θα μπορούσε να λήψει το γνωστό χάι-λάιτ με τον Μονρόε να κάνει φανταστική μπάκ-ντορ πάσα και τον Κενι Γκρέγκορι να καρφώνει βάζοντας φωτιά για ακόμα μια φορά στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ που έβραζε. Σκόρ και θέαμα για την ομάδα μας με το ημίχρονο να κλείνει 40-34.

Στην ανάπαυλα του ημίχρονου τιμήθηκε ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς ο οποίος αποθεώθηκε από όλο τον κόσμο με το «Ντέγιαν - Ντέγιαν» να δονεί την ατμόσφαιρα και τον Σέρβο να χαιρετάει όλο το γήπεδο και να έχει εγκάρδιο χαιρετισμό με τους συμπατριώτες του οπαδούς της ΠΑΡΤΙΖΑΝ που βρίσκονταν στο πέταλο.

Στο 3ο δεκάλεπτο, που είναι φέτος το καλό του δικεφάλου, η ομάδα μας μπήκε δυνατά από την αρχή και δεν έδωσε κανένα περιθώριο στην ομάδα του Περιστερίου να διεκδικήσει ή να ελπίζει σε κάτι παραπάνω. Η άμυνα ήταν το σημείο κλειδί και η επίθεση με πλουραλισμό αφού ο Γκρέγκορι έφτασε τους 20 πόντους αλλά Ντελινινκάιτις και Γκετσέφσκι βοήθησαν από κοντά για να πάρει η ομάδα μας μια διαφορά 17 πόντων με το 58-41 να είναι το τελικό σκορ. Τα 4ο δεκάλεπτο ήταν καθαρά και μόνο διαδικαστικό. Η διαφορά έφτασε μέχρι τους 26 πόντους αλλά οι πολλές αλλαγές του Σούλη Μαρκόπουλου για να πάρουν όλοι χρόνο συμμετοχής έδωσε κάποια καλάθια στους φιλοξενούμενους και το τελικό σκορ του αγώνα 82-67.

Εύκολο απόγευμα για την ομάδα μας που ξεπέρασε πιο εύκολα από ότι αναμέναμε το Περιστέρι, έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση και κράτησε ζεστό και τον κόσμο. Θετικότατη η πρώτη παρουσία του Ντελινικάιτις που τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους ενώ 20 είχε ο Γκρέγκορι, 14 ο Μονρόε ,10 ο Γκετσέφσκι και 11 πόντους (όλους στο 4ο δεκάλεπτο!!!!!!) ο Ντρόμπνιακ.

Ευελπιστώ στα επόμενα παιχνίδια η παρουσία του κόσμου να είναι όλο και μεγαλύτερη για να πάρει ενέργεια η ομάδα αλλά και να απολαύσει μπάσκετ και ο κόσμος πράγμα που χρόνια έχει να δει.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 40-34, 58-41, 82-67

Π.Α.Ο.Κ. (Μαρκόπουλος): Μονρό 14(1), Χέλιγουελ 2, Γκρέγκορι 20, Ταπούτος, Καλές, Ντελινικάιτις 17(3), Δεμερτζής 5, Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 3, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 11, Γκετσέφσκι 10(1).

Περιστέρι (Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 17(1), Αγαδάκος 6, Παπανικολόπουλος 10(2), Μάντζαρης Β., Μπράμος 13(2), Γκέινς 4, Μάντζαρης Α., Μαργαρίτης 2, Νέλσον 7(1), Τσιάκος 6, Άρνολντ 2.

Δηλώσεις:

Σούλης Μαρκόπουλος : «Ευχαριστώ τον κόσμο που βοήθησε τους παίκτες να πιάσουν καλή απόδοση. Οι παίκτες μου έκαναν μεγάλη προσπάθεια, μετά από γιορτές και αποχή 15 ημερών ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την εικόνα που θα έχεις.

Το Περιστέρι κάνει καλή πορεία, παίζει καλό μπάσκετ και είχαμε προβληματισμούς πως θα το αντιμετωπίσουμε. Το ματς ξεκίνησε δύσκολα, το Περιστέρι πήγε σε πολλές πάσες στην επίθεση και άλλαξε το στιλ του και από τα λάθη μας έβγαλε αιφνιδιασμούς. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ανέβηκε η απόδοσή μας, μπορούσαμε και μεγαλύτερο διαφορά από το +6. Στο τρίτο ο Π.Α.Ο.Κ. θεωρώ ότι έπαιξε όπως μπορεί να παίξει. Εκμεταλλευτήκαμε τους παίκτες που είχαμε ευκαιρία, χρησιμοποιήσαμε τον Παπαδόπουλο για να αξιοποιηθούν οι υπόλοιποι. Αν βελτιώσουμε να τα καλά μας διαστήματα, θα έχουμε πολύ καλύτερο μέλλον».

Ο κόουτς του Δικεφάλους μίλησε και για το νέο πρόσωπο της ομάδας του: «Ο Ντελινινκάιτις είναι ένας καινούριος παίκτης, με πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη. Στο τελευταίο Πανευρωπαϊκό έπαιζε βασικός. Σήμερα έπαιξε πολύ καλά, έχει ορισμένες αδυναμίες, σταδιακά θα προσαρμοστεί στο παιχνίδι μας και θα μας βοηθήσει».

Ερωτηθείς για το διπλό του Κολοσσού στο Περιστέρι τόνισε λακωνικά: «Η ομάδα της Ρόδου συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις», κι ακολούθως κλήθηκε να σχολιάσει αν θα είναι προτιμότερο για τον Π.Α.Ο.Κ. να τερματίσει έκτος και όχι πέμπτος εν όψει πλέι οφ. «Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε αυτά τα πράγματα. Όταν παίζεις, παίζεις για να κερδίσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε συμφωνίες, δεν αρμόζουν τέτοια πράγματα σε σοβαρές ομάδες», τόνισε.

Ακόμη, ο Σούλης Μαρκόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει το «μεγάλη επιτυχία» που ευχήθηκε ο εκφωνητής του γηπέδου στην Παρτιζάν λέγοντας: «Δεν το άκουσα, δεν μπορώ να το κρίνω. Σίγουρα θες μία ελληνική ομάδα να πάει μπροστά. Το ελληνικό μπάσκετ μέσα από τίτλους και διακρίσεις παίρνει αξία στην Ευρώπη».

«Δεν υιοθετούμε το σχόλιο»

Για το σχόλιο του εκφωνητή «μεγάλη επιτυχία στην Παρτιζάν» που σήκωσε μεγάλη συζήτηση ρωτήθηκε ο εορτάζον σήμερα πρόεδρος της ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ. Μιλτιάδης Κανώτας, ο οποίος απάντησε: «Δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου. Αν συνέβη είναι ατυχές και δεν το υιοθετούμε».

Ντελινινκάιτις: «Το κλειδί ήταν η άμυνα»

Ο Τόμας Ντελινινκάιτις ήταν το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης. «Θέλω να συγχαρώ όλους στην ομάδα, διότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε μία καλή ομάδα όπως είναι το Περιστέρι. Ελπίζω ότι με την παρουσία μου θα πάμε πολύ καλά, για μένα είναι πολύ σημαντικό που βοήθησα στην πρώτη μου εμφάνιση», τόνισε για το ντεμπούτο του ενώ στη συνέχεια μίλησε σε προσωπικό επίπεδο: «Είμαι απλά ένας παίκτης, κάνω ό,τι μου λέει ο προπονητής. Να παίζω άμυνα, να σουτάρω όταν είμαι ελεύθερος. Θέλω φυσικά χρόνο να προσαρμοστώ, είναι λίγο νωρίς για μένα ακόμα».

Ο Λιθουανός μίλησε για τον κόσμο λέγοντας: «Οι φίλαθλοι βοήθησαν πολύ, είναι ο έκτος παίκτης στο γήπεδο. Δεν έχουμε τέτοιους φιλάθλους στη Λιθουανία!», ενώ για τον αγώνα υποστήριξε: «Το κλειδί ήταν η καλή άμυνα. Στο πρώτο δεν το κάναμε, στο δεύτερο ήμασταν εξαιρετικοί στο κομμάτι της άμυνας».

Τομάσεβιτς: «Σαν... τίτλος»

Ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς μίλησε για την βράβευσή του από τον Π.Α.Ο.Κ. λέγοντας: «Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που με έναν χρόνο παρουσίας σε κάποια ομάδα απολαμβάνουν κάτι τέτοιο. Δεν το περίμενα αυτό που συνέβη σήμερα, είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Για μένα αυτές οι αντιδράσεις των οπαδών είναι κάτι παραπάνω από έναν τίτλο».

Για την περσινή του εμπειρία και την ομάδα ανέφερε: «Ηταν πολύ περίεργη χρονιά. Πρώτα γιατί δεν ήμουν με την οικογένειά μου. Στο τέλος βρήκαμε καλή χημεία, παρότι είχαμε χάσει 6-7 παίκτες. Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, ελπίζω ότι σύντομα θα είναι στις κορυφαίες ομάδες μαζί με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Κι αυτό γιατί είδα σήμερα και οπαδούς της Παρτιζάν στο γήπεδο».

Ακολούθως, ο Σέρβος ευχήθηκε: «Είμαι ένα χρόνο χωρίς μπάσκετ και τον χρόνο μου τον περνώ με την οικογένειά μου. Στο ξεκίνημα, όμως της αναμέτρησης ήθελα να πάρω φανέλα με το νούμερο 14! Ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα γίνω ξανά ένα κομμάτι του μπάσκετ...».

Ο Π.Α.Ο.Κ. ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ . . .
Με τιμή
Roume

 

Διαβάστε ακόμη...