Με όπλο την άμυνα

Παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ  νίκησε εύκολα στο Paok Sports Arena την Ολύμπια με 66-56. Δείτε σε βίντεο το καινούριο σύνθημα.
Με όπλο την άμυνα
Παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ ο Π.Α.Ο.Κ. χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα νίκησε εύκολα στο Paok Sports Arena την Ολύμπια Λάρισας με 66-56 στα πλαίσια της 13ης (και τελευταίας για τον α΄γύρο) αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 . Το παιχνίδι έγινε παρουσία 2.500 περίπου θεατών και θυμίζουμε ότι μεταδόθηκε ζωντανά ραδιοφωνικά από το Paokmania Web Radio.

Η ομάδα μας ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ έλεγχε το ρυθμό του αγώνα και όταν στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου ανέβασε στροφές άφησε πίσω την Ολύμπια καθαρίζοντας ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο το ματς , με κορυφαίους τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και τον ασταμάτητο σήμερα Τεοντόρ Γκετσέφσκι.

Ο Π.Α.Ο.Κ. λοιπόν πήρε καθαρό προβάδισμα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και λίγο μετά το ξεκίνημα του 2ου δεκαλέπτου -με την είσοδο του Ταπούτου- κατάφερε για πρώτη φορά να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (21-10 στο 10΄30΄΄). Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο, βρήκαν τον τρόπο και αντέδρασαν και με ένα σερί 0-7, κατάφεραν να ψαλιδίσουν τη διαφορά από τους 10 πόντους στους 3.

Ο Μαρκόπουλος πήρε έξυπνα τάιμ άουτ, ανακόπτοντας τις διαθέσεις των Λαρισαίων ενώ έριξε και πάλι στο παιχνίδι τους Γκρέγκορι και Μονρό. Μετά από αυτές τις διορθωτικές κινήσεις ο Π.Α.Ο.Κ. ξαναέκτισε και πάλι διαφορά ασφαλείας (34-22 στο 19΄), για να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος με 34-25.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Π.Α.Ο.Κ. έδειξε πολύ γρήγορα τις διαθέσεις του. Γκετσέφσκι και Παπαδόπουλος κυριάρχησαν κάτω από τα δύο καλάθια και το παιχνίδι απέκτησε πολύ σύντομα διαδικαστικό χαρακτήρα με τον "Δικέφαλο" να κυριαρχεί ξεκάθαρα τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 18 πόντους (45-27) αρχικά και αμέσως μετά ακόμη περισσότερο, με το κοντέρ να γράφει +23. Κάπου εκεί όταν πια όλα είχαν τελειώσει οι άμυνες χαλάρωσαν , έγιναν αλλαγές με την Ολύμπια απλά να μειώνει στο τέλος τη διαφορά.

Αίσθηση προκάλεσε το καινούριο σύνθημα που ακούστηκε στο paok sports arena. Απολαύστε το στο video που ακολουθεί

Σε συνοικίες και στους δρόμους
γεννήθηκε ένας λαός

όσα χρόνια και αν περάσουν
θα σ' ακολουθεί πιστός

ΠΑΟΚ ΟΛΕ γ@μα τους δικέφαλε

όλους τρέλα σας πουλάμε
και θα σας γ@μήσουμε

Δηλώσεις:

Σούλης Μαρκόπουλος : «Σε μεγάλο χρονικό διάστημα παίξαμε καλά σ' αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Κάποια στιγμή αισθάνθηκαν ότι οι παίκτες ότι μπορούν να παίξουν πιο ελεύθερα κι εκεί χαλάσαμε τη συνταγή και χάσαμε πολλούς αιφνιδιασμούς με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά στο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνα δυνάμωσε και πήραμε τη διαφορά. Όμως χάλασε η εικόνα μας στην 4η περίοδο. Χαλαρώσαμε και δώσαμε στον αντίπαλο εύκολα σουτ και αιφνιδιασμούς.

Πρέπει να βελτιώσουμε περισσότερο τη διάρκεια στην απόδοσή μας. Ήταν πάρα πολλά τα 15 λάθη και οφείλονται στο ότι πήγαμε να παίξουμε θεαματικό μπάσκετ. Βλέπω τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο κάθε παίκτης και μερικές φορές δεν έχει στο μυαλό του αυτό που θέλει η ομάδα. Αυτό πρέπει να το ξεριζώσουμε. Έρχονται δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ελπίζω η Ολύμπια που έχει καλό υλικό να βρει το δρόμο της».

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 34-25, 50-29, 66-56.

Π.Α.Ο.Κ.: Μονρό 6, Καυκής, Γκρέγκορι 9, Ταπούτος 8 (1), Χέλιγουελ, Τσιάρας 1, Μιλισάβλιεβιτς 4 (1), Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 18, Ντρόμπνιακ 1, Γκετσέφσκι 19 (2), Δεμερτζής.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Τζακόπουλος, Αβράμοφ 3 (1), Ντέμον Γκριν 7 (1), Σπανός 2, Ντέβιν Γκριν 7, Μπόγδανος 3 (1), Καραβανάς 8, Παπακώστας, Κόμματος 13 (3), Αγγελακόπουλος 4 (1), Μάσι 8, Μπάτλερ 1.

 


Διαβάστε ακόμη...