Χωρίς κόσμο κόντρα στην AEK

Στο άδειο-λόγω τιμωρίας- παλατάκι ο Π.Α.Ο.Κ. υποδέχεται την ΑΕΚ στη σκιά περίεργων φετινών διαιτητικών αποφάσεων...
Χωρίς κόσμο κόντρα στην AEK
Το θέμα της φετινής διαιτησίας και το σπρώξιμο στις συγκεκριμένες 2 ομάδες, έχει ξεφύγει από κάθε λογικό πλαίσιο. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουμε τα αίσχη που έχουμε την ατυχία να παρακολουθούμε κάθε βδομάδα, μην μπορώντας να κάνουμε αλλιώς αφού τόσο αγαπάμε το συγκεκριμένο άθλημα και πολύ παραπάνω τον Π.Α.Ο.Κ. μας. Πραγματικά είναι η πρώτη φορά που το μυαλό μου δεν μπορεί να χωρέσει το γιατί ομάδες που έχουν το υπερδεκαπλάσιο μπάτζετ απ' ότι εμείς, χρειάζονται βοήθεια για να κερδίζουν ΟΛΑ τα ματς.
Είναι άξιο λόγου το πως δεν ντρέπεται ένας προπονητής της κλάσης του Ομπράντοβιτς, που προσωπική μου άποψη είναι πως είναι μακράν ο καλύτερος στην Ευρώπη, όταν μπορεί απλά να δείξει ποιον αθλητή θέλει στην ομάδα του και τον έχει, τη στιγμή που για να κερδίσει τον Π.Α.Ο.Κ. χρειάζεται όχι 1 αλλά πολλά σφυρίγματα. Τα ίδια είδαμε το περασμένο σαββατοκύριακο απέναντι στον Πανιώνιο. Το θέμα της διαιτησίας είναι κάτι που πραγματικά με έχει εξοργίσει φέτος αφού δεν δίνεται το δικαίωμα στους θεωρητικά αδύναμους να διεκδικήσουν παιχνίδια από τους θεωρητικά δυνατότερους. Δε θα το συνεχίσω αφού σύντομα θα φροντίσουμε να κάνουμε ένα άρθρο για το συγκεκριμένο θέμα που έχει αρχίσει να παίρνει κωμικοτραγικά μεγέθη.

Την περασμένη αγωνιστική είδαμε τον Π.Α.Ο.Κ. να κάνει ένα καλό αγωνιστικό 25λεπτο και στο τελευταίο και πιο κρίσιμο 5λεπτο με τις ευλογίες του διαιτητικού 3δίμου να χάνει εν τέλει το παιχνίδι κάνοντας λάθη επιπόλαια στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν και είχε 3 φορές την ευκαιρία να επιτεθεί και δεν έγινε καν σουτ!!!!! Αύριο απέναντί μας θα βρούμε την αξιόμαχη ΑΕΚ, όπως έδειξε απέναντι στον οσφπ στο τελευταίο της ματς όπου και εκεί έγιναν τα χίλια όσα για να κερδίσει ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος αλλά και από τους οπαδούς της ΑΕΚ στο τέλος του αγώνα.
Το παιχνίδι είναι τόσο δύσκολο όσο και περίεργο. Από τη μια είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή των Γκρέγκορι και Παπαδόπουλου, από την άλλη δε θα υπάρχει ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. που ξέρουμε πόσο βοηθάει την ομάδα. Σ' ένα παιχνίδι όπου τιμωρήθηκε η έδρα της ομάδας μας χωρίς να υπάρχει λογική και σοβαρός λόγος.Ταυτόχρονα είδαμε να τιμωρούνται και οι 3 διαιτητές που σφύριξαν, αν μπορείς να το πεις έτσι, το τελευταίο μας παιχνίδι αφού βέβαια μας στέρησαν την νικη. Γενικά επικρατεί ένα μπάχαλο στην φετινή Α1, που δε θα πρέπει να μας επηρεάσει και να μας αποσπάσει από τον στόχο μας που είναι η 6άδα.

Η ΑΕΚ στηρίζεται σε 2 κυρίως παίκτες, τον Φράνσις που είναι το 5άρι της ομάδας και τον Γκριν που είναι ο πλέι μέικερ. Παίζει πολύ το πικ εν ρολ, ενώ κερδίζει πολλούς πόντους από τον Μάκη Νικολαΐδη που έχει καλό περιφερειακό σουτ. Μέσα σε όλα αυτά έχει και αυτή τα δικά της προβλήματα καθώς έχασε για αρκετό καιρό τον Δορκοφίκη που ήταν μια σημαντικότατη λύση μέσα στη ρακέτα για την ΑΕΚ, θα απουσιάσει ο Μαγκράθ, ενώ έφυγε και ο προπονητής της Κώστας Φλεβαράκης με τον Πεδουλάκη να μην κλείνει 24ωρο στην ομάδα, αφού δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί η απόκτηση του στο τιμόνι της ομάδας και οι οπαδοί  του επιτέθηκαν φραστικά και του ζήτησαν να φύγει. Έτσι η ΑΕΚ ανεβαίνει χωρίς προπονητή με απουσίες και αν όλα ακούγονται καλά για εμάς εγώ θα πω ότι πρέπει να προσέξουμε πάρα μα πάρα πολύ.

Πιστεύω πως ο Μαρκόπουλος θα επιδιώξει να πάει το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα όπου φαίνετε αρχικά να έχουμε περισσότερες λύσεις, παρά την απουσία του Λάζαρου, στοχεύοντας στο να φορτωθεί με φάουλ ο Φράνσις και να κερδίσουμε τα ριμπάουντ. Το ρόστερ μας είναι ποιοτικό και έχουμε τι δυνατότητα να παίξουμε ουσιαστικό αλλά και θεαματικό μπάσκετ. Ο Μονρόε είναι σε καλύτερη κατάσταση, ο Ταπούτος το ίδιο που ανεβάζει την απόδοση του σε κάθε παιχνίδι, ο Μιλισάβλιεβιτς μέρα με τη μέρα ενσωματώνεται όλο και περισσότερο στα συστήματα και στη νοοτροπία της ομάδας ενώ συνθέτει μια καλή τριάδα στη θέση του πλέι μέικερ με τον Καυκή και τον Δεμερτζή και είναι στο χέρι μας να παίξουμε με πάθος και μυαλό και να πάρουμε αυτή τι νίκη που θα μας δώσει ξανά την ψυχολογία να κυνηγήσουμε τις παραπάνω θέσεις της βαθμολογίας. Ας μην κάνω περισσότερες υποθέσεις και ας αφήσω το έργο του προπονητή σε αυτόν που ξέρει να το κάνει καλύτερα από κάθε άλλο Έλληνα προπονητή, τον Σούλη Μαρκόπουλο.

Δυστυχώς αδέρφια αυτή την αγωνιστική δε μας αφήνουν να στηρίξουμε την ομάδα που λατρεύουμε. Καλό είναι να προσέχουμε το τι κάνουμε αφού φαίνεται ότι το γεγονός πως ο Π.Α.Ο.Κ. μας ανεβαίνει δεν αρέσει σε πολλούς και είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα γι αυτό. Ας μην παίξουμε το παιχνίδι τους και ας στηρίξουμε με τον πλέον αναγνωρίσιμο τρόπο στο οπαδικό κίνημα που ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. πρωτοστατεί και διδάσκει όπου και αν βρίσκεται, τη φωνή μας!!!!

Με τιμή, Roume

Διαβάστε ακόμη...