Νίκη σε εχθρικό περιβάλλον

Σε μια αδικαιολόγητα εχθρική έδρα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει τα εύκολα δύσκολα, αλλά στο τέλος έδειξε χαρακτήρα, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα...
Νίκη σε εχθρικό περιβάλλον

Κανείς δε μπορούσε να φανταστεί ότι η διαφορά των 18 πόντων με την οποία προηγήθηκε  η ομάδα μας στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου ήταν δυνατό να αντραπεί και ένα ματς φαινομενικά τελειωμένο να ξεκινήσει ουσιαστικά από την αρχή στα τελευταία του δευτερόλεπτα.

Βέβαια, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, έπρεπε να προηγηθούν αρκετά απαράδεκτα σφυρίγματα από το διαιτητικό τρίο που έφεραν τον εκνευρισμό στους παίκτες μας, με αποτέλεσμα ο πολύ καλός ΠΑΟΚ των τριών πρώτων δεκαλέπτων να επηρεαστεί κινδυνεύοντας να χάσει τον αγώνα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να έχουν βραχεία κεφαλή στο σκορ (22-20). Κορυφαίος του 1ου δεκαλέπτου για τον ΠΑΟΚ ο Κρις Μονρό που με πολύ καλές επιλογές επιθετικά κρατούσε την ομάδα μας κοντά στο σκορ.

Στο 2ο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ παίζοντας σφιχτή άμυνα και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση, κατάφερε να πάρει μια διαφορά 8 πόντων κλείνοντας το ημίχρονο με σκορ 30-38.

Στο 3ο δεκάλεπτο, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου συνεχίζοντας την εξαιρετική άμυνα και έχοντας εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση προηγήθηκε μέχρι και με 18 πόντους, και πήγε στο τελευταίο δεκάλεπτο με +17 (46-63).

Στην τελευταία περίοδο και αφού οι διαιτητές με τα προκλητικά τους σφυρίγματα έκαναν  ότι μπορούσαν για να ξαναβάλουν τους Τρικαλινούς στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι άδραξαν την ευκαιρία και μειώνοντας συνεχώς τη διαφορά ισοφάρισαν σε 74-74.

Συγκλονιστικό το τελευταίο λεπτό, με το ματς να οδηγείται στην ρουλέτα των βολών και με το κρύο αίμα του Τσιάρα, ο ΠΑΟΚ πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Δεκάλεπτα: 22-20, 30-38, 46-63, 78-80

Τρίκαλα (Βαγγέλης Αγγέλου): Έιμπραμς 11 (1), Σίμτσακ 11, Προδρόμου, Νοέας, Κατσαρές 1, Τσαϊρέλης, Αποστολίδης 2, Πάουελ 7, Τζιγκάνοβιτς 21 (2/2 τριπ.), Ζούπαν 21 (2/3 τριπ.), Ντίκελ 4

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 15 (2), Καφκής 2, Γκρέγκορι 12, Ταπούτος 11 (1), Χέλιγουελ 2, Τσιάρας 2, Μιλισάβλιεβιτς 10, Καλαϊτζίδης 1, Παπαδόπουλος 10, Δεμερτζής, Ντρόμπνιακ 4, Γκεζέφσκι 11 (1).

Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Παπαδημητρίου, Ψαριανός.

Ένταση δημιουργήθηκε έξω από το κλειστό γήπεδο των Τρικάλων, καθώς δεν επιτράπηκε η είσοδος σε φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ταξίδεψαν μεμονωμένα για να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας μας. Οι φίλαθλοι μας προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο, αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας, που χρησιμοποίησαν και δακρυγόνα. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε πέρασε και εντός του κλειστού, με συνέπεια να διακοπεί για μερικά λεπτά το παιχνίδι, έως ότου καθαρίσει η ατμόσφαιρα..

Τέλος θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον πρόεδρο μιας ομάδας που δεν υπάρχει στο μπασκετικό χάρτη της χώρας, ότι ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ δε ξεχνά  τη σημερινή "φιλοξενία" αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι με τις οποίες έκανε εμφανή τα αντιΠΑΟΚτσήδικα αισθήματά του.

Αναλυτικότερα, ο ανιστόριτος μπασκετικά Γιαννούλας, δήλωσε: «ο ΠΑΟΚ κάνει κακό στο μπάσκετ με τη συμπεριφορά του. Στο ματς του κυπέλλου μας είχαν επιτεθεί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ».

Ξέχασατε "κύριε" Γιαννούλα ότι σε εκείνο το ματς ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ που είχε παρευρεθεί στο Παλατάκι είχε δηλώσει μετά το ματς: "Είναι απαράδεκτο ένας προπονητής (σ.σ. Αγγέλου) να προκαλεί με τη συμπεροφορά του το φίλαθλο κόσμο που παρεβρέθηκε στο γήπεδο".

Δηλώσεις Σ. Μαρκόπουλου: «Στο δεύτερο δεκάλεπτο με πολύ δυνατή άμυνα βγάλαμε τα Τρίκαλα εκτός αγώνα. Στο τρίτο επιβληθήκαμε, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο χάσαμε εύκολα καλάθια. Η γηπεδούχος ομάδα πίεσε και μας έφτασε, αλλά τελικά κερδίσαμε κι αυτό θέλαμε».

Σε ερώτηση για το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι η ομάδα του προηγήθηκε με 18 πόντους και κόντεψε να χάσει: «Είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να κοιτάξουμε. Και σε άλλα παιχνίδια χάναμε με δέκα πόντους αλλά κερδίσαμε. Έτσι είναι το μπάσκετ άμα δεν σου βγουν κάποιες φάσεις. Εξάλλου ο αντίπαλος δεν είχε να χάσει τίποτα και έπαιξε ελεύθερα. Το άσχημο για μας είναι ότι χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ ειδικά στο τέλος, κάτι που επηρέασε την εξέλιξη του παιχνιδιού».

Διαβάστε ακόμη...