Να επιβεβαιώσει την ανοδική πορεία!

Τον ουραγό Πανιώνιο υποδέχεται στην PAOK Sports Arena o Δικέφαλος, σε παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Basket League.
Να επιβεβαιώσει την ανοδική πορεία!

Για τον ΠΑΟΚ η νίκη είναι μονόδρομος, ώστε η ομάδα να μείνει σε επαφή με την πρώτη τετράδα, καθώς μοιράζεται την 4η θέση με τον Προμηθέα Πατρών έχοντας 18 βαθμούς. Αντίστοιχα ο Πανιώνιος με μόλις 12, βρίσκεται στην τελευταία θέση, μετρώντας ως τώρα μόλις μία νίκη σε 11 παιχνίδια, μια νίκη που πέτυχε την 9η αγωνιστική, όταν επικράτησε στην έδρα του επί των Τρικάλων με 82-76.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πάντως παλεύει τα παιχνίδια και σίγουρα θέλει ιδιαίτερη προσοχή η σημερινή αναμέτρηση. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 16:30, θα μεταδοθεί σε παράλληλη μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το paokmania web radio, ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξή του μέσα από το live score της σελίδας μας.

Τα παιχνίδια μας με την αθηναϊκή ομάδα, κάποτε ήταν πραγματικά ντέρμπι,  καθώς οριακό προβάδισμα του Πανιωνίου εμφανίζει η ιστορία των αναμετρήσεων με τον ΠΑΟΚ. Από το 1992 σε σύνολο 55 αγώνων, η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει 28 νίκες έναντι 27 του ΠΑΟΚ, σημειώνοντας την επιπλέον νίκη της, εντός έδρας αφού το ρεκόρ των αγώνων στην Αθήνα είναι 18-10 για τον Πανιώνιο και στη Θεσσαλονίκη 17-10 για τον ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια ως γηπεδούχος –δύο στο πλαίσιο της σειράς των μικρών τελικών του 2014- όμως ο Πανιώνιος έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή παράδοση στα ματς του PAOK Sports Arena. Από την περίοδο 2000-01, σε σύνολο 18 αγώνων κανονικής διάρκειας και πλέι οφ νίκησε στους μισούς. Το τελευταίο διπλό του ήταν για την κανονική περίοδο της σεζόν 2013-14 όταν επικράτησε με 100-91 (Κούπερ 22 – ΜακΚόλουμ 26).

Όσο για τις κορυφαίες, ατομικές επιδόσεις σκοραρίσματος; Ο Νόρμαν Νόλαν είχε σημειώσει 28 πόντους για τον ΠΑΟΚ στη νίκη της σεζόν 2001-02 με 72-65. Ένα χρόνο μετά ο Γιώργος Διαμαντόπουλος οδήγησε τους κυανέρυθρους στη νίκη στο «παλατάκι» με 75-74 σημειώνοντας 33 πόντους.

 Η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων καταγράφηκε τη σεζόν 2014-2015, καθώς τις δύο επόμενες σεζόν ο Πανιώνιος αγωνιζόταν σε χαμηλότερες κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, στις 28 Φεβρουαρίου του 2015, ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει με 79-65 για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο μόνος παίκτης της φετινής ομάδας του ΠΑΟΚ που είχε αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι, είναι ο Απόλλων Τσόχλας, ο οποίος είχε 5 πόντους και 2 ασίστ. 

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου, αναφερόμενος στον αγώνα με τον Πανιώνιο, τόνισε στο www.paokbc.gr «Αν μπούμε με την λογική ότι είναι εύκολο παιχνίδι, τότε είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Ο Πανιώνιος μπορεί να έχει μόνο μία νίκη, αλλά σίγουρα στα τελευταία παιχνίδια δημιουργεί και σκοράρει πολύ, πηγαίνει σε υψηλά σκορ και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε μία ομάδα που κάνει τόσο αξιόλογη προσπάθεια. Η συνέπεια στο αμυντικό μας κομμάτι και η ενέργειά μας πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με τα ματς της προηγούμενης εβδομάδας, θα καθορίσουν την εξέλιξη του αγώνα και θα μας δώσουν τη νίκη την οποία και χρειαζόμαστε. Οι απουσίες είναι μέσα στο πρόγραμμα, η ομάδα έχει αγωνιστεί για αρκετό διάστημα χωρίς τον Βασίλη και το μόνο κακό για μας είναι ότι θα χάσει ένα παιχνίδι ενώ είχε βρει ρυθμό, θα τον βοηθούσε να βρει ακόμη καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά πιστεύω τα υπόλοιπα παιδιά θα βοηθήσουν να καλυφθεί το κενό του».

Εκτός αποστολής, λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς- έμεινε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ενώ όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του Παπαθεοδώρου.  

Διαβάστε ακόμη...