Στους "4" του κυπέλλου

Ανεβάζοντας στροφές στο 3ο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ίκαρου με 74-58 και βρέθηκε στους "4" του κυπέλλου
Στους "4" του κυπέλλου

Ανεβάζοντας στροφές στο 3ο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ επικράτησε τελικά του Ίκαρου με 74-58 και βρέθηκε στους "4" του κυπέλλου Ελλάδος...

Τα διάφορα προβλήματα που προέκυψαν δε μας έδωσαν την ευκαιρία να αναμεταδώσουμε ραδιοφωνικά το παιχνίδι και λυπούμαστε γι' αυτό.

Ακόμα και για τα δεδομένα της μέρας και ώρας διεξαγωγής του παιχνιδιού, δεν βρέθηκε αρκετός κόσμος στο παλατάκι. Το παιχνίδι στο ξεκίνημα του έδειχνε ότι θα είναι ένα ενδιαφέρον ματς, με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση και να πηγαίνουν σε γρήγορες επιθέσεις. Αποτέλεσμα αυτού οι πολλοί αιφνιδιασμοί και το μεγάλο σκορ.

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά και από την αρχή βρέθηκε σε θέση κυνηγού στο σκορ. Ο Καλαμπόκης πήρε ολοκληρωτικά πάνω του το σκοράρισμα της ομάδας του (12 πόντοι στην 1η περίοδο) ενώ ο Σούλης Μαρκόπουλος έψαχνε τον συνδυασμό για να ξεκλειδώσει την άμυνα του Ίκαρου αλλά και να σταματήσει τον Έλληνα γκαρντ. Το 0-9 και το 8-14 δείχνουν του λόγου το αληθές. Το 1ο δεκάλεπτο έκλεισε με 20-27.

Στο 2ο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ πιο δυνατά στην άμυνα και αφού αρχικά περιόρισε τον Καλαμπόκη και τον έστειλε στον πάγκο έως το τέλος του ημιχρόνου, πήγε σε πιο control μπάσκετ έμεινε κοντά στο σκορ και πέρασε τον Ίκαρο 1'. 30" πριν την λήξη του ημιχρόνου με 34-33, ενώ το σκορ ημιχρόνου ήταν 39-37. Με τους Μάρσαλ και Παπαδόπουλο να τραβάνε επιθετικά την ομάδα και τον Καλαμπόκη εξουδετερωμένο στον πάγκο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έκανε παιχνίδι στο παρκέ. Χαρακτηριστικό επίσης της διάθεσης των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου το γεγονός πως έπαιξαν στα πρώτα 20 λεπτά 9 από 12 παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ με τους 7 να σκοράρουν.

Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε το ίδιο καλά για τον ΠΑΟΚ. Με τον Γιαννακίδη να παίζει εξαιρετική άμυνα πάνω στον Καλαμπόκη, ο Ίκαρος δεν μπορούσε να τελειώσει τις φάσεις στην επίθεση. Από την άλλη μεριά 5 πόντοι του Μάρσαλ και ένα εξαιρετικό κάρφωμα μετά από κλέψιμο του Γκετσέφσκι έφεραν το σκορ στο 48-39 7'.11" πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ίκαρος πέτυχε ο πρώτο του καλάθι στο 5ο λεπτό με το τρίποντο του Κάρολ, αλλά δεν φαινόταν ότι θα μπορούσε κάτι να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να παίζει απλό μπάσκετ, να κάνει αυτό που πρέπει και να έχει την κυριαρχία. Στο 1'.49" μπήκε στο παρκέ και ο Δημήτρης Αράπης, ένα από τα πιτσιρίκια που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας φέτος. Σκορ 3ου δεκαλέπτου 56-51.

Αν και ο Ίκαρος μπήκε δυνατά, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έδειξε να ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα και η πολύ καλή άμυνα έφτασε τη διαφορά στους 12 πόντους 68-56 3'.21" πριν το τέλος του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε βεβιασμένες ενέργειες και ωθούσε τον αντίπαλο σε λάθος πάσες. Έχτιζε τη διαφορά και δεν χαλάρωνε ακόμα και όταν 1 λεπτό πριν το τέλος είχε διαφορά 14 πότων. Τελικό σκορ 74-58.

Στην τετράδα, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον ολυμπιακό σε διπλούς αγώνες στις 29/12 και 9/2.

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 39-37, 56-51, 74-58

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 24 (2), Αράπης, ΜακΓκραθ 8, Αποστολίδης, Δέδας 4, Σιμς 6, Γκρέι 8, Παπαδόπουλος 18, Γιαννακίδης, Καλλές, Γκετσέφσκι 6.

ΙΚΑΡΟΣ (Λυκογιάννης): Τουτζιαράκης 3, Αγαδάκος 2, Κράσιτς, Καράμπουλας 2, Πολυτάρχου 4, Τόμπσον 13, Καλαμπόκης 16 (2), Κάρολ 11 (1), ΜακΑλερνι 4, Κερασοβίτης 1, Κατούφας, Πετροδημόπουλος 2.

Η πρώτη εικόνα της ομάδας ήταν πολύ ευχάριστη και ελπιδοφόρα για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Μια πρώτη εντύπωση είναι πως η ομάδα φέτος δε θα στηρίζεται σε 5-6 παίκτες όπως πέρσι. Υπάρχει πλουραλισμός, συστήματα για τον κάθε παίκτη και δε θα περιμένουμε τις εκλάμψεις του Μονρό ή τις προσωπικές ενέργειες του Γκρέγκορι. Όλα αυτά βέβαια θα τα δούμε στο παρκέ αν και κατά πόσο ισχύουν. Από την άλλη ο Ίκαρος έδειξε ότι ακόμα η ομάδα δεν έχει δέσει και θέλει δουλειά. Παρόλα αυτά είχε ένα καλό  σύνολο για νεοφώτιστη ομάδα.

Αν και πλέον έχει καταντήσει κουραστικό εμείς θα επιμένουμε να το γράφουμε σε κάθε άρθρο για το μπάσκετ. Ο ΠΑΟΚ είναι ο λαός του και η δύναμή του. Αν το ΠΑΛΑΤΑΚΙ είναι άδειο χάνει ένα μεγάλο ποσοστό της δύναμης του. Ας στηρίξουμε λοιπόν όλοι μας την προσπάθεια ως το τέλος και ότι έρθει. Ειδικά φέτος που η ομάδα μπορεί να δώσει χαρές, απ' ότι φαίνεται στο ξεκίνημα.

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ . . . .

Με τιμή
Roume

 

Διαβάστε ακόμη...