«Όλοι οι στόχοι είναι σημαντικοί για εμάς»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ επί της BK Opava με 93-43 για την 12η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League.
«Όλοι οι στόχοι είναι σημαντικοί για εμάς»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο ντεμπούτο του Johndre Jefferson, την παρουσία παικτών που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά και στη συνέχεια της σεζόν.

«Σήμερα είχαμε δύο στόχους. Τη νίκη και να τελειώσουμε το παιχνίδι υγιείς, χωρίς τραυματισμούς. Κάναμε πολύ καλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για άλλη μία φορά. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και... πεινασμένοι για νίκες».

Για τον Johndre Jefferson, που έκανε το ντεμπούτο του: «ΟJefferson είναι ένας παίκτης με εμπειρία από την Ευρώπη. Μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα, κάτι που έδειξε και σήμερα και θα μας στηρίξει στο δύσκολο πρόγραμμα που έχουμε».

Για τους παίκτες που πήραν σήμερα περισσότερο χρόνο συμμετοχής: «Όλοι οι παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ του ΠΑΟΚ υπολογίζονται, άλλοι λιγότερο, είτε περισσότερο αναλόγως τις καταστάσεις. Οι συνθήκες αλλάζουν βέβαια. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι όταν τους ζητηθεί. Τα παιδιά ξέρουν ότι βρίσκονται σε μία πολύ μεγάλη ομάδα και έχουν καλή νοοτροπία. Είναι έτοιμοι να προσφέρουν όποτε τους ζητηθεί».

Για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος, από την στιγμή που η ομάδα προχωράει και στις 3 διοργανώσεις που συμμετέχει: «Θεωρητικά η παρουσία σε έναν τελικό μετά από 20 χρόνια. Όμως θέλουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, να κοιτάξουμε το επόμενο ματς και όταν έρθει η στιγμή για τον ημιτελικό να επικεντρωθούμε εκεί. Και οι τρεις στόχοι είναι σημαντικοί για εμάς και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σιγά σιγά εκεί που θέλουμε».

Για το ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας στον ΠΑΟΚ: «Από την αρχή της χρονιάς, είχαμε δηλώσει πως η ομάδα θα εξελίσσεται με τον καιρό. Αυτό είναι ξεκάθαρο σε όλους νομίζω. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πράγμα που την κάνει πιο δυνατή. Θα έλεγα πως είναι η ποιότητα των χαρακτήρων που έχουμε μέσα στην ομάδα μας. Ο Milenko Tepic, για παράδειγμα, που δεν έπαιξε ούτε λεπτό στο προηγούμενο ματς, κάτι που είχε να συμβεί από τον ημιτελικό στο Final Four της Euroleague το 2009 και σήμερα ήταν έτοιμος, συγκεντρωμένος. Το ίδιο έκανε και ο Απόλλων Τσόχλας. Οι παίκτες είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Αυτό είναι ένα από τα μυστικά της εικόνας της ομάδας και των δυνατοτήτων που μπορούμε να τις εξελίξουμε κι άλλο».

Διαβάστε ακόμη...