"Να συνεχιστεί η εξυγίανση"

Το μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, με σημερινές δηλώσεις του σε ραδιόφωνο της πόλης, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της ομάδας.
"Να συνεχιστεί η εξυγίανση"

Aναλυτικά τα όσα είπε  στο «Libero 107,4»:

Αναφερόμενος αρχικά στην συνάντηση της διοίκησης της ΚΑΕ με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη, στον οποίο εξέθεσαν την κατάσταση, τόνισε: «Παρουσιάσαμε μία πρόταση, που είναι μια πραγματική απεικόνιση της κατάστασης που υπάρχει στην ΚΑΕ και είπαμε στον κ. Κατσαρή πόσο δύσκολη είναι και τι πρέπει να γίνει για να εξυγιανθεί ο ΠΑΟΚ. Ο τίτλος είναι πλήρης εξυγίανση, πρέπει να συνεχιστεί αν θέλουμε να συνεχιστεί να υπάρχει ο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ. Από τη μία το ευχάριστο είναι ότι πλέον γνωρίζουμε τι χρωστάμε, που και πότε πρέπει να πληρώσουμε, όλα αυτά είναι ρυθμισμένα σε ένα βάθος τετραετίας και αυτό που είπαμε στον κ. Κατσαρή, είναι ότι αυτό πρέπει να γίνει με πλήρη ευλάβεια και αυστηρό τρόπο. Πρέπει να είναι κερδοφόρες οι χρήσεις κάθε διαχειριστικής περιόδου, για να πληρώνει ο ΠΑΟΚ αυτά που έχει κάθε χρονιά αλλά και αυτά που αφορούν προηγούμενα χρόνια. Πλέον οι νόμοι είναι πολύ αυστηροί και με το άρθρο 99 οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Ο ΠΑΟΚ από ο 2004 που ξεκίνησε από το μηδέν, σε αυτά τα 8 χρόνια δημιούργησε 5 εκατομμύρια χρέη. Στο νέο ισολογισμό θα περάσει η συμφωνία από το άρθρο 99 και θα κατέβει αυτό το ποσό. Εμείς έτσι και αλλιώς είχαμε σα στόχο, τελειώνοντας η χρονιά να κάνουμε έναν απολογισμό και από εκεί και πέρα και γνωρίζοντας την κατάσταση να προχωρήσουμε, θα πρέπει να παραδώσουμε ένα πλάνο για το τι πρέπει να γίνει άσχετα με το αν θα είμαστε εμείς ή κάποιοι άλλοι. Ο κ. Κατσαρής το αποδέχτηκε και είπε πως ήταν η πρώτη χρονιά που έγινε πραγματική εξυγίανση στην ομάδα»

Για τον ρόλο του κόσμου και την στήριξη του, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ είπε: «Πρέπει να πούμε κάποιες αλήθειες. Κανέναν δεν τον ευχαριστεί να μην κερδίζει η ομάδα και οι πρώτοι που στενοχωριόμαστε είμαστε εμείς που τα ζούμε από μέσα. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα και να καταλάβουν όλοι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρέπει να στηριχτεί από όλους. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θέλει στήριξη από ερασιτέχνη, κόσμο και Τύπο. Θέλει την αλλαγή νοοτροπίας σε όλο το πλαίσιο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και πλέον πρέπει να γίνουν καλύτερες επιλογές με λιγότερα χρήματα»

Για τον τρόπο που μπορούν να έρθουν έσοδα: «Το μόνο σίγουρο τώρα είναι τα έξοδα που υπάρχουν, τα έσοδα, εκτός από τη χορηγία του ΟΠΑΠ και το τηλεοπτικό, πρέπει να έρθουν από τη στήριξη του κόσμου. Από χορηγίες και μάρκετινγκ, από την εκμετάλλευση του γηπέδου και μέσα από τις σχέσεις που θα δημιουργήσουμε, γιατί είναι στόχος και η διεύρυνση της διοίκησης, μέσα από τις σχέσεις που έχουμε με κάποια άτομα. Οι πόρτες είναι ανοικτές και όποιος θέλει να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος. Και τα προηγούμενα δύο χρόνια που υπήρχαν πολλά έσοδα στην ομάδα, είχαμε υψηλά μπάτζετ. Φέτος ήταν η χρονιά που ξεκινήσαμε με μπάτζετ 450.000 ευρώ και στην πορεία βλέποντας ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν επιθυμητό, κοιτάξαμε να το μειώσουμε για να πάνε λεφτά σε χρέη. Δεν θέλαμε να φύγει ο Καλαμπόκης και ο Γκορί αλλά βλέποντας ότι δεν υπάρχουν τα έσοδα που υπολογίζαμε στην αρχή κοιτάξαμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις για να μειώσουμε τα χρέη»

Κλείνοντας, ο κ. Γαλατσόπουλος ανέφερε: «Μετά το Πάσχα θα καθίσουμε να συζητήσουμε και να δούμε πως θα πετύχουμε αυτόν το στόχο και πως θα περάσουμε αυτήν τη φιλοσοφία σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι το θέμα να το λέω εγώ ή ο Πρέλεβιτς. Θα πρέπει να την αποδεχτούν όλοι για να προχωρήσουμε μαζί, από τους υπαλλήλους, το επιτελείο, τους παίκτες και τον κ. Μαρκόπουλο και θα πρέπει να τηρηθεί αυτό που θα συμφωνηθεί μαζί τους»

Διαβάστε ακόμη...