«Ήμασταν πολύ δεμένες, θέλουμε να παίξουμε και Ευρώπη!»

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ κατέκτησε την περασμένη Κυριακή το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 6 χρόνια παρουσίας στο χώρο και στο στούντιο του «ARENA 89,4 FM» παραβρέθηκαν συντελεστές αυτής της προσπάθειας.
«Ήμασταν πολύ δεμένες, θέλουμε να παίξουμε και Ευρώπη!»

Ο έφορος του τμήματος, Δημήτρης Χασεκίδης και οι παίκτριες Ελένη Προκοπίδου, Κωνσταντίνα Ιωαννίδου και η Σλάτζενα Τζέριτς, μιλώντας για αυτή τη σπουδαία επιτυχία και ανέλυσαν μεταξύ άλλων τα στοιχεία που τους οδήγησαν στην κορυφή!

Αρχικά, μίλησε ο Δ. Χασεκίδης: «Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το ρόστερ φτιάχτηκε το καλοκαίρι. Η σεζόν ξεκίνησε όπως ξεκίνησε, άργησε λίγο να δέσει. Η ως τότε πορεία μας ήταν καλή, αλλά διαπιστώσαμε ένα πρόβλημα σε μια θέση, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα άλλα κορίτσια, κάναμε μια προσθήκη που έπρεπε να γίνει, καθώς υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός και μας βοήθησε τελικώς πολύ η Τζέριτς. Μας πλήγωσε η ήττα στον ημιτελικό του κυπέλλου, καθώς η ομάδα δεν είχε τίτλους και θέλαμε πολύ να πάρουμε ένα από τους δύο τίτλους. Εγώ από την αρχή πίστευα πως θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε το ένα από τα δύο τρόπαια».

Στην συνέχεια, το λόγο πήρε η Ελένη Προκοπίδου: «Ήταν μια χρονιά, που ήμασταν όλες πολύ δεμένες μεταξύ μας, δουλεύαμε πολύ όλες μαζί και πιστεύαμε πως μπορούσαμε να κατακτήσουμε έναν τίτλο. Μας βοήθησε πολύ η Σλάτζενα, μπήκε κατευθείαν στην ομάδα, μας αγκάλιασε και βοήθησε και στο κλίμα της ομάδας, δεθήκαμε ακόμη πιο πολύ. Είχαμε πίστη η μία στην άλλη, είχαμε πολύ πάθος, στηρίζαμε η μία την άλλη και γίναμε μια οικογένεια!»

Και μετά, μίλησε και η Κωνσταντίνα Ιωαννίδου: « Ήμασταν μια ομάδα από την αρχή, νομίζω το πάθος και η θέληση μας έκανε τη διαφορά. Ήταν μικρές οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες και μέτρησε η θέληση μας, που μαζί με την προσθήκη της Τζέριτς, που ήταν πολύ σημαντική. Μας έφερε μια πικρία η ήττα μέσα στην Ορμή, αλλά θέλαμε να το πανηγυρίσουμε και μέσα στην έδρα μας με τους οπαδούς μας. Μας έκανε να «σκυλιάσουμε» και να πάρουμε το πρωτάθλημα μέσα στη Μίκρα. Ευχαριστούμε και πολύ τους φιλάθλους μας για αυτή τη στήριξη».

Εν συνεχεία, τοποθετήθηκε και η μεγάλη πρωταγωνίστρια αυτής της ομάδας, η πολύπειρη τερματοφύλακας, Σλάτζενα Τζέριτς: « Ήρθα για να γίνουμε ομάδα, να βγούμε πρώτοι και ευχαριστώ πολύ και τον πρόεδρο που μας βοήθησε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να είμαστε πολύ χαρούμενες. Είχαμε καλή ομάδα, καλές παίκτριες, καλή προπονήτρια και τα καταφέραμε".

Για το γεγονός πως δόθηκε στη Τζέριτς το τρόπαιο ώστε να το σηκώσει, τόνισαν ο κ. Χασεκίδης και η Τζέριτς: «Στην ομάδα υπάρχουν 3 αρχηγοί, η Τζέριτς είναι μια πολύ σημαντική παίκτρια για εμάς και θεωρήσαμε πως πρέπει αυτή να το σηκώσει χωρίς να υπάρχει καμιά παρεξήγηση. Ήμουν πολύ χαρούμενη που μου έγινε αυτή η τιμή, ήταν το τρίτο πρωτάθλημα μου. Αυτή η κίνηση ήταν μια απόδειξη και κατάλαβα πως όλη η ομάδα με αγαπάει. Θα ήθελα να μείνω, έχουμε και τους καλύτερους φιλάθλους".

Για τη λειτουργία και τους οικονομικούς πόρους του τμήματος, είπε ο κ. Χασεκίδης: «Το τμήμα ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 6 χρόνια, με την βοήθεια βεβαίως του κ. Κατσαρή, ο οποίος είναι πολύ νοικοκύρης και «τρέχει» αυτός τον Ερασιτέχνη. Επίσης έχουμε έσοδα και από χορηγίες, εκτός από την οικονομική βοήθεια του Α.Σ. Είχαμε τη χορηγία από τον κ .Μαλέλη και εκτός από αυτήν είχαμε και άλλες χορηγίες των 500 και 1000 ευρώ. Ακόμη, θέλουμε να ζητήσουμε τη στήριξη και του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και θα θέλαμε τη στήριξη του. Εγώ έχω ένα δίαυλο επικοινωνίας μαζί του και θα φροντίσω να τον ενημερώσω εγώ προσωπικά, έτσι ώστε να κοιτάξει και τη δική μας προσπάθεια».

Για το αν θα παραμείνει και την ερχόμενη χρονιά η Τζέριτς: «Είναι διακαής μας πόθος να παραμείνει η Τζέριτς, θα προσπαθήσουμε να παραμείνουν και όλα τα κορίτσια. Μπορεί να υπάρχουν και κάποιες αποχωρήσεις και σίγουρα έχουμε στο νου μας να ενισχύσουμε και άλλο την ομάδα».

Για την απίθανη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά σε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση: «Το θεωρώ πολύ απίθανο να μπορέσουμε να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, διότι η ΓΓΑ κρύβεται και δε μας βοηθάει οικονομικά. Χρειάζεται ένα παράβολο της τάξεως των 15.000 ευρώ και είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούμε. Υπάρχουν και το Challenge Cup και η διοργάνωση που συμμετείχαμε τα προηγούμενα 2 χρόνια, που δεν χρειάζεται και παράβολο. Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης τον κο Γκαγκανά, το βοηθό προπονητή της ανδρικής ομάδας, που μου υπέδειξε την Τζέριτς η οποία ξεχώριζε από την λίστα που είχαμε για προσθήκη μιας παίκτριας».

Στο τέλος και οι τρεις παίκτριες της ομάδας, τόνισαν πως: «Θέλουμε να παίξουμε στην Ευρώπη, είναι σημαντικές και αυτές οι εμπειρίες! Αν παίξουμε όπως πρέπει, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, αλλά θα δούμε».

Διαβάστε ακόμη...