Πού να 'σαι τώρα Volume 1 [εικόνες]

Κατά καιρούς έχουν περάσει από τον ΠΑΟΚ ποδοσφαιριστές, που δεν άφησαν ακριβώς το στίγμα τους στην ιστορία του…
Πού να 'σαι τώρα Volume 1 [εικόνες]

Πολλοί από αυτούς όμως κέντρισαν για διάφορους λόγους την προσοχή του κοινού, άλλοι αποδείχτηκαν μεγάλες απογοητεύσεις, άλλοι μεγάλες ατραξιόν κι άλλοι απλά περαστικοί.

Το paokfc.gr έψαξε και βρήκε μερικούς από αυτούς, ανακαλύπτοντας τα χαμένα ίχνη τους!

Ξεκινάμε με τον άνθρωπο που κέρδισε την εκτίμηση όλων των… Χριστιανών! Ο Thankgod Amaefule (Ο…Δόξα τω Θεώ Αμαφούλε ελληνιστί) έμεινε στη μνήμη όλων για το όνομά του και τον αδερφό του Ναπολέον. Εκανε μόλις επτά συμμετοχές στον ΠΑΟΚ, έφυγε τον Ιανουάριο του 2005. Σήμερα τον βρίσκουμε στην 11η ομάδα του νιγηριανού πρωταθλήματος, την FC Heartland! Από όνομα, κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι…

Πολλοί θα θυμούνται την φιλόδοξη συνεργασία με τη Γιουβέντους, στην αρχή της χιλιετηρίδας. Πρώτοι καρποί της σύντομης αυτής συνεργασίας (;) ήταν οι Φραντσέσκο Σκαρντίνα και Αμπουμπακάρ Φοφανά. Ο πρώτος έπαιξε ένα ματς με τα ασπρόμαυρα και σήμερα βρίσκεται στην Segunda Division B με τη φανέλα της Huesca. O Αμπού Φοφανά, με δύο συμμετοχές στον ΠΑΟΚ, παίζει σήμερα στην Sewe Sports της Ακτής Ελεφαντοστού και μάλιστα μπήκε αλλαγή στο τελευταίο ματς του Αφρικάνικου Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της CRD Libolo, στις 29.9.2013.

Αφού μιλάμε για τους… Αμπουμπακάρηδες, ας δούμε τι κάνει κι ο άλλος Αμπού της ιστορίας μας! Ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, ο οποίος παρακοιμήθηκε στην πρώτη προπόνηση της προετοιμασίας με προπονητή τον Σάντος και καθυστέρησε 20 λεπτά, τιμωρήθηκε με γρήγορο τρέξιμο γύρω από το γήπεδο επί 90 λεπτά (!!!), στη συνέχεια έπαιξε μόλις δύο ματς με τον Δικέφαλο στο στήθος. Σήμερα έπειτα από πορεία σε Πανσερραϊκό, Λεβαδειακό, Λάρισα και Δόξα Δράμας διάγει τον οικογενειακό και επαγγελματικό του βίο στη Σουηδία, με τη φανέλα της Αντβίνταμπεργκ.

Όχι πολύ καιρό πριν, η ομάδα μας είχε δύο Βραζιλιάνους στη σύνθεσή της. Ο Λεονάρντο Σπαντάτσιο κι ο Λεονάρντο…σκέτο, σήμερα δεν διάγουν τις καλύτερες μέρες της ιστορίας τους. Ο πρώτος αγωνίζεται στο Ισραήλ, στην 11η ομάδα του πρωταθλήματος, την Χάποελ Άκρε και μάλιστα μπήκε αλλαγή στο 50’ στον τελευταίο αγώνα της ομάδας του εναντίον της Ραμάτ Χασαρόν. Ο αριστερός μπακ παίζει στην Βίλα Νόβα της Βραζιλίας, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Θυμάστε τον Βιορέλ Φρούνζα; Ο Μολδαβός επιθετικός, που είχε αποσπάσει την εκτίμηση του Ότο Ρεχάγκελ, έμεινε έξι μήνες στη Θεσσαλονίκη και αγωνίστηκε σε τέσσερα ματς, το 2008. Σήμερα παίζει στην FC Veris της χώρας του, βγάζοντας μάτια! Έχει πετύχει 12 γκολ σε 15 συμμετοχές και μάλιστα στις 8.11.2013 έκανε χατ τρικ εναντίον της Ακαντέμια Κισινάου!

Το paokfc.gr θα συνεχίσει να ψάχνει για τα ίχνη ποδοσφαιριστών που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ και θα σας παρουσιάζει συχνά πυκνά που βρίσκονται όλοι εκείνοι που μια μέρα (κυριολεκτικά..!) φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας μας…

Διαβάστε ακόμη...