Μια δήλωση που επισκίασε ένα αποτέλεσμα!

Την ήττα με 2-0 γνώρισε σαν σήμερα στις 4/1/2003, ο ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος...
Μια δήλωση που επισκίασε ένα αποτέλεσμα!

Αυτό όμως που επισκίασε την ήττα, ήταν η επική δήλωση του Άγγελου Αναστασιάδη μετά τη λήξη του αγώνα, όταν είχε πει για πρώτη φορά το περίφημο: "Τον Μάιο θα είμαστε καλά", μια δήλωση προφητική μιας και ο ΠΑΟΚ εκείνον τον Μάιο, μέσα στα τόσα του προβλήματα, σήκωσε το 4ο Κύπελλο της ιστορίας του!!! 

Δυναμική η παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, καθώς 800 οπαδοί -κυρίως από τη Β. Ελλάδα- βρέθηκαν στο πέταλο του γηπέδου και πριν τον αγώνα αποθέωσαν τον Γιώργο Γεωργιάδη, ενώ τα "έψαλλαν" στον Μπατατούδη...

Το παιχνίδι κρίθηκε με δύο γκολ που σημειώθηκαν στην επανάληψη, το πρώτο στο 47΄με κεφαλιά του Σίλιακ μετά από σέντρα του Φερεκίδη (αρχική photo) και το δεύτερο στο 65' με μακρινό σουτ του Μπουλούτ, που δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Τοχούρογλου.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν σπασμωδική και εκδηλώθηκε με 2-3 μακρινά σουτ τα οποία απέκρουσε ο Ντρόμπνι. Ο ΠΑΟΚ των χιλίων (και βάλε) προβλημάτων, παράλληλα με τον αγώνα που έδινε κάθε Κυριακή στα γήπεδα, πάλευε για την επιβίωσή του, καθώς η λαίλαπα Μπατατούδη, είχε αφήσει στην ομάδα πολλές ανοιχτές πληγές και εκκρεμότητες.   

 

Η ομάδα μας πρέσαρε ψηλά ώστε να είναι αυτή που θα έχει την μπάλα περισσότερο στην κατοχή της και η εικόνα της πρώτο μισό του παιχνιδιού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ικανοποιητική. Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων στην επανάληψη, που σημειώθηκε 20" μετά τη σέντρα, ανέτρεψε τα σχέδια του Αναστασιάδη, ο Πανιώνιος έπαιξε κλειστά και τελικά έφτασε στη νίκη...

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Ντρόμπνι, Φερεκίδης, Γιαννόπουλος, Μπουλούτ, Μπελά, Λαγωνικάκης,  Σίλιακ (74' Μουζαουί), Απ. Μάντζιος, Βαγγ. Μάντζιος (46' Χασιώτης), Ραγκουέλ, Καλίλ (87' Τζιώλης)

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Αμπονσά (63' Σαλπιγγίδης), Κουτσόπουλος, Κούτσης (70' Γιασεμάκης),  Καραδήμος (54' Εγκωμίδης), Οκκάς, Μάρκος, Νάστος, Φρούσος, Καφές, Γεωργιάδης  

* Ο Δικέφαλος παρά τα πολλά του προβλήματα, τερμάτισε 4ος, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ κατέκτησε και το τελευταίο Κύπελλο της ιστορίας του! Συγκέντρωσε 53 βαθμούς, με 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 9 ήττες, με τέρματα 59-38

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισε όλη τη χρονιά 2002-2003 ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως άλλωστε συνέβη και την επόμενη, 2003-2004!   

Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: "Σε ένα κρίσιμο ματς, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και κέρδισε αυτός που ήθελε περισσότερο τη νίκη, κάναμε τραγικά λάθη και τα πληρώσαμε. Αντέχω, τέτοιες μέρες που περνάμε (εποχή Μπάτμαν), είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει τεράστιες δυνατότητες. Σήμερα βγήκαν οι αρνητικές! Τον Μάιο θα είμαστε καλά, αλλά ξέρω ότι θα περάσουμε από σαράντα κύματα. Δεν τρελαίνομαι, δεν απογοητεύομαι!!!"

Λουκάς Καραδήμος: "Δεν πιάσαμε τον ρυθμό μας, ήταν ένα κακό παιχνίδι. Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του και έκανε τα γκολ. Ζητάμε συγγνώμη από τον προπονητή και τον κόσμο και επηρεαζόμαστε από αυτά που συμβαίνουν! Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε μέχρι τέλους"

Με την ήττα αυτή έσπασε ένα μίνι σερί θετικών αποτελεσμάτων μας στη Νέα Σμύρνη...

1997-98, Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 0-3, με σκόρερς στο 17' τον Καφέ, στο 39' τον Μαραγκό και στο 70' τον Νάγκμπε. 

1998-99, Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 0-1, με ένα εξαιρετικό γκολ από τον Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς στο 26'

1999-2000, Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 1-1. Ο Φρούσσος μπήκε στο ματς στο 55' αντικαθιστώντας τον Καφέ, και στο 69' σημείωσε το 0-1. 

2000-2001, Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 1-1. Προηγηθήκαμε με τον Οκκά στο 24'. 

2001-2002, Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 1-1. Ισοφαρίσαμε στο 14' με τον Γιασεμή. 

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...