Διπλό στο Περιστέρι με "δράστη" τον Ασλανίδη!

Για την 11η αγωνιστική της περιόδου 1974-1975, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σαν σήμερα στις 29/12/1974, τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ...
Διπλό στο Περιστέρι με "δράστη" τον Ασλανίδη!

Ο ΠΑΟΚ έχοντας περάσει νικηφόρα την προηγούμενη φορά που αγωνίστηκε στην έδρα του Ατρομήτου (0-2 τη σεζόν 1972-1973, με Σαράφη - Αποστολίδη), ήθελε να επαναλάβει το διπλό σε εκείνο το γήπεδο και τα κατάφερε.

Έχοντας τον Γκιούλα Λόραντ για πρώτη φορά στον πάγκο του, πήρε μια νίκη που σήμερα θα τη χαρακτηρίζαμε "επαγγελματική", ένα διπλό που ήρθε χάρη σε γκολ του Ασλανίδη στις αρχές της επανάληψης, με τον ΠΑΟΚ να διαχειρίζεται στη συνέχεια άνετα το σκορ και να φτάνει στην πολύτιμη επιτυχία, η οποία τον κράτησε σε επαφή με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.   

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον Δικέφαλο του Βορρά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, όμως όσο περνούσαν τα λεπτά ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία στο ματς. Στο 22' και στο 41' ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων σταμάτησε με εκπληκτικές επεμβάσεις τις προσπάθειες των Ασλανίδη και Κερμανίδη, ενώ το ίδιο έκανε και ο Ντεκ στο 13' σε σουτ του Βακάλη...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Αποστολίδης, Φουντουκίδης και Ντεκ και από τους γηπεδούχους ο ... τερματοφύλακάς τους Κωνσταντινίδης! 

Στην παραπάνω photo διακρίνεται ο Κερμανίδης σε μια επιθετική του προσπάθεια, ανάμεσα σε παίκτες του Ατρομήτου..

Να σημειωθεί ότι είχαμε μόνο νικηφόρα αποτελέσματα σε όλα τα ματς από το 1972 έως το 2005 εκτός έδρας με τον Ατρόμητο, οπότε σημειώθηκε η πρώτη νίκη του Ατρομήτου. Από τότε όμως, χρειάστηκε να φτάσουμε στη σεζόν 2013-14 (play offs), για να ξανανικήσει εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι.

Μεγαλύτερή μας νίκη (και γενικά μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη μας στην Α' Εθνική), το επιβλητικό 1-6 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας τον Οκτώβρη του 1976 με το σκορ μάλιστα να έχει διαμορφωθεί ήδη στο ημίχρονο σε 1-5.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Κωνσταντινίδης, Τζαμτζής (73' Παντελίδης), Τσιβγούλης, Ταπρατζής, Λιάκουρης, Βακάλης, Μισαηλίδης Σ., Κότσαλος, Στολίγκας, Ράμφος, Μισαηλίδης Κ.    

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Κερμανίδης (74' Γκουερίνο), Τερζανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης 

* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!), ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28.

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου Κωνσταντινίδης να αποκρούσει δυνατό σουτ του Κούδα! 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...