A+ A A-

«Εάν αγνοηθούμε δε θα παρέχουμε στήριξη»

Απο paok24.com: Οι «τριγμοί» στη Σύρο και η Βόρεια Ελλάδα που... ξεχάστηκε

Με την κλήρωση του Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας να πλησιάζει η έδρα διεξαγωγής του φαίνεται πως ακόμη βρίσκεται στον «αέρα» με τους ανθρώπους του Φοίνικα Σύρου να καταγγέλλουν μονομερείς ενέργειες για την ανάληψη της διοργάνωσης από το νησί των Κυκλάδων.

Ολομέτωπη επίθεση προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάνει η διοίκηση του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ με αφορμή τις προσπάθειες που γίνονται ώστε το νησί να φιλοξενήσει το Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ ανδρών στα μέσα Μαρτίου.

Όπως καταγγέλλουν σε μακροσκελής ανακοίνωση τους οι άνθρωποι της ομάδας, ουδέποτε ερωτήθησαν σχετικά με το θέμα και μάλιστα πληροφορήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση της περιφερειακής αρχής να διεκδικήσει τη διεξαγωγή του φετινού Final-4 στο οποίο ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, Φοίνικας Σύρου και Κηφισιά θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Όλα αυτά μάλιστα, την ώρα που παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν ότι μετά το περσινό Final-4 στην Ιεράπετρα, η διοργάνωση θα... επιστρέψει και πάλι στη Βόρεια Ελλάδα, με τη Βέροια μέχρι πριν λίγο διάστημα να φαινόταν το φαβορί για να φιλοξενήσει τους αγώνες.

Άλλωστε, οι άνθρωποι της Βέροιας έχουν δείξει τη φετινή σεζόν με την πορεία της τοπικής ομάδας του Φίλιππου πως θέλουν να αφήσουν το δικό τους στίγμα στο χώρο του ελληνικού βόλεϊ και είναι διατεθειμένοι να φιλοξενήσουν μία διοργάνωση - γιορτή, σε αντίθεση με τις αρνητικές όπως φαίνεται σκέψεις της ΕΛ.ΑΣ που αποφεύγει να πάρει στα χέρια της την... καυτή πατάτα, παρά το γεγονός ότι μόλις το Σάββατο διοργανώθηκε στην ίδια πόλη ο τελικός κυπέλλου χάντμπολ γυναικών με την παρουσία πολλών φίλων του ΠΑΟΚ και δεν έγινε απολύτως το παραμικρό!

Η διοίκηση του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ ξεκαθαρίζει πως δεν έχει πρόβλημα το Final-4 να διεξαχθεί στο νησί των Κυκλάδων, όμως δεν ανέχεται προσπάθειες εκμετάλλευσης των επιτυχιών της ομάδας από τρίτους. Γι' αυτό το λόγο και αναφέρει μεταξύ άλλων πως σε περίπτωση που χωρίς να ενημερωθεί οι αγώνες διεξαχθούν τελικά στην Ερμούπολη, τότε δε θα παρέχει καμία οργανωτική στήριξη!

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

"Ως ΤΑΑ του ΑΟ Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ αισθανόμαστε την ευθύνη απέναντι στους χορηγούς μας, τους φιλάθλους μας και τους φίλους του αθλήματος του βόλεϊ, να ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Το καλοκαίρι του 2019, μετά από συλλογικές και επίμονες προσπάθειες του ΔΣ του συλλόγου και των τριών κυριότερων τοπικών φορέων υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την σύσταση νέου τριμελούς ΤΑΑ και την στήριξη από όλους ώστε να παρουσιαστούμε και την νέα χρονιά στην Α1 κατηγορία, παρά τα πρόσκαιρα οικονομικά εμπόδια που υπήρχαν. Και οι τρεις φορείς δήλωσαν στήριξη, είτε οικονομική, είτε οργανωτική. Προσεγγίστηκαν παλαιοί και νέοι χορηγοί, οι οποίοι δήλωσαν παρόντες στην προσπάθεια, και μέσα από αυτή την εκδηλωμένη ομοψυχία και συλλογικότητα προέκυψε η πολύ σημαντική για την ομάδα μας χορηγία και υποστήριξη από την εταιρία ΟΝΕΧ NEORION SHIPYARDS που όλοι γνωρίζουμε πόσο βοηθάει σε όλους τους τομείς την ομάδα μας και όχι μόνο.

Ο νέος μας μεγάλος χορηγός βλέποντας τη σοβαρότητα της προσπάθειας, την ιστορία των τελευταίων 10 χρόνων στην Α1 κατηγορία , αλλά και την αγάπη των κατοίκων του νησιού για την ομάδα και το βόλεΪ, το μόνο που ζήτησε ως προϋπόθεση για να βοηθήσει και να σταθεί στο πλάι μας, ήταν να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Φορείς, κάτοικοι, επιχειρηματίες και χορηγοί, να είμαστε όλοι μαζί, μία ομάδα, μια γροθιά, ώστε το μικρό αυτό θαύμα που συντελείται στο νησί μας τα τελευταία 10 χρόνια να γίνει πολύ μεγαλύτερο και ο σύλλογος (που ανήκει σε όλο το νησί και τους κατοίκους του) να εδραιώσει τη θέση του ανάμεσα στους μεγάλους συλλόγους του ελληνικού και ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Η αθλητική χρονιά (έστω και αργά) ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα μας. Τέλος Ιουλίου συστήθηκε το ΤΑΑ με συγκεκριμένο πλάνο τριετίας. Βελτίωση οργανωτικού σχήματος, συμμάζεμα των όποιων οικονομικών εκκρεμοτήτων το συντομότερο δυνατόν, αποφυγή δημιουργίας νέων οικονομικών εκκρεμοτήτων, εξωστρέφεια, ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης της ομάδας και τέλος σύνθεση αξιόμαχης ομάδας ώστε να απολαμβάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μια καλή πορεία.

Η ομάδα στήθηκε εξ αρχής Αύγουστο μήνα (καθυστερημένα για κάθε ομάδα που στοχεύει υψηλές θέσεις στη βαθμολογία) και ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά με καλά αποτελέσματα (λόγω της πολύ καλής δουλειάς προπονητή και αθλητών).

Αρχές Δεκέμβρη στην έκτακτη ΓΣ του ΔΣ του συλλόγου αποφασίσαμε ομόφωνα την προσθήκη ΟΝΕΧ στο όνομα της επαγγελματικής ομάδας σαν ελάχιστη αναγνώριση της πολύτιμης βοήθειας και στήριξης του μεγάλου μας χορηγού. Ως επισφράγισμα της καλής συνεργασίας ήρθε αμέσως την επόμενη μέρα η απόκτηση, μέσω του χορηγού, του διεθνούς αργεντινού αθλητή Πεπε Γκονζάλεζ, ώστε να ενισχυθεί η σταθερότητα της απόδοσης της ομάδας για ακόμα καλύτερη πορεία.

Απόδειξη αυτής της ενίσχυσης ήταν οι τρεις συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια, μία ήττα στις λεπτομέρειες αλλά και η πρόκριση στο Final-4 του κυπέλλου. Και όλα αυτά μέσα σε 19 μόλις ημέρες.

Λογικό θα ήταν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να μοιραστούμε αυτή την χαρά της πρόκρισης στο Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας και της ήδη υψηλής θέσης της ομάδας στην 4αδα του πρωταθλήματος.
Αναρωτιόμαστε όμως: είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;

Τα μέχρι σήμερα γεγονότα όχι μόνο δεν το αποδεικνύουν, αλλά μας εκπλήσσουν και δυσάρεστα.

Καθόλη τη διάρκεια της θητείας μας από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, αρκετές φορές ελάχιστοι ευτυχώς «ειδικοί παντογνώστες» αμφισβητούν τις όποιες αποφάσεις του ΤΑΑ που στηρίζονται στο πλάνο που έχει εκπονηθεί και τηρείται με ευλάβεια.

Η μηδενιστική συμπεριφορά προς το Συμβούλιο του ΤΑΑ, ειδικά αυτών που έχουν κεφαλαιοποιήσει την προσωπική τους προβολή, σπεκουλάροντας την ομαδική δουλειά και πολλές φορές αυτοθυσία των εκάστοτε μελών διοίκησης της ομάδας, μας προκαλεί αποτροπιασμό και αγανάκτηση.

Στην έκτακτη ΓΣ του Δεκεμβρίου και μετά την ομόφωνη απόφαση για το όνομα (ΑΟ Φοίνικας ΟΝΕΧ) μας κατηγόρησαν ανοικτά ότι ως ΤΑΑ δεν γνωρίζουμε τι κάνουμε, ότι κάνουμε ακριβή ομάδα, ότι πρέπει να εξοφλήσουμε πρώτα τις παλιές οφειλές, παραγνωρίζοντας το πόσο μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν για τυχόν απομείνασες οικονομικές υποχρεώσεις, ως αποτέλεσμα της πολυετούς μη τήρησης των υποσχέσεων τους για οικονομική στήριξη.

Είναι εκείνοι, οι οποίοι την ημέρα ανακοίνωσης της απόκτησης του διεθνούς αθλητή Πέπε Γκονζάλεζ αντί να χαίρονται για την χορηγία της ΟΝΕΧ προς την ομάδα, μας κατηγόρησαν διαδίδοντας ότι «πετάμε» τα λεφτά της ομάδας αντί να εξοφλούμε υποχρεώσεις που όμως έχουν προέλθει και από την ασυνέπεια τον λόγων και πράξεων τους, με μοναδικό στόχο να παραπλανήσουν να εξοργίσουν και να στρέψουν εναντίον μας τους φίλους της ομάδας που την έχουν στηρίξει, με όσες δυνάμεις είχε ο καθένας, κατά το παρελθόν.

Και εξηγούμαστε για να μην υπάρξουν παρερμηνείες,

Απαντήσαμε εγγράφως σε ερώτημα της περιφερειακής αρχής (αφού είχε γίνει το αίτημα προς την ΕΟΠΕ ερήμην της ομάδας και το πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι από τα Μ.Μ.Ε) και αναφέραμε ότι επιθυμούμε συνάντηση για την από κοινού απόφαση της αίτησης ανάληψης του Final-4, σε συνδυασμό με τις συνθήκες λειτουργίας της ομάδας, διότι πιστεύουμε ότι οι συλλογικές ενέργειες φέρνουν τα καλυτέρα αποτελέσματα.

Χαιρόμαστε, αν τελικά έρθει η διοργάνωση του Final-4 κυπέλλου για μία ακόμα φορά στην Σύρο.
Δεν χαιρόμαστε όμως με τον τρόπο που κάποιοι προσπαθούν και εκμεταλλεύονται την ομάδα και τις επιτυχίες της ,αδιαφορώντας για το καλό της ομάδας και το πως αντιμετωπίζεται η καθημερινότητα.

Ως διοίκηση προτάσσουμε το καλό της ομάδας πάνω από όλα, προσφέρουμε αφιλοκερδώς ενέργεια, χρόνο και κόπο και απαιτούμε από όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό.

Ζητούμε όπως έχουμε αναφέρει στο από 6-2-2020 έγγραφο μας

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να συγκαλέσει άμεση συνάντηση με την Διοίκηση του ΤΑΑ και τους άλλους 2 φορείς που στηρίζουν την ομάδα (Δήμος, Επιμελητήριο Κυκλάδων) ώστε όλοι μαζί να επιβεβαιώσουμε στην πράξη την συνεργασία μας αποδεικνύοντας ότι λειτουργούμε συνολικά για το καλό της ομάδας και να προχωρήσουμε μπροστά

Εάν αγνοηθούμε για πολλοστή φορά, δυστυχώς θα αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν υπάρχει το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην πράξη και θα αναγκαστούμε να μην παρέχουμε εμείς και τα στελέχη της ομάδας οποιαδήποτε οργανωτική στήριξη και συμμετοχή σε τυχόν ανάληψη της διοργάνωσης του F4 του κυπέλου της ΕΟΠΕ".

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν δικαίωμα να σχολιάσουν.

Τελευταια posts

Τι γραφουν τα ΜΜΕ

 • Για τον ΠΑΟΚ
 • Για τους αντιπαλους
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_PREV MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_NEXT
Διπλό στην Καβάλα και ... Ευρώπη! (1997)

Διπλό στην Καβάλα και ... Ευρώπη! (1997)

18-05-2021 | aspromavresistories.blogspot.com

Στροφή στον τελικό

Στροφή στον τελικό

18-05-2021 | inpaok.com

Μια ακόμη ανατροπή επί της ΑΕΚ (2011)

Μια ακόμη ανατροπή επί της ΑΕΚ (2011)

18-05-2021 | aspromavresistories.blogspot.com

Well done Swarovski!

Well done Swarovski!

17-05-2021 | paokfc/twitter

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_PREV MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_NEXT
Έτσι έρχεται ο Άρης

Έτσι έρχεται ο Άρης

08-05-2021 | inpaok.com

Paokmania.Gr - To ανεξάρτητο site των οπαδών του ΠΑΟΚ | All rights reserved.