MVP από την άμυνα;

Απο paok24.com Η «άχαρη» διαδικασία της ανάδειξης του πολυτιμότερου στη σεζόν
Πηγή: paok24.com
MVP από την άμυνα;

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την σεζόν 2022/23 έχοντας μείνει εκτός όλων των στόχων που έθεσε στο ξεκίνημα. Πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη και τη Λέφσκι Σόφιας, τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα Stoiximan Super League και χαμένος τελικός Κυπέλλου Ελλάδος, από την ΑΕΚ στο Βόλο.

Τις τελευταίες μέρες, έχει ξεκινήσει η κουβέντα του MVP της σεζόν στον ΠΑΟΚ, με την Super League να ανοίγει την ψηφοφορία και να ανακοινώνει τα αποτελέσματα ένα 24ωρο μετά, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ανάδειξης στο επίσημο site της ΠΑΕ.

Στην ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, έως τώρα, προηγείται ο Ντόμινικ Κοτάρσκι με 38,63% των ψήφων και ακολουθεί ο Ίνγκι Ίνγκασον με 25%. Τρίτος έρχεται ο Νάρεϊ, αρκετά πίσω, έχοντας το 12,24% και στη συνέχεια οι Κωνσταντέλιας, Αουγκούστο και Ζίβκοβιτς κυμαίνονται στο 6-7%. Το ερώτημα που προκύπτει από τα παραπάνω δεδομένα είναι το εξής. Ήταν πράγματι η άμυνα του Δικεφάλου που ξεχώρισε την φετινή σεζόν; Ο τερματοφύλακας του; Ο κεντρικός του αμυντικός;

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν μια ομάδα που δεχόταν πολλές φάσεις στην διάρκεια των αγώνων για να ξεχωρίζουν οι αμυντικοί της. Από την άλλη, στο κλείσιμο της χρονιάς, οι «ασπρόμαυροι» δέχτηκαν περισσότερα γκολ στα Play-Off (17) απ' ότι στην κανονική διάρκεια (15), έχοντας ένα μέσο όρο που άγγιζε τα 2 γκολ παθητικό ανά παιχνίδι.

Βέβαια, μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον από το μεσοεπιθετικό κομμάτι, με τον ΠΑΟΚ να τερματίζει 4ος, να μην παίζει Ευρώπη και να μην κατακτά το Κύπελλο; Ο Νάρεϊ έδωσε αρκετά κρίσιμα γκολ και σε περιόδου που ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα. Ένας τραυματισμός στην διάρκεια της σεζόν και το πρόβλημα υγείας στο φινάλε, οδήγησαν στο να «χαθεί». Ο Κωνσταντέλιας είχε ένα καλό διάστημα που ανέβασε συνολικά όλο το γκρουπ για ένα πεντάμηνο. Έλλειψη σταθερότητας και παραπάνω βάρος στις πλάτες του από όσο του άρμοζε για την πρώτη του σεζόν. Ο Ζίβκοβιτς ποτέ το κάτι παραπάνω. Ο Αουγκούστο στην καλύτερη του σεζόν, αλλά όχι για MVP της ομάδας.

Ο Κοτάρσκι, ο οποίος έχασε την πρωτιά στην ψηφοφορία της λίγκας για λεπτομέρειες από τον «Ντέλια», έχει συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους την σταθερότητα. Η πιο...καυτή μεταγραφή του προηγούμενου καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ, από την άποψη της κρισιμότητας, που είναι τελικά -ίσως- και η πιο επιτυχημένη. Όπως και να 'χει, από την εξέλιξη της ψηφοφορίας, φαίνεται το «άχαρο» στοιχείο της διαδικασίας. Αυτό, της ανάδειξης του πολυτιμότερου σε μια αποτυχημένη -ως προς τα αποτελέσματα και τους στόχους- χρονιά.

Διαβάστε ακόμη...