Το «χαρτί» του Ολιβέιρα δε βγήκε ποτέ

Από paokday.gr:Επειτα από μία διετία, ο Νέλσον Ολιβέιρα και ο ΠΑΟΚ χώρισαν τους δρόμους τους. Η ανακοίνωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ έβαλε τέλος σε μία σχέση που θα μπορούσε να είχε εντελώς διαφορετική εξέλιξη, ωστόσο για διάφορους λόγους δεν κύλισε όπως οι δυο πλευρές θα ήλπιζαν.
Πηγή: paokday.gr
Το «χαρτί» του Ολιβέιρα δε βγήκε ποτέ

Ο γεννημένος στις 8 Αυγούστου του 1991 στο Μπαρσέλος της Πορτογαλίας επιθετικός, μετακόμισε στην Τούμπα στις αρχές Ιουλίου του 2021, έπειτα από μία διετία στην ΑΕΚ. Εκεί, στον «Δικέφαλο», έκανε ρεκόρ επίτευξης τερμάτων με τη φανέλα ενός συλλόγου, φτάνοντας τα 26 σε 70 συμμετοχές. Κι ας έπεσε σε μία κάκιστη περίοδο για τους «κιτρινόμαυρους». Οι προδιαγραφές, πάντως, για να πετύχει περισσότερα πράγματα στους «ασπρόμαυρους» ήταν πολύ καλές, καθώς με την απόκτησή του ήταν απόλυτα σύμφωνος και ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το... κοντέρ, όμως, έμεινε πολύ χαμηλά. Σε συνολικά 45 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, σε δυο αγωνιστικές περιόδους, ο 17 φορές διεθνής Πορτογάλος φορ, σκόραρε μόλις 10 φορές.

Τη σεζόν 2021-22 πανηγύρισε μόλις ένα γκολ. Αυτό στην παρθενική του συμμετοχή με τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά», στην ήττα με 2-1 από την Μποέμιανς στην Ιρλανδία, στα προκριματικά του UEFA Europa Conference League. Λίγες ημέρες μετά, ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός – ρήξη χιαστού – ο οποίος ουσιαστικά τον έθεσε εκτός από την υπόλοιπη σεζόν.

Ο Ολιβέιρα επέστρεψε στη δράση τον Απρίλιο του 2022, κάνοντας ολιγόλεπτες εμφανίσεις στα Play Off και το Κύπελλο, χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί καθόλου στον τελικό που ολοκληρώθηκε με νίκη 1-0 του Παναθηναϊκού. Σύνολο, πέντε συμμετοχές στα Play Off της Super League, δύο στο Κύπελλο Ελλάδας και άλλες δύο στα προκριματικά του Conference League.

Υπήρχαν, ωστόσο, ελπίδες πως, βγάζοντας όλη την προετοιμασία του καλοκαιριού του 2022, θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερος. Είχε νέο ραντεβού με την ατυχία, όμως, καθώς πριν τις αναμετρήσεις με τη Λέφσκι Σόφιας για τα προκριματικά του UEFA Europa Conference League χτυπάει στα πλευρά, σε σύγκρουση με τον τερματοφύλακα Ντόμινικ Κοτάρσκι. Μένει εκτός, με τον ΠΑΟΚ να αποκλείεται.

Η αποθεραπεία του τραβάει περίπου ένα μήνα, με αποτέλεσμα στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος να ξεκινάει από τον πάγκο. Με πολλές συμμετοχές, αλλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, μένει μακριά από τραυματισμούς καθόλη τη διάρκεια της υπόλοιπης σεζόν, μέχρι που στις αρχές Μαΐου αποκομίζει μυϊκό τραυματισμό, μένοντας εκτός και του χαμένου τελικού με την ΑΕΚ (2-0).

Στη δεύτερη σεζόν του υπό τις οδηγίες του Λουτσέσκου, ο Ολιβέιρα σημείωσε 9 γκολ σε συνολικά 36 συμμετοχές (24/7 στην κανονική διάρκεια της Super League, 8/0 στα Play Off, 4/2 στο Κύπελλο). Ωστόσο μόνο ένα εξ αυτών έδωσε βαθμό, αυτό στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων στο 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Σε άλλες τρεις περιπτώσεις ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για να ακολουθήσουν κι άλλα τέρματα ενώ πέτυχε και το γκολ της ισοφάρισης (1-1) στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Πενιχρή προσφορά, αν μη τι άλλο, για έναν επιθετικό που στοίχιζε κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ κι ας υπάρχει το ελαφρυντικό πως ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς – ο ένας μάλιστα πολύ σοβαρός.

Διαβάστε ακόμη...