Η δύσκολη χρονιά του Λύρατζη

Από paok24.com: Ο  Έλληνας αμυντικός είχε πολλές δύσκολες στιγμές που δεν του επέτρεψαν να βοηθήσει...
Πηγή: paok24.com
Η δύσκολη χρονιά του Λύρατζη

Τη σεζόν 2021/22, ο Λευτέρης Λύρατζης μπήκε στο ροτέισον του ΠΑΟΚ και τελικά κατέληξε ως βασικός και αναντικατάστατος μέχρι το φινάλε των επίσημων υποχρεώσεων. Αφορμή, οι 3 συνεχόμενες ήττες τους Δικεφάλου από Ατρόμητο, Άρη και Ιωνικό, που έφεραν τα πάνω-κάτω στους «ασπρόμαυρους» στα τέλη Νοέμβρη-αρχές Δεκέμβρη του 2021.

Ο «Λύρα» κατέληξε να διεκδικεί το βραβείο του MVP του κόσμου του ΠΑΟΚ, δείγμα ενδεικτικό της αίσθησης που προκάλεσε με την παρουσία του στην ομάδα. Κι αν αυτό το έχασε επειδή ο Κούρτιτς ήταν καθοριστικός σε πολλά σημεία της σεζόν με τα γκολ του, ο 22χρονος δεξιός οπισθοφύλακας είχε στείλει το μήνυμα για την επόμενη χρονιά.

Φέτος, ωστόσο, ο Λύρατζης βρέθηκε αντιμέτωπος με αρκετές κακουχίες που τον κράτησαν εκτός αγωνιστικής δράση για πολύ καιρό. Ξεκίνησε από την προετοιμασία της Ολλανδίας, το περασμένο καλοκαίρι. Ένα χτύπημα στον αστράγαλο στο πρώτο φιλικό, με τους Γκόου Αχέντ Ιγκλς, του δημιούργησε πρόβλημα. Ο ίδιος παραπονιόταν πως πονά και οι εξετάσεις του έβγαιναν καθαρές. Στο μεταξύ δέχτηκε χτύπημα άλλες δυο φορές στον ίδιο αστράγαλο, σε προπονήσεις.

Απόρροια αυτών των τριών χτυπημάτων ήταν ο Λύρατζης να μην προπονείται σωστά. Συχνά οι πόνοι τον άφηναν εκτός ή ακολουθούσε κομμάτια της προπόνησης. Και τελικά αυτό έφερε και τη θλάση δευτέρου βαθμού στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Όλα αυτά στα τέλη Οκτώβρη με τον Λύρατζη να έχει καταφέρει να αγωνιστεί 9 φορές.

Έμεινε δυο μήνες εκτός. Επέστρεψε μερικές μέρες πριν το τέλος του 2022, για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο. Μερικά λεπτά συμμετοχής εκεί, στον πάγκο με τον Άρη, σχεδόν ολόκληρο παιχνίδι με την Λαμία και στη συνέχεια το αποκορύφωμα...

Στον επαναληπτικό Κυπέλλου με την Καλαμάτα στην Τούμπα, και ενώ ο ΠΑΟΚ προηγούνταν πλέον με 4-0 στο συνολικό σκορ έχοντας καθαρίσει την πρόκριση, Ο Λύρατζης συγκρούστηκε με τον Ασίγκμπα. Σπάσιμο ζυγωματικού σε τρία διαφορετικά σημεία, με τον 22χρονο να περνά την πόρτα του χειρουργείου και να μένει εκτός για άλλους 3 (!) μήνες.

Τελικά, ο Λύρατζης έχασε τα 28 από τα 45 παιχνίδια της σεζόν του Δικεφάλου. Συνολικά, στις 17 που αγωνίστηκε, μέτρησε 1.141 λεπτά με δυο ασίστ για τους συμπαίκτες του.

Διαβάστε ακόμη...