Βακουφάρης: «Αφιερώνουμε το πρωτάθλημα στον Σαράφη»

Από paok24.com: Ο προπονητής της Κ15 του ΠΑΟΚ, Κοσμάς Βακουφάρης, φιλοξενήθηκε στον City 106,1 και μίλησε για την επιτυχία της ομάδας του, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League.
Πηγή: paok24.com
Βακουφάρης: «Αφιερώνουμε το πρωτάθλημα στον Σαράφη»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

«Η κατάκτηση του τροπαίου είναι η επιβράβευση των κόπων όλης της χρονιάς. Αυτός είναι και ένας από τους στόχους της χρονιάς. Είναι μια διαδικασία που ξεκινά από μικρή ηλικία για αυτά τα παιδιά. Η διαδικασία της εκπαίδευσης στο αγωνιστικό κομμάτι. Τα παιχνίδια του Final-4 είναι διαφορετικής βαρύτητας από τα υπόλοιπα. Κομμάτι της εκπαίδευσης είναι και η ετοιμότητα των παιδιών γι' αυτά τα ματς, προκειμένου να μπορούν να διαχειριστούν την πίεση, το άγχος και τις καταστάσεις αυτές. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τον τρόπο που ανταποκρίθηκαν τα παιδιά σε αυτήν την διαδικασία».

Για τον γύρο του θριάμβου στην Τούμπα:

«Έχουμε να κάνουμε με παιδιά 14-15 χρονών. Σίγουρα είναι μια τρομερή εμπειρία η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, για το χειροκρότημα που πήραν. Το αξίζουν για τις θυσίες που έκαναν, τον κόπο τους και είναι μια εμπειρία που θα θυμούνται για μια ζωή. Θα τους στιγματίσει».

Μίλησαν και με τον Τζίμα που είναι επιπλέον κίνητρο για αυτά τα παιδιά:

Αυτό θα έλεγα και εγώ. Είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα παιδιά να βλέπουν άλλα, 2-3 χρόνια μεγαλύτερα τους, να εξελίσσονται και να φτάνουν μέχρι την πρώτη ομάδα. Για μας είναι πολύ σημαντικό παιδιά όπως ο Τζίμας, ο Κουλιεράκης, ο Λύρατζης και ο Κωνσταντέλιας, να είναι κοντά μας και να βοηθούν αυτά τους μικρότερους. Άλλωστε αποτελούν και οι ίδιοι προϊόντα ακαδημιών του ΠΑΟΚ.

Για το αν είναι εύκολο να φτάνει σε αυτό το επίπεδο:

Κοιτάξτε, υπάρχει καλή οργάνωση, έχουμε τους καλύτερους σε κάθε ηλικία, από όλη την Ελλάδα. Φυσικά έχει τις δυσκολίες του καθώς έχεις να διαχειριστείς πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές και δεν ξέρεις ποιος μπορεί να φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα. Μπορεί κάποιος να είναι πολύ καλός και τελικά να έρθει άλλος και να κάνει το ξεπέταγμα και να φτάσει στην πρώτη ομάδα. Είναι στο κομμάτι των δυσκολιών, αλλά είμαστε εδώ για να τις ξεπερνάμε.

Τέλος, ανέφερε:

«Θα ήθελα να αφιερώσω αυτόν τον τίτλο στον Σταύρο Σαράφη, που ξεκίνησε την χρονιά ως γενικός αρχηγός αυτής της ομάδας, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να είναι εδώ στους πανηγυρισμούς. Μας βοήθησε από εκεί ψηλά και ελπίζουμε να τον κάναμε χαρούμενο, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Διαβάστε ακόμη...