Ντάντας ή Σβαμπ;

Από forzaonline.gr: Με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να απο
Πηγή: forzaonline.gr
Ντάντας ή Σβαμπ;

τελεί τη βάση της μεσαίας γραμμής, Τιάγκο Ντάντας και Σέφαν Σβαμπ εναλλάσσονται στο ρόλο του παρτενέρ του Βραζιλιάνου, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει αμφιταλαντευτεί αρκετές φορές τελευταία ανάμεσα στον Πορτογάλο και τον Αυστριακό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει αναζητήσει τις ισορροπίες στη μεσαία γραμμή «παίζοντας» με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που έχουν Ντάντας και Σβαμπ, καθώς είναι διαφορετικά και αποτυπώνονται και στατιστικά τους μέσα στη σεζόν.

Υπό άλλες συνθήκες, ίσως να μη γινόταν λόγος για δίλημμα, όμως υπάρχουν από τη μια τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που κάνουν τον καθένα να ταιριάζει σε διαφορετικής στρατηγικής παιχνίδια, αλλά και η αγωνιστική αστάθεια που έδειξαν αμφότεροι. Είναι χαρακτηριστικό πως στις τρεις πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ, ο Λουτσέσκου χρησιμοποίησε ισάριθμους διαφορετικούς παρτενέρ του Αουγκούστο, με τον Ντάντας να ξεκινά στο ματς με τον Άρη, τον Σβαμπ να ξεκινά στο ματς με την ΑΕΚ και τον Φιλίπε Σοάρες να ξεκινά ως βασικός στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης». Και ο Ραζβάν Λουτσέσκου ουσιαστικά οδηγήθηκε σε αυτές τις διαφορετικές σκέψεις καθώς στα δυο πρώτα ματς των πλέι οφ, Ντάντας και Σβαμπ τον «ανάγκασαν» να τους αντικαταστήσει με βάση την αγωνιστική εικόνα που έδειξαν όταν πήρε ο καθένας το χρίσμα του βασικού.

ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΑΖΙ

Ο ΠΑΟΚ έχει μέχρι στιγμής 31 ματς σε πρωτάθλημα και πλέι οφ και οι φορές που Ντάντας και Σβαμπ αγωνίστηκαν μαζί είναι μόλις οκτώ. Στην πλειοψηφία τους ήταν φορές που είτε ο ένας είτε ο άλλος πέρασε ως αλλαγή στο ματς, με μόλις τρεις να είναι οι φορές που ξεκίνησαν μαζί, σε ματς που αφορούν το πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο η παρουσία του Αουγκούστο, καθώς αν οι δυο τους έδεναν ως δίδυμο θα είχαν προτιμηθεί, ή τουλάχιστον θα είχαν πάρει περισσότερα λεπτά «τριβής».

ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΝΤΑΝΤΑΣ

Αν θα έπρεπε να βάλει κάποιος έναν τίτλο στο στυλ παιχνιδιού του Ντάντας θα ήταν το «πάσες, πάσες, πάσες». Ο Πορτογάλος γράφει, κατά μέσο όρο, έντεκα περισσότερες πάσες από τον Σβαμπ. Στο παιχνίδι του ο Ντάντας έχει τις πολλές κοντές πάσες, στην προσπάθειά του να στήσει μικρές συνεργασίες, μέσω των οποίων προσπαθεί να προωθήσει το παιχνίδι πάνω από τη μεσαία γραμμή.

ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΣΒΑΜΠ

Ο Στέφαν Σβαμπ από την πλευρά του, έχει ένα «σήμα κατατεθέν», με το οποίο μας «συστήθηκε» την πρώτη του σεζόν στην Τούμπα. Οι μακρινές μεταβιβάσεις και η ικανότητά του να αλλάζει πλευρά κατεύθυνσης του παιχνιδιού είναι το μεγάλο του ατού. Αυτή τη σφραγίδα φέρουν οι περισσότερες από τις 17 ασίστ. Ίσως η πλέον χαρακτηριστική πάσα του ήταν αυτή στον περσινό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, με τον οποία ξεκλείδωσε την άμυνα των ερυθρόλευκων για το γκολ πρόκρισης μέσα στο «Καραϊσκάκης».

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ

Τιάγκο Ντάντας και Στέφαν Σβαμπ μετρούν από 33 συμμετοχές τη φετινή σεζόν, με τον μέσο όρο του χρόνου συμμετοχής να είναι ενδεικτικός, καθώς ο Πορτογάλος έχει μέσο όρο 68 λεπτά και ο Αυστριακός 53. Ο Ντάντας υπερτερεί τόσο αριθμό πασών (48-37) όσο και σε ποσοστό ευστοχίας (90% – 87%). Από την πλευρά του ο Αυστριακός είναι καλύτερος σε όλες τις κατηγορίες μονομαχιών, είτε τις επιθετικές είτε αυτές της ανάκτησης κατοχής, ενώ υπερτερεί τόσο στις ντρίμπλες όσο και στα τάκλιν έναντι του Ντάντας.

Διαβάστε ακόμη...