Χρονιά εξέλιξης και καθιέρωσης

Από paok24.com: Κωνσταντέλιας και Κουλιεράκης δείχνουν το δρόμο ...
Πηγή: paok24.com
Χρονιά εξέλιξης και καθιέρωσης

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, με πρώτο και καλύτερο τον Ιβάν Σαββίδη δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στη σωστή λειτουργία των ακαδημιών του συλλόγου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου να έχουν ξεφύγει κατά πολύ από τα ελληνικά δεδομένα με τους καρπούς της δουλειάς που γίνεται να είναι πλέον ορατά και στην πρώτη ομάδα.

Τα προηγούμενα χρόνια, Λύρατζης, Τσαούσης, αλλά και ο Τσιγγάρας ανέβηκαν και έδειξαν τι μπορούν να προσφέρουν δείχνοντας το δρόμο και στα παιδιά μικρότερης ηλικίας που ακολουθούσαν.

Δύο από αυτά τα παιδιά, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης βιώνουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη χρονιά φορώντας τα ασπρόμαυρα. Για τον Κρητικό νεαρό αμυντικό του ΠΑΟΚ η χρονιά τον βρήκε από πολύ νωρίς να λογίζεται ως βασικό στέλεχος της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου, καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός του έδωσε φανέλα βασικού αμέσως μετά τον αποκλεισμό από τη Λέφσκι Σόφιας στην Ευρώπη.

Ο Κουλιεράκης μετράει έως τώρα 28 συμμετοχές, έχοντας πανηγυρίσει τα δύο του πρώτα γκολ με την ομάδα του Δικεφάλου, ενώ κλήθηκε και αγωνίστηκε και στην Εθνική Ανδρών από τον Γκουστάβο Πογιέτ.

Από την άλλη μεριά, για τον Γιάννη Κωνσταντέλια μπορεί να χρειάστηκε λίγος χρόνος παραπάνω, αλλά από την ώρα που αγωνίστηκε βασικός, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως δεν βγήκε ξανά από την ενδεκάδα.

Ο μεσοεπιθετικός των ασπρόμαυρων ξεκίνησε βασικός κόντρα στην ΑΕΚ και η συμμετοχή του συνδυάστηκε με το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ, που διακόπηκε πριν λίγες μέρες από την Ένωση. Ο «Ντέλιας» έχει αγωνιστεί σε 30 αγώνες έχοντας σημειώσει 3 γκολ, ενώ έχει μοιράσει και 6 ασίστ, ενώ και αυτός χρίστηκε διεθνής με την Εθνική ομάδα.

Η εξέλιξη, αλλά και η καθιέρωση των δύο εξαιρετικά ταλαντούχων παικτών του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να αποτελέσει πυξίδα για όλους, τόσο για τους ανθρώπους της ομάδας, όσο και για όλα τα παιδιά των ακαδημιών, με τα επόμενα μεγάλα ταλέντα να ετοιμάζονται να στρέψουν πάμω τους όλα τα βλέμματα, με τον Στέφανο Τζίμα να είναι αυτός που ήδη κάνει ντόρο με τα κατορθώματά του.

Διαβάστε ακόμη...