Μπράντον ή Ολιβέιρα;

Από paok24.com: Το τελευταίο διάστημα, με τον Μπράντον Τόμας να φτάνει τα 9 γκολ, όσα έχει και ο Ολιβέιρα, σκοράροντας τα 7 από αυτά σε διάστημα 40 ημερών, δημιουργήθηκε το ερώτημα του τι προσφέρουν οι δυο επιθετικοί του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν, από το ξεκίνημα της, στο σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου. Το PAOK24 συλλέγει και σας παρουσιάζει τους αριθμούς όσων πράττουν εντός αγωνιστικού χώρου.
Πηγή: paok24.com
Μπράντον ή Ολιβέιρα;

Αρχικά, οι δυο ποδοσφαιριστές έχουν σχεδόν ίδιες συμμετοχές. Στις 28 είναι ο Ολιβέιρα και στις 26 ο Μπράντον. Εκεί όπου συναντάται μεγάλη διαφορά, είναι στον χρόνο παραμονής τους στο γήπεδο. Ο Πορτογάλος μετρά συνολικά 2005 λεπτά συμμετοχής, την ώρα που ο Ισπανός είναι στα 1051 λεπτά. Σχεδόν διπλάσιος χρόνος.

Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή, ιεραρχικά, ο Ολιβέιρα είναι ο νούμερο "1". Έχει ξεκινήσει ως βασικός 22 παιχνίδια, από τα οποία έχει ολοκληρώσει τα 7. Αντίστοιχα, ο Μπράντον έχει ξεκινήσει ως βασικός σε 9 περιπτώσεις ενώ έχει ολοκληρώσει το παιχνίδι μόλις 1. Ας δούμε τώρα, μετά τα πρώτα γενικά στοιχεία, τα πιο ειδικά νούμερα των δυο.

Ο Ολιβέιρα έχει σκοράρει 9 γκολ, σε ένα σύνολο 55 τελικών προσπαθειών, από τις οποίες οι 19 κατέληξαν εντός εστίας. Αντίστοιχα, ο Μπράντον έχει τα ίδια γκολ, σε 26 τελικές προσπάθειες, από τις οποίες επίσης οι 19 κατέληξαν εντός στόχου. Δηλαδή, ο Πορτογάλος σουτάρει με 35% ποσοστό ευστοχίας, την ώρα που ο Ισπανός βρίσκεται στο 73% (!). Στα xGoals, δηλαδή τα γκολ που θα έπρεπε να έχουν πετύχει έως τώρα, ο Ολιβέιρα είναι στα 9 και ο Μπράντον στο 7. Δηλαδή, ο Ολιβέιρα έχει πετύχει όσα γκολ θα έπρεπε με βάση τις τελικές του ενώ ο Μπράντον έχει σκοράρει 2 παραπάνω. Εδώ την διαφορά -κυρίως- την κάνει το γεγονός πως ο Ολιβέιρα έχει εκτελέσει και σκοράρει τρία πέναλτι ενώ ο Μπράντον κανένα. Όσο αφορά τα Xgoals per shot, δηλαδή τα γκολ που θα έπρεπε να έχουν ανά τελική προσπάθεια, ο Ολιβέιρα είναι στο 0,16 και ο Μπράντον στο 0,28! Προσοχή! Είναι καλό το νούμερο και των δυο, ωστόσο του Ισπανού είναι θεαματικό.

Παράλληλα, ο Ολιβέιρα μετρά και 1 ασίστ, την ώρα που ο Μπράντον δεν έχει καμία. Στις Xassists, ο Πορτογάλος είναι στο 3,01 και ο Ισπανός στο 1,43. Δηλαδή, ο ένας έχει ετοιμάσει στους συμπαίκτες του 3,01 γκολ και από αυτά έχει μπει το ένα. Ο άλλος έχει ετοιμάσει περίπου 1,5 γκολ, αλλά δεν έχει μπει κανένα.

Περνώντας στο κομμάτι της αμυντικής τους συνεισφοράς, αρχικά να σημειωθεί πως παρά το διαφορετικό στυλ των δυο παικτών, τα νούμερα είναι πολύ κοντά. Στο 28-19 είναι οι ανακτήσεις μπάλας υπέρ του Ολιβέιρα και στο 18-14 όσο αφορά το μισό του αντιπάλου. Πάντα, να υπολογίζεται η διαφορά που έχουν στον χρόνο συμμετοχής.

Αντίστοιχα, 203 απώλειες κατοχής έχει ο Ολιβέιρα και 91 ο Μπράντον. Αναλογικά στα ίδια νούμερα, με βάση τα αγωνιστικά τους λεπτά. Το ίδιο ισχύει και με τις αμυντικές μονομαχίες. Στο 55-59 οι συνολικές προσπάθειες, στο 17-15 οι επιτυχημένες. Υπάρχει δηλαδή μια διαφορά, από το γεγονός πως ο Μπράντον φτάνει τα νούμερα του Ολιβέιρα αλλά στον μισό χρόνο συμμετοχής, αλλά αυτήν ας την αφήσουμε για το τέλος. Για την ώρα ας κρατήσουμε τους αριθμούς. Τέλος, στις επιθετικές μονομαχίες, οι συνολικές απόπειρες είναι 333-164, με τις κερδισμένες αυτών να είναι 117-50. Και εδώ στα ίδια περίπου νούμερα, αναλογικά με τα λεπτά.

Σε όλα τα παραπάνω μπορούν να σημειωθούν διάφοροι παράμετροι. Τι δυναμικότητας είναι οι αντίπαλοι. Πόσο επηρεάζει το ποσοστό, για παράδειγμα στις μονομαχίες, όταν ο Μπράντον συνήθως βρίσκει αντιπάλους που έχουν ένα 70-80λεπτο στα πόδια τους ενώ ο ίδιος έρχεται ξεκούραστος από τον πάγκο. Πόσα ντέρμπι έχει παίξει ο ένας, ως βασικός, και πόσα ο άλλος. Και άλλοι πολλοί παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν ή να δυσκολέψουν τα ατομικά στατιστικά του εκάστοτε παίκτη. Γι' αυτό και εμείς παρουσιάζουμε μια γενική εικόνα των δυο, ως ενδεικτική, απλά με τα ακριβή νούμερα τους εντός των τεσσάρων γραμμών.

Διαβάστε ακόμη...