«Διαφορετικό το ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό - Η ομάδα φορμαρίστηκε όταν έπρεπε!»

Από sdna.gr : Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Τακουρίδης, μιλά στο SDNA για το Final4 του κυπέλλου βόλεϊ στην Καλαμάτα και τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: sdna.gr
«Διαφορετικό το ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό - Η ομάδα φορμαρίστηκε όταν έπρεπε!»

Στην Καλαμάτα ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο του κυπελλούχου θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό (31/3 - 21:15 - Ολυμπιακός - Μίλωνας το άλλο ζευγάρι).

Στο πλαίσιο της εν λόγω διοργάνωσης, το SDNA μίλησε με τον αρχηγό του Δικεφάλου, Γιάννη Τακουρίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο ματς με τους «πράσινους» αλλά και την ψυχολογία που έχουν πάρει οι «ασπρόμαυροι» από τα τρία συνεχόμενα νικηφόρα ντέρμπι κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (Χ2).

Ο έμπειρος κεντρικός, μίλησε αρχικά για το παιχνίδι, σημειώνοντας: «Οι ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά, είναι το όγδοο φετινό παιχνίδι μεταξύ μας, μιλάμε όμως για ένα διαφορετικό ματς από την άποψη ότι είναι νοκ-άουτ σε μία ουδέτερη έδρα, όπου πάντα υπάρχουν εκπλήξεις. Βέβαια στο δικό μας ζευγάρι δεν μπορεί να υπάρξει, μιας και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές και πολύ κοντά, κάτι που σημαίνει πως όποιος περάσει θα είναι φυσιολογικό.

Ο Παναθηναϊκός μας κέρδισε πέντε φορές σερί, εμείς του έχουμε κάνει ένα 2-0 στον ημιτελικό, γενικώς το δείγμα γραφής των δύο ομάδων είναι μεγάλο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε με τις δύο νίκες που κάναμε να υποτιμήσουμε τον αντίπαλό μας, ο οποίος είναι πολύ ποιοτικός με έμπειρους και ικανούς παίκτες».

- Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες είναι σε περίοδο φορμαρίσματος;

«Με αυτό το σύστημα διεξαγωγής που επέστρεψε φέτος, αυτό είναι το ζητούμενο, να είσαι καλά αγωνιστικά από τον Φεβρουάριο και μετά, χωρίς όμως να σημαίνει ότι θυσιάζεις την υπόλοιπη χρονιά, γιατί εμάς μας... πόνεσε το γεγονός ότι αποκλειστήκαμε στην Ευρώπη από την Μακάμπι, η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, κάτι που σημαίνει ότι θα ήταν μία μεγάλη επιτυχία για εμάς και το ελληνικό βόλεϊ να φτάναμε ως εκεί, όπως επίσης και τον χαμένο τελικό στο Super Cup αλλά και τον αποκλεισμό στα ημιτελικά από τον Παναθηναϊκό στο League Cup.

Αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν, τώρα κοιτάμε αυτά τα ματς που είναι πολύ σημαντικά και ίσως... είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, και κυρίως ο κόουτς, ότι η ομάδα θα πρέπει σίγουρα να φορτσάρει και να είναι σε καλή κατάσταση στο φινάλε της σεζόν. Και αυτό συμβαίνει εδώ και... περίπου δύο μήνες, όχι μόνο τώρα, απλά στα τελευταία τρία ντέρμπι είχαμε ισάριθμες νίκες, κάτι που επιβεβαίωσε την αγωνιστική άνοδό μας».

- Είναι το κύπελλο ο... θεσμός του ΠΑΟΚ;

«Είναι ένα από τα δύο βασικά τρόπαια που κυνηγάμε κάθε χρόνο. Είμαστε ουσιαστικά κάτοχοι του τίτλου από το 2018 και έπειτα, μιας και το ξαναπήραμε το 2019 και το 2022, ενώ τις άλλες δύο χρονιές ενδιάμεσα (2020-2021) δεν έγινε λόγω covid.

Δεν θέλω όμως να σταθώ αποκλειστικά στο ότι είναι ο θεσμός μας, ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που από το 2015 έχει πάρει επτά τρόπαια σε οκτώ χρόνια και μεταξύ άλλων τρία πρωταθλήματα, άρα είμαστε διεκδικητές όλων των τίτλων. Αυτό θα κάνουμε και πηγαίνοντας στην Καλαμάτα για το Final 4, αλλά και στη συνέχεια με τον τίτλο του πρωταθλήματος».

Διαβάστε ακόμη...