«Έτοιμος για το επόμενο βήμα» (pics)

Από paok24.com: Ο 19χρονος στόπερ του ΠΑΟΚ στο μικροσκόπιο ιστοσελίδας του εξωτερικού, ως πιθανός αντικαταστάτης του Ντάντε!
Πηγή: paok24.com
«Έτοιμος για το επόμενο βήμα» (pics)

To αγωνιστικό προφίλ του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη σκιαγράφησε η ιστοσελίδα "totalfootballanalysis.com", σε ρεπορτάζ με ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αξιόπιστες λύσεις είτε για το αριστερό άκρο είτε το κέντρο της άμυνας της Νις, ως αντικαταστάτες του Βραζιλιάνου Ντάντε, ο οποίος διανύει αισίως το 39ο έτος της ζωής του!

Σχετικά με τον 19χρονο Κρητικό στόπερ του ΠΑΟΚ, ο συντάκτης του κειμένου τονίζει:

"Ο τελευταίος παίκτης της λίστας μας είναι ο 19χρονος στόπερ του ΠΑΟΚ, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Κουλιεράκης είναι βασικός στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, παίζοντας το 76% των λεπτών της ομάδας του στην ελληνική Super League αυτή τη σεζόν. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλη συμμετοχή στην κατοχή της μπάλας και με τάση να την προωθεί προς τα εμπρός, όταν του δίνεται η δυνατότητα.

Επίσης, ο Κουλιεράκης έχει καταγράψει τις περισσότερες μακρινές πάσες (8,76 ανά 90 λεπτά) από οποιονδήποτε παίκτη της λίστας μας, τομέας του παιχνιδιού που χαρακτηρίζει και το παιχνίδι του Ντάντε.

Ο Κουλιεράκης μοιάζει με τον Ντάντε στο πως του αρέσει να μεταφέρει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ενώ στον ΠΑΟΚ έχει επιδείξει μεγάλη διορατικότητα, σταθερότητα στις πάσες του και στην ικανότητα να αλλάζει γρήγορα το παιχνίδι, για να φέρει την ομάδα του σε μία πιο πλεονεκτική θέση, εκμεταλλευόμενος έναν συμπαίκτη του στην αντίθετη πτέρυγα.

Δεν είναι όμως μόνο οι εναλλαγές παιχνιδιού στην αντίθετη πτέρυγα που πρέπει να γνωρίζει ο αντίπαλος όταν πρόκειται για τον Κουλιεράκη, έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που αποπνέει ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση όταν είναι κάτοχος της μπάλας, αγωνιζόμενος ως αριστερός στόπερ.

Αμυντικά, ο Κουλιεράκης τείνει να τοποθετείται αρκετά ψηλά στο γήπεδο, είναι είναι σύνηθες να τον βλέπουμε να φεύγει από την άμυνα για να κλείσει τον αντίπαλο, βαδίζοντας πάνω σε μία λεπτή γραμμή μεταξύ της εξουδετέρωσης του και του να υποπέσει σε φάουλ, διασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση πως θα έχει τον πρώτο λόγο σε κάθε μονομαχία.

Σε γενικές γραμμές, ο 19χρονος είναι καλός στις τοποθετήσεις του και στο τάιμινγκ των μονομαχιών και έχει επιδείξει πολύ σταθερή ικανότητα να χρησιμοποιεί το σώμα του ενάντια στους επιτιθέμενους για να τους βγάλει εκτός ισορροπίας ή απλώς να τους εμποδίσει να στρίψουν, αναγκάζοντάς τους να κινηθούν προς τα πίσω.

Φυσικά, μερικές φορές, βλέπουμε τον Κουλιεράκη να πλησιάζει πολύ σε έναν επιθετικό και αυτό μπορεί να εκθέσει την άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά γενικά αντιμετωπίζει αυτές τις καταστάσεις αρκετά καλά.

Ο Κουλιεράκης αποτιμάται στα 2 εκ. ευρώ από την ιστοσελίδα "transfermarkt και είναι ο νεότερος παίκτης στη λίστα μας. Πιστεύουμε ότι το στυλ παιχνιδιού του θα ταίριαζε καλά στη Nις, αλλά εκτιμούμε επίσης ότι οι νεαροί παίκτες πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τις κινήσεις που κάνουν και το πότε τις κάνουν.

Ωστόσο, αισθανόμαστε ότι ο Κουλιεράκης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, οπότε ίσως η "Allianz Riviera" να είναι το επόμενο σπίτι του".

Διαβάστε ακόμη...