Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός

Από paokfc.gr: Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League 2022-23 κόντρα στον Λεβαδειακό στο γήπεδο της Τούμπας.
Πηγή: paokfc.gr
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Βοιωτούς.

18 αναμετρήσεις έχουν γίνει στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Λεβαδειακό, με τον Δικέφαλο να μετρά 16 νίκες και μια ισοπαλία, ενώ η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε μια φορά, το 1991.

Οι 12 από τις 16 νίκες του Δικεφάλου είναι χωρίς να δεχθεί γκολ, ενώ οι δύο τελευταίες στην Τούμπα είναι με σκορ 5-0, στις 21 Απριλίου 2019 και στις 6 Ιανουαρίου 2018. Αυτό το σκορ είναι το ευρύτερο που έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Λεβαδειακό.

Σταθερότητα στα σκορ επικράτησης κόντρα στον Λεβαδειακό δείχνει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει μόλις τέσσερα διαφορετικά σκορ με τρεις επαναλήψεις στις εντός έδρας αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Το 1-0, 2-0, 3-0 και 3-1 έχουν σημειωθεί από τρεις φορές σε αγώνες τους στην Τούμπα, ενώ υπάρχουν ακόμη το 2-1, 4-1 και 5-1 από μια φορά. Το 5-0 έχει πλεόν δύο παρουσίες.
7 αγώνες χωρίς να δεχθεί γκολ από τον Λεβαδειακό μετρούσε ο ΠΑΟΚ, εντός και εκτός έδρας για το πρωτάθλημα, μέχρι την αναμέτρηση του πρώτου γύρου της σεζόν 2018-19, στην οποία σκόραρε ο Ζησόπουλος στο 75ο λεπτό. Γκολ δέχθηκε και την φετινή σεζόν στην Βοιωτία, όπου έμεινε στο 1-1.

Έχει δεχθεί γκολ στις δύο τελευταίες επισκέψεις του στην έδρα του Λεβαδειακού, αλλά πριν είχε δημιουργήσει ένα σερί με επτά ματς που δεν παραβιάστηκε η εστία του εντός και εκτός έδρας.

Αυτό είχε ξεκινήσει από τις 21 Δεκεμβρίου 2014, όταν ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας με τα γκολ των Τζαβέλλα και Περέϊρα. Για τον Λεβαδειακό είχε σκοράρει ο Κονέ.

Ως γηπεδούχος δεν έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία επτά με τον Λεβαδειακό, με το τελευταίο να είναι στις 4 Ιανουαρίου 2012, όταν ο Ναπολεόνι είχε κάνει το 3-1 στις καθυστερήσεις, ενώ για τον ΠΑΟΚ είχαν σκοράρει οι Ίβιτς και Αθανασιάδης (2).

Ο Κλάους Αθανασιάδης έχει σημειώσει πέντε γκολ σε αναμετρήσεις με τον Λεβαδειακό και είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στα ματς με την ομάδα της Βοιωτίας. Ακολουθεί ο Βλάνταν Ίβιτς με τέσσερα γκολ. Τρία πρόλαβε να σημειώσει ο Πρίγιοβιτς, ενώ από δύο έχουν ήδη οι Τζάλμα και Λέο Μάτος.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Τούμπα ήταν στις 14 Φεβρουαρίου 1988, όπου ο Μπάνον έκανε το μοναδικό του χατ τρικ με τον ΠΑΟΚ, αλλά και το μόνο που έχει σημειώσει ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό. Στο τελικό 4-1 συνέβαλαν ακόμη ο Στέφανος Μπορμπόκης για τον Δικέφαλο και ο Δήμος Κάβουρας για τον Λεβαδειακό.

Διαβάστε ακόμη...