8 σερί συμμετοχές σε ημιτελικούς!

Από "Η Ασπρόμαυρη Βίβλος / facebook": Το 2021 ο ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει το σερί παρουσιών σε ημιτελικούς Κυπέλλου, πέρσι το έσπασε και φέτος το επέκτεινε στις 8 συνεχόμενες συμμετοχές σε ημιτελικούς. Οι προηγούμενες 7 έφεραν 5 τελικούς και 4 τρόπαια.
Πηγή: Η Ασπρόμαυρη Βίβλος / facebook
8 σερί συμμετοχές σε ημιτελικούς!

Τα τελευταία 17 χρόνια ο ΠΑΟΚ βρέθηκε 15 φορές σε προημιτελική φάση, έχοντας αποκλειστεί μόλις δύο φορές: Το 2008 στο πρώτο νοκ-άουτ και το 2015 στους ομίλους.

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να περάσει για 9η φορά στον 21ο αιώνα σε τελικό Κυπέλλου και για 23η φορά συνολικά, ο οποίος θα γίνει σε (πραγματικό) ουδέτερο γήπεδο, δηλαδή ούτε σε Αθήνα-Πειραιά, ούτε σε Θεσσαλονίκη.

Στους 8 τελικούς του αιώνα έχει 6 κατακτήσεις, κερδίζοντας το Κύπελλο όποτε δεν παίζει απέναντι στον Παναθηναϊκό (3 φορές επί της ΑΕΚ, 2 επί του Ολυμπιακού Πειραιά, 1 επί του Άρη Θεσσαλονίκης), ενώ συνολικά έχει 8 Κύπελλα σε 22 τελικούς. Στον μοναδικό που διεξήχθη σε ουδέτερη πόλη (2017), κέρδισε το Κύπελλο εναντίον της ΑΕΚ στον Βόλο.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη Λαμία, η οποία αποτελεί την ομάδα εναντίον της οποίας έχει το μεγαλύτερο αήττητο της ιστορίας του, καθώς και τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη. Συνολικά, σε 17 αγώνες ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τους 16, ενώ υπάρχει και μία ισοπαλία. Τα γκολ είναι 51-5.

Διαβάστε ακόμη...