ΠΑΟΚ- Κεντζιόρα: Όλα τα δεδομένα!

O κύβος ερρίφθη και ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να φέρει στη Θεσσαλονίκη και δεξί μπακ…
Πηγή: thessports.gr
ΠΑΟΚ- Κεντζιόρα: Όλα τα δεδομένα!

Όπως έγραψε η FORZA την προηγούμενη εβδομάδα, εκτός από τον μεσοεπιθετικό και τον επιθετικό που έψαχνε ο ΠΑΟΚ, στην ατζέντα υπήρχε και δεξιός μπακ και δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν τελικώς γίνει κίνηση και για ακραίο αμυντικό!

Στην ατζέντα του Δικεφάλου ήταν το όνομα του Τόμας Κεντζιόρα, του 28χρονου Πολωνού δεξιού μπακ της Ντιναμό Κιέβου, στις μέρες που μεσολάβησαν η υπόθεση άρχισε να ωριμάζει και όπως όλα δείχνουν, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ κοντά στην απόκτησή του.

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Ο ΚΕΝΤΖΙΟΡΑ

Εδώ και κάποιες εβδομάδες, ο Τόμας Κεντζιόρα μπήκε στο ραντάρ του ΠΑΟΚ με την προοπτική να εξεταστεί το αν θα αποκτηθεί το καλοκαίρι. Ο Πολωνός ήταν ανάμεσα στους παίκτες που έχουν προταθεί για το καλοκαίρι, στον ΠΑΟΚ άρχισαν να μαζεύουν στοιχεία γι΄ αυτόν, η άποψη που σχηματίστηκε ήταν καλή και μπήκε στη λίστα των παικτών που επρόκειτο να παρακολουθηθούν για το καλοκαίρι, όταν και στο πρόγραμμα είναι η προσθήκη μπακ.

Πριν από λίγες μέρες ο Κεντζιόρα προτάθηκε στον ΠΑΟΚ με την προοπτική να αποκτηθεί άμεσα κι από την ώρα που υπήρχε ήδη θετικό report για το καλοκαίρι, στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν να ασχοληθούν με την περίπτωσή του και να γίνει προσπάθεια να έρθει άμεσα στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ… ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Το ιδιαίτερο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως προπονητής στη Ντιναμό Κιέβου είναι ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, που έχει εξαιρετική άποψη για τον Πολωνό μπακ και έδωσε τις καλύτερες πληροφορίες στον προπονητή του ΠΑΟΚ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδωσε το Ο.Κ. για να προχωρήσει η διοίκηση στην απόκτηση του Κεντζιόρα. Ο 28χρονος Πολωνός είναι δεξιός μπακ και σ΄ αυτή τη θέση παίζει και στην Ντιναμό Κιέβου, και στη Λεχ Πόζναν, από την οποία ξεκίνησε, ωστόσο μπορεί αν παίξει αν καταστεί ανάγκη σε όλη την τετράδα της άμυνας και το θετικό στην περίπτωσή του είναι ότι έχει παίξει κάποια παιχνίδια ως αριστερός μπακ, αλλά και ως δεξιός στόπερ, θέση στην οποία ο ΠΑΟΚ δεν έχει σήμερα πολλές επιλογές.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ

Ο Πολωνός μπακ ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών, που μπορούν να φύγουν από ομάδες της Ουκρανίας μετά την έναρξη του πολέμου. Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, έφυγε δανεικός στην Πολωνία στην πρώην ομάδα του, την Λεχ Πόζναν, αλλά το καλοκαίρι επέστρεψε στη Ντιναμό. Για τον ΠΑΟΚ είναι σχετικά εύκολο να τον αποκτήσει, από την ώρα που οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή, με τον οποίο είναι ήδη πολύ κοντά για συμβόλαιο 2,5 χρόνων. Οι επαφές είναι προχωρημένες και αν όλα κυλήσουν ομαλά, στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να κλείσει το deal.

*Ένας παίκτης, που έχει μοιράσει την δεκαετή καριέρα του σε δύο ομάδες, τη Λεχ Πόζναν και τη Ντιναμό Κιέβου, με τις οποίες μετρά 348 αγώνες με 18 γκολ και 32 ασίστ. Αυτός είναι ο Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος είναι και 26 φορές διεθνής. Μάλιστα ήταν στην αποστολή του Euro του 2021 χωρίς να παίξει, ενώ δεν ήταν στην αποστολή του Μουντιάλ.

* Ο 28χρονος μπακ έχει και… εμπειρία από τίτλους, καθώς στην καριέρα του έχει κερδίσει ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα Ουκρανίας, αλλά και δύο πρωταθλήματα Πολωνίας, το τελευταίο τη σεζόν 2021-22, όταν έπαιξε δανεικός στη Λεχ στο δεύτερο μισό της σεζόν.

*Φέτος έχει παίξει σε 18 αγώνες με τη Ντιναμό Κιέβου, μετρώντας 2 ασίστ, με τελευταίο παιχνίδι αυτό με τη Μέταλιστ στις 30/11. Αυτή την εποχή υπάρχει διακοπή στην Ουκρανία λόγω χειμώνα, η Ντιναμό κάνει προετοιμασία και το πρωτάθλημα ξεκινά τον Μάρτιο.

πηγή: FORZA

Διαβάστε ακόμη...